SkyscraperCity Forum banner
2301 - 2320 of 21009 Posts

·
Registered
Joined
·
3,780 Posts
I like the Gellért Hotel very much. The whole area will look awsome as soon the M4 station will be finished there. I also love the Ferenc József bridge (Szabadság bridge) and i really hope they will finish it. Sadly they added "street lamps" until the bridge is ready. We should watch that they dont forget to remove them!
 

·
Registered
Joined
·
9,851 Posts
Interesting pics! Whats gonna happen to the industrial railway overpass?
I guess a road will be built on the place of the old tracks,so the overpass must go...but we're in Budapest,so it will probably stay:nuts:
 

·
Registered
Joined
·
3,780 Posts
but we're in Budapest,so it will probably stay:nuts:
Hahahaha thats the point :)
But to be honest, they will remove it surely! I belive in the leaders of Budapest mainly in Mr. Demszky who promised us to build a European Metropolis!
Wait did he promised that in his voting campagne of 2002 or 2006?
Im not sure :lol:
 

·
Germano-Hungarian
Joined
·
2,823 Posts
Oh,come on,dont be so harsh to him! He only had 18 years to do it...besides,he still has 2 more! Lets see,maybe he will do it by 2010.
I hope that what he's gonna do in 2010 is packing out his stuff from the mayor's office.
 

·
Moderator
Joined
·
29,816 Posts
...Ugyanakkor idén nem sokat látunk sem a Moszkva tér megújítása, sem a XII. kerületi Böszörményi út gyalogos zónává tétele, sem a Bartók Béla úton meghirdetett kulturális "tengely" ügyében. Idén sem bontották le az építési engedély nélkül épült turul szobrot a Nagyenyed utca végén...

 

·
Germano-Hungarian
Joined
·
2,823 Posts
Azért ennek a cikknek a megírásához egyrészt pofa, másrészt meg egy felnőtt adag rinyálásra való hajlam kellett (meg nyilván egy jó adag politikai hátszél, bár azt nem sikerült megállapítanom, tulajdonképpen honnan is). Szép kollekció azokról az építkezésekről, amik félresikerültek (vagy egyszerűen csak nem fejeződtek még be) a városban, de azért számomra kicsit röhejesnek tűnik azt kimondani, hogy 2008-ban semmi nem épült Budapesten. Már amikor 2 hónap után hazajöttem karácsonyra Németországból, akkor is volt egy halom új dolog.
 

·
Moderator
Joined
·
29,816 Posts
Egy, a BKV tulajdonában lévő ingatlan eladása ellen tiltakozik a közlekedési vállalat szakszervezeteinek egy része, írja a hirszerzo.hu. Az érdekképviseletek szerint a cég megszegte a BKV menedzsmentje és a szakszervezetek közötti megállapodás egyik pontját, amely rögzíti, hogy december 15-ig nem lehet eladni a cég telephelyeit. A BKV belső vizsgálatot indított az ügyben.

A vaskerekes szakszervezetek hétfőn levélben fordultak a BKV vezérigazgatójához. Azt kifogásolják, hogy a vállalat augusztusban eladta a Hungária körút 46. alatti ingatlan egy részét. Ez az ingatlan a Stadionok metróállomás fölötti irodaház, amelyben a BKV mintegy 300 munkatársa dolgozik, s amely a hirszerzo.hu információi szerint az alapító okiratban központi telephelyként szerepel, tehát a szakszervezetek és a cégvezetés között korábban létrejött megállapodás lejártáig nem eladható.

Az érdekképviseletek levelükben a szóban forgó ingatlan tulajdoni lapjára hivatkoznak, eszerint a terület egy része augusztus végén került a Welt-Stadt Immobilien Ingatlanberuházó Kft. tulajdonába. A szakszervezetek nyolc napon belül várnak írásos tájékoztatást az ügyben, ellenkező esetben a hatóságokhoz fordulnak; az eredeti állapot visszaállítását, vagyis a bejegyzett tulajdonjog töröltetését akarják elérni.

A hirszerzo.hu úgy értesült, hogy a beruházó a BKV-irodaházat lebontaná, helyére többszintes bevásárló- és irodaközpontot építene. A beruházás miatt azonban egy időre valószínűleg le kellene állítani a Stadionok metrómegálló forgalmát. Ez azért is érdekes, mert az állomást a BKV nemrég újította fel, többek közt új lifteket épített be az épületbe, s ha azt bontják, nyilván a

A Magyar Hírlap információi szerint a Szombathelyen bejegyzett WSI tulajdonosa egy ciprusi offshore cég, melynek ügyvezetője a Princess pékséget üzemeltető izraeli érdekeltségű társaságban tűnik fel. A Princess-hálózattal való üzlet lehetősége nem lenne idegen a BKV-tól, hiszen annak mind a tizenhat látványpéksége a budapesti metróvonalak állomásain található – az egyik a Stadionoknál.

A Magyar Hírlap szerint a WSI tulajdonosa a Limasszolban bejegyzett Top Imobile Limited, ügyvezetője Gag El Maikhael. A cégbírósági adatok szerint a Tel Aviv környéki tartózkodási hellyel rendelkező üzletember 1999-ben lett a Princess Pékséget működtető Isar 2000 Sütőipari, Gyártó Kft. ügyvezetője, mandátuma 2009 márciusáig tart.

A BKV részéről az Indexnek megerősítették, hogy belső vizsgálat indult az ügyben. A cég jogászai vizsgálják azt a 2006-ban kelt elővásárlási szerződést is, amely alapján az ingatlanberuházó hozzájutott az épülethez.
Gogolákné gigantikus mellei

A mostani Stadionok állomás az 50-es években már kapott két érdekes dzsámiszerű épületet. A képen látható kupolás épületeket azonban a metróalagút odaérkezésének idejére átalakították a jelenlegi formára. Szakértők feltevései szerint az átalakítás az új idők új szeleinek hatására történt, azaz az akkori kor követelményeinek inkább a jelenlegi változat felelt meg.

http://index.hu/politika/belfold/budapest/stad7968/


...
Szerintem menjen az a szörnyűség,na de még egy Bevásárlóközpontot?! Sugár, Árkád, Aréna, a majdani átépített Keleti, és ez?! 1 km-en belül 5!!!!
^^ Same opinion here. Let it be an office building or apartments but no more malls onto the Rakoczi-axis.
Hát igen, ez nem kicsit tűnik soknak. Bár ez legyen a befektető problémája...:lol: Ha a környéket rendezik felőlem.
From today's Magyar Hírlap...BTW:Van valami infód a Keleti átépítéséről?
Húú... Az utóbbi időben egyszer hallottam erről. Kb a postoddal egy időben volt vki asszem a KTI-től előadást tartani az egyik órámon (nemzetközi közlekedés) és ő mondta, hogy az Arána Pláza első kivitelezője (a francia Bouygues) még folytatott tárgyalásokat a MÁV-val ezzel kapcsolatban, mert azért valljuk meg, - bár kétségtelen, hogy az Aréna Pláza az egyik, ha nem a legjobb bérlői mix-szel rendelkező bevásárló központ, ahol viszonylag kényelmesen lehet vásárolni, ha már arra vetemedünk - elég félresikerült megoldás született, különösen a helyszínt tekintve. Nem jut eszembe az előadó neve... Na mindegy, ennyit jegyzett meg: "Valljuk meg, a MÁV sem egyszerű tárgyaló partner."
 

·
The downtown droid
Joined
·
3,165 Posts
^^ Azt akarod mondani, hogy korabban az is felmerult, hogy a befektetok a Keleti Palyaudvart felujitottak volna es raepitettek volna egy plazat? A helyszin es az otlet ezerrel jobb, mint a mostani.
 
2301 - 2320 of 21009 Posts
Top