SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 174 Posts

·
Registered
Joined
·
2,699 Posts
"viszont nálunk nagy szükség volna az épületek homlokzatának"

Remélem jön végre egy értelmes polgármester aki zászlajára tűzi a város kitatarozást és megfelelő ösztönző és támogató programokat hoz létre. Mivel az állam teljesen lerabolja a várost így minimális a mozgástere, de ennél azért lehetne tenni többet, mint ami most van.
 

·
Registered
Joined
·
3,170 Posts
Shearings Holidays egyik buszán a magyar parlament van, de turisztikai desztinációban - főleg a Duna kontextusában - Budapest felkapott. Élvezett sokszor belebukkanni a magyar parlamentbe különböző brosúrákban.
 

·
Registered
Joined
·
1,039 Posts
A Viking Cruises kétévente Budapestes borítóval teszi az amerikai postaládák millióiba a brossúráit. Természetesen a 2018-ason is a Parlament van! (Azt nem tudtam linkelni most, de amerikai ismerősöm mutatta, hogy san diegoi otthonába jött a brossúra, hogy utazzon egzotikus! helyekre, Budapesttel a borítón :lol:

De többiek is előszeretettel használják: 

·
Registered
Joined
·
32,658 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Presley özvegye Budapestre jön. Priscilla Presley is támogatja, hogy Budapest szoborral tisztelegjen Elvis emléke előtt. A rock and roll legenda volt felesége, egyetlen gyermekének édesanyja június 6-án látogat Magyarországra a Wonder of You turné keretében, és a szervezőktől értesült arról, hogy a rajongók egy Elvis szobor felállítását szorgalmazzák a fővárosnál.

A magyar főváros 2011-ben döntött arról, hogy Budán Elvis Presley-ről nevezzenek el egy közterületet. Az akkori indoklás szerint amellett, hogy az énekes a XX. század talán legnagyobb hatású könnyűzenei ikonja volt, segítséget nyújtott a nélkülözőknek és kiállt az 1956-os forradalom mellett is, emiatt 2011 óta a főváros díszpolgára.
https://www.napi.hu/roviden/?cikkid=10003026
 

·
Registered
Joined
·
10,097 Posts

·
Registered
Joined
·
32,658 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Igencsak hasznos elolvasni, mi az, amibe a hozzánk látogató turisták beleszeretnek, amire felfigyelnek, és közreadják milliós látogatottságú hírportálokon. Az alltomresor svéd turisztikai hírportál újságírói nem kézikönyvekből tapasztalták meg, melyek azok budapesti helyszínek, amiket nem szabad kihagyni. Ugyanakkor hivatkoztak a márciusban kiadott Karavan guide tippjeire is.

Kihagyhatatlan természetesen a Széchenyi fürdő, amelyet palotának neveznek az újságírók, méghozzá olyannak, ahol forró vízben fürödve akár esküvőket is lehetne tartani. Szintén izgalmasnak ígérkeznek a Memento Park kommunista szobrai. „Amikor a vasfüggönyt felvonták, és Magyarország végül szabad lett, a fővárosból eltávolították a kommunizmus szimbólumait”– írja a szerzőpár. A következő attrakció már gasztronómiai: házi fogások a bájos Kéhli Vendéglőben. De az újhullámos borozók, mint a Doblo sem hiányoznak. Ami az épületeket illeti, felhívják a figyelmet a Hold utcai Magyar Nemzeti Bank szecessziós épületére, akárcsak az Üllői úti Iparművészeti Múzeumra. A Duna-part elbájol a romantikájával és gyönyörű, régi hidjaival. A kulturális látnivalók közül kiemelik a Zeneakadémiát és az Operaházat, valamint a közeli 360 tetőtéri bárt, ahonnan pazar a kilátás. Meglepő a Radnóti Miklós utcai Flippermúzeum sikere, a Szimpláé és más romkocsmáké nem annyira. A Szabadság-szobor és a Gellérthegy szintén kötelező helyszínek, a pazar panoráma miatt.

A legfőbb vonzerő az olcsóság – jegyzik meg. Nekik legalábbis az.
https://turizmus.com/desztinaciok/igy-latjak-budapestet-1156117
 

·
Registered
Joined
·
32,658 Posts
Discussion Starter · #14 ·
A világ legszebb kávéházának választották a a budapesti New York Cafét! Az U City Guides internetes utazási kalauz rangsorában olyan helyeket előzött meg a patinás épület, mint a velencei Caffe Florian, a bécsi Café Central, a prágai Café Imperial vagy a párizsi Café de la Paix.
https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/vilagelso-a-new-york-kavehaz/
 

·
Registered
Joined
·
32,658 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Szinte nincs olyan nap, hogy a skandináv lapok ne áradoznának régiónk számukra még felfedezetlen szépségeiről. Az efféle listákon mindig szerepelnek a volt szocialista országok fővárosai. Budapest többnyire kiemelt szerepet kap, akárcsak Prága, és jön felfelé Tbiliszi és Pozsony is. Egzotikum, a hajdan titokzatos és tiltott gyümölcs megkóstolása, alacsony árak, retró kocsik, érdekes ételek és szokások – ezek a csak itt található jellegzetességek újabban legalább annyira izgatják a svédeket, mint a Közel-Kelet számukra mostanában kevésbé vonzó szépségei. Az alltomresor.se turisztikai online lap a kedvencek 14-es listáján olyan metropolisokat is szerepeltet, mint Moszkva és Szentpétervár, de nem hiányzik a mediterrán Dubrovnik, valamint jönnek felfelé a balti államok fővárosai sem, amelyek főleg építészeti emlékeikkel hódítanak. A sláger Budapest és Prága – no meg, újabban Szófia.
https://turizmus.com/desztinaciok/kelet-europa-a-slager-eszakon-1156324
 

·
Registered
Joined
·
32,658 Posts
Discussion Starter · #19 ·
A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója közölte: március 26-án Budapesten lesz az európai gasztronómia egyik legrangosabb eseménye, az európai Michelin Guide díjátadó ünnepség. Guller Zoltán felhívta a figyelmet arra, hogy az európai Michelin Guide kiadvány budapesti bejelentése azért is különleges, mert eddig csak egyszer, tavaly tartottak hasonló eseményt, akkor Brüsszelben. Budapest így a második állomása a rendezvénysorozatnak.
https://turizmus.com/szallashely-ve...udapest-europa-gasztronomiai-fovarosa-1156777
 
1 - 20 of 174 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top