SkyscraperCity Forum banner
14301 - 14320 of 21369 Posts

·
Registered
Joined
·
1,836 Posts
^^
A külső felújítás 5-ös (erre megy is a like), de a belső.... Totális kibelezés, a "régi" hangulatot, pedig a kopott fal megtartásával/visszaidézésével akarták elérni. Nekem ez a stílus marhára nem jön be! (Bár nálam a romkocsma is határeset, az Andrássyn ennél igényesebbre számítottam)
 

·
Moderator
Joined
·
31,298 Posts
Előzetes tájékoztató

Rövid meghatározás:
Vállalkozási szerződés a Millenáris területén megvalósítandó közpark, közösségi tér, felszíni és felszín alatti létesítmények kivitelezésére.

A közbeszerzés ismertetése:
Mélygarázs 500 hely: 17 755 m²; 2 szint; kézi autómosó, elektromos autótöltő, kiszolgáló iroda. Monolit vasbeton vázszerkezet, vízzáró vasbeton lemezalap. Gépészeti-, erősáramú és gyengeáramú rendszerek, közművek;Épületek: 2 030,56 m²; 2 kávézó; Park: 33 184 m²; közművek, durva tereprendezés,termőföld feltöltés, parképítés -dísztavak kb. 651 m², burkolt területek vagy épülettel takart felület. kb. 8 184 m²; park körüli úthálózat felújítása, közvilágítás kiépítése, térbútorozás; vízjáték kb. 174 m². Installáció vegyes szerkezetű acél/vasbeton építmény hasznos (nettó) alapterület: 2 063,7 m²; acélvázas szerkezet, befoglaló mérete kb. 228,5*6,5 m; legnagyobb magassága 18,60 m; Műtárgyak: Fény utcai: 100,61 m hosszú;monolit vasbeton közúti aluljáró,útpálya átépítése; Munkatér határolás, szivárgó rendszerek: résfal és zagyfal; alaplemez alá beépített paplanszivárgó, drén hálózat; Bontás: a jelenlegi terepszint alatt még esetlegesen meglévő műtárgyak/építménymaradványok. A talaj egy része szennyezett.

Az ajánlati/részvételi felhívás közzétételének várható dátuma:

17/11/2016

http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:364590-2016:TEXT:HU:HTML&src=0
 

·
Registered
Joined
·
3,709 Posts
Nemzeti Táncszínház

Az átépítendő színházépület a park felé bővül, így megszűnik az épület előtti szabadtéri színpad. Ezen a területen alakítják ki a Teátrum új fogadócsarnokát, amely stúdiószínpadként is használható lesz. Az új épület – amellett, hogy alkalmazkodik a táncszínház speciális igényeihez – kevesebb irodaterületet igényel, több művészöltözővel és új próbatermekkel gazdagodik, illetve alkalmassá válik arra, hogy kamaratermeiben különböző színház-pedagógiai, tánc- és színházszakmai eseményeket rendezzenek. A korszerű gépészeti rendszer kialakításával a komplexum üzemeltetése lényegesen költséghatékonyabb lesz.

A tervek szerint a 420 nap alatt lezajló, 2018 februárjában záruló beruházás eredményeképpen megvalósul egy, a modern kor technikai-műszaki elvárásainak megfelelő, európai minőségű tánccentrum, amely nemcsak a Nemzeti Táncszínház otthona, hanem a teljes hazai táncszakma számára kínál lehetőséget a tradicionális- és kortárs táncművészet igényes ápolására és fejlesztésére.


LINK

Jelenleg:[Bocsi, most láttam, hogy bejaro már posztolta a hírt]
 

·
Registered
Joined
·
2,198 Posts
^^

Gondolom kárpótolni akarják a Nemzeti Táncszínházat, amit kiraktak a Várból a Miniszterelnökség költözése miatt.
 
  • Like
Reactions: bali13

·
Registered
Joined
·
10,727 Posts
Rokolya Residence

XIII. ker Rokolya u. 6

"Megtaláltuk Önnek a tökéletes helyszínt! Hiszen Ön az, aki szeretne nyugodt, békés, harmonikus környezetben élni, mégis a város lüktetésének közelében, kis távolságban, jól megközelíthető helyen. Nálunk alig néhány perc választja el a belvárostól: a Rokolya Residence a A Rokolya Residence a XIII. kerület angyalföldi részén a Béke tértől 1,5 kilométerre található. A környék zöld területekben gazdag, kiváló infrastruktúrával rendelkezik."

http://rokolyaresidence.hu/bemutatkozas/
 

·
Moderator
Joined
·
31,298 Posts

·
Registered
Joined
·
650 Posts
Dorottya utca 8 alatti hotelprojekt újabb lendületet kapott: elbontották az egészet :eek:mg:

Már eddig is elég kalandos ez a beruházás, ugye két éve derült ki, hogy nyomott áron adta el az V. kerület egy cégnek, ahol résztulajdonos Giró-Szász András..ennél viszont jobban érdekel, hogy nem volt ez a homlokzat védett?

Eddig ugyanis csak az épület hátsó traktusát bontották le, a homlokzat magában állt vagy fél évig, erre most ez is eltűnt. Tudom, hogy díszek már nem voltak rajta, de azért megint úgy tűnik, hogy elbontottak valamit, amit esetleg nem lett volna szabad (lásd Hercegprímás utcai hotel)

 
14301 - 14320 of 21369 Posts
Top