SkyscraperCity banner

421 - 440 of 1271 Posts

·
Registered
Joined
·
5,123 Posts
Започна монтирането на новите спирки
http://news.burgas24.bg/604826.htmlЗапочна поетапното монтиране на спирките, предназначени за обслужване на бързата автобусна линия. На много места в града вече се поставят конструкциите на новите заслони.

След като бъдат завършени новите спирки предстои поставянето на електронните информационните табла, на които ще се показва колко време остава до пристигането на автобуса и видеонаблюдението. След приемането на новата транспортна схема и пускането на билетната система спирките ще започнат реално да изпълняват своята функция. Те ще следват общ дизайн, който наподобява тази пред автогара Юг. Така те ще се открояват и гражданите ще знаят, че там ще очакват автобус на бързата линия, каза за Burgas24.bg Андрей Рунчев, директор на ОП "Транспорт".

 

·
Registered
Joined
·
545 Posts
Ако ги декорозират и боядисват всяка година, могат и 30 години да изкарат, но като гледам, колко време им отнема само да ги монтират, не очаквам, кой знае, каква поддръжка.
 
  • Like
Reactions: Inverno

·
Registered
Joined
·
5,123 Posts
Ето как ще ползваме електронния билет в градския транспорт на Бургас

http://www.flagman.bg/article/92556Презареждането на картите ще става на 11 места из целия град, за да няма излишно разкарване и опашки

Бургаските пенсионери и ученици ще получават новите електронни карти за автобуса както досега, в Транспортната къща на ул. "Александровска", до Стоматологията. Възрастните хора изглеждат най-притеснени от промените, свързани с новата схема за движение по пътищата, но реално те няма да бъдат затруднени, даже напротив.

От април догодина бургаският пенсионер, ползващ карта с намаление за градския транспорт, ще трябва да прави следните неща:

1. Да отиде задължително в Транспортната къща, където ще получи новата пластика, подобна на дебитната карта, с която си тегли пенсията от банкомата. Тя няма да е от картон и ламинирана, като досегашните, а постоянна. Новата карта ще трябва да се прекара с едно движение през електронно устройство на борда на автобуса, за да се таксува пътуването. През цялата 2016 година помощ при извършването на тази операция ще оказват сегашните кондукторки, които остават на работните си места като "стюардеси". Целта е бургазлии постепенно и без излишни притеснения да свикнат с промените. Предвижда се категориите хора, които пътуват с отстъпка, да продължат да я ползват в същия размер.

2. Дебитът на картата трябва да се подновява периодично. За тази цел не е нужно да се ходи само в Транспортната къща. Освен там, това ще може да става на Автогара Юг, Автогара Запад, Терминал "Меден рудник", както и чрез още 7 вендинг машини - билетомати, разположени на различни места в града. Вече се знае, че такива ще има на двете спирки при подлез МБАЛ, например. Така, ако живеете в "Зорница", ще можете да си презареждате картата близо до вкъщи. За целта ще пъхнете през един процеп монети или банкноти, през друг електронната карта, и ще валидирате - това важи за билетоматите. Ако презареждате на автогарите или в Транспортна къща, ще ви помага съответният служител на гише.

Изброените стъпки важат не само за пенсионери, но и за учениците, както и за всеки, който пътува с електронна карта. Кешово таксуване ще се извършва при шофьорите в автобусите, но то е по-неудобно и се предполага, че ще се ползва предимно от гости на града.

Тези разяснения бяха дадени вчера при поредното обществено обсъждане на новата транспортна схема и промените, които идват с проекта "Интегриран градски транспорт на Бургас", в което участие взеха зам.-кметовете Красимир Стойчев и Руска Бояджиева, експерти от Общината и ръководството на "Бургасбус". Много от предложенията на гражданите се взимат под внимание и концепцията се променя в движение така, че да е най-удобна за бургазлии. Новата транспортна схема ще стане факт едва след съгласуване с Пътна полиция и одобрение на местния парламент. Тя ще заработи най-рано през април догодина.
 

·
Registered
Joined
·
297 Posts
11 места за зареждане - една малка стъпка за човечеството, огромен скок за Бургасдрус? Такива неща като презареждане по интернет; създаване на директен дебит, който да ти презарежда картата редовно или при падане на баланса под определена стойност; или пък поне сходна система с смс-и (че да има някакво готово "know-how", дето да се приложи от синята зона) - нъцки. Малко е смешно да искаш да направиш система с електронно таксуване, в която в брой да плащат само гости на града, а в същото време да имаш по-малко автомати за билети, от колкото тези за паркиране. :)
 

·
Registered
Joined
·
124 Posts
Не могат да живеят без опашки в Общината! Пенсиите под строй за карти в Транспортна Къща.
 

·
Registered
Joined
·
5,123 Posts
http://poligraff.net/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F/%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%AE%D0%B3-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F-%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B2%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%B2-%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA/30765

Автогара "Юг" отваря официално врати във вторник
Автор: "PoligrafF", от 27.12.2015
Обновената Автогара “Юг” ще отвори официално врати на 29-и декември. В навечерието на новата година съоръжението ще влезе в експлоатация като междуселищните и международните линии отново ще приемат автогарата за своя начална спирка, съобщиха от “Бургасбус”.

Въпреки че градските автобуси вече обслужват спирката пред автогарата, междуселищните и международните продължават да потеглят от Автогара “Запад”. Това ще се промени този вторник, когато всички курсове по направления София, Варна, Слънчев бряг, Несебър, Поморие, Созопол, Приморско, Китен, Царево, Ахтопол, Синеморец, Резово ще започнат да потеглят от обновените си сектори на автогара “Юг”.

Същото важи и за международните линии, както и градската линия с номер 15 (Бургас - Летище - Сарафово”. Разписанието на тази линия остава непроменено.

Автогара “Юг” е изцяло нова многофункционална сграда. На първия етаж има информационен център, гардероб, каси за купуване на билети и карти, чакалня, служебни помещения, панорамен асансьор. На втория етаж са разположени офиси за шофьори и инспектори, красив детски кът, малко кафене с тераса, предлагаща гледка към морето.
 

·
Registered
Joined
·
297 Posts
Наречете ме стар и сантиментален глупчо, но като минавах покрай тях между авто и жп гарите си представих нещо в тоя дух
 

·
Registered
Joined
·
5,123 Posts
Напротив..не мисля че това би провокирало някой да те определи като такъв... скулптурата е страхотна.. с точна идея.. на точното място.
 

·
Registered
Joined
·
37,502 Posts
Бургас грейна с нова автогара за празницитеБургас грейна с нова автогара за празниците. Автогара-Юг бе открита вчера от кмета Димитър Николов. Строителните дейности по нея приключиха преди четири месеца. Откриването й обаче се забави заради ремонт на отводнителната канализация на т.нар. Гаров площад, както и заради ремонта на жп гарата, която също е наблизо.

„Дейностите бяха изключително сложни. Бяхме притиснати в пространството между две сгради, архитектурни паметници на културата - Митница-Бургас и жп гара - Бургас. Това наложи много внимателно да обмислим параметрите на новата автогара - дизайн, височина, самото ситуиране", обясни Николов. Интерес към новата автогара са проявили и няколко превозвачи, които обслужват международни линии. Ще има и бюро на летище Бургас. „Вече сме го договорили с представители на „Фрапорт", обясни Николов. През лятото на 2016 г. Бургас ще има напълно обновена инфраструктура в централната част на града. Бургас ще продължи да се отваря към морето. Всички площи зад автогарата ще се превърнат в красив площад. На мястото на старите индустриални площи ще има офиси, сгради за изкуство, като целта е пространството да се оформи като градски център.

Николов коментира, че 2015-а е била най-тежката година, откакто е кмет. Той не спести и критиките към някои от членовете на екипа си. Николов намекна, че ще има промени сред администрацията догодина. "Има натрупана умора в част от служителите. Ако не успеят да засилят темпото, някои от тях ще си тръгнат“, коментира кметът.
http://novinar.bg/news/burgas-grejna-s-nova-avtogara-za-praznitcite_NTIzNzs0OQ==.html#
 

·
Registered
Joined
·
37,502 Posts
Бургас: Предстои въвеждането на електронната билетна система и електронни табла на спиркитеПрез първите месеци на 2016 г. приключва проектът за кръгово кръстовище Трапезица в Бургас, част от проекта за интегриран градски транспорт. Проектът предвижда реконструкция на съществуващото кръстовище "Трапезица", изграждане на ново кръгово кръстовище и на четири пешеходни надлези. Изпълнител е ДЗЗД "Трапезица", обединение между "Трейс груп холд"АД и "Виа План" ЕООД.

Продължава модернизацията на обществения транспорт и изграждане на обходни маршрути с цел облекчаване на трафика в градската среда. Предстои въвеждането на интегрираните системи за управление на транспорта - информационни табла в автобусите и по спирките, видеонаблюдение в автобуси, спирки и кръстовища, електронна билетна система и въвеждането на бързата автобусна линия – компоненти на проекта за интегриран градски транспорт. През 2016- та г. ще бъдат завършени и велоалеите до Сарафово, местността "Пода", Минерални бани.

Проектът " Интегриран градски транспорт на Бургас", финансиран по ОП "Регионално развитие", и е на стойност 67 071 840 евро.
http://infrastructure.bg/show.php?storyid=2675979
 

·
Registered
Joined
·
5,123 Posts
Вече и на новите терминали: Издават карти с намаление за градския транспортЗапочва издаването на карти с намаление на новите автобусни терминали, съобщават от община Бургас. От 11.01.2016 г. /понеделник/ на касите на автогари „Юг“ и „Запад“, както и от терминал „Меден рудник“, ще се издават всички видове карти с намаление.

Досега с такава възможност разполагаха ученици, студенти – редовно обучение и гражданите над 65 и над 70 години, които освен в Транспортната къща, можеха да подновяват картите си за пътуване и от касите на автогарите. От понеделник от това удобство ще могат да се възползват всички граждани, имащи право на общинско намаление при пътуване в градския транспорт.

За улеснение на жителите на ж.к. „Меден рудник“ в новооткритата каса в сградата на терминал „Меден рудник“ ще бъдат издавани всички видове карти за пътуване с намаление. От 11 януари пунктът, както и касите на автогарите, ще обслужва клиенти без почивен ден. Работното време на касите е от 8:00 до 12:00 ч. и от 13:00 до 17:00 ч.
Редът за издаване на карти се запазва без промяна.

Първоначалното издаване на карта, когато клиентът все още не е въведен в регистъра по категории на правоимащи граждани, задължително се извършва в Транспортната къща.
http://burgascity.com/%D0%B2%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D0%BA%D0%B0%D1%80/
 

·
Registered
Joined
·
882 Posts
И е поредното нещо, което се прави за отбивне на номера но не и за удобство. Тия хора не можаха ли да разберат, че в България не се карат шосейки а дори и за тях тая глупост не дава възможност за сигурно заключване. Докато продължават да слагат такива малоумни стоянки, велосипедистите ще си закачат превозните средства по стълбове и колони.
 

·
Registered
Joined
·
5,123 Posts
http://www.zonaburgas.bg/2016/01/%D0%BF%D0%B5%D1%82%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D0%B2-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%81%D0%B8%D1%82%D0%B5/

Петко Драгнев: Камерите за автобусите са тук, до дни започваме монтажа

Техниката за виденаблюдение в градските автобуси на Бургас вече е доставена. Това съобщи за zonaburgas.bg директорът общинския превозвач „Бургасбус”, инж. Петко Драгнев. По думите му, монтажът на камерите в машините ще започне до няколко дни.Съчленените автобуси ще разполагат с по пет камери за видеонаблюдение. Предвидено е заснемането да обхваща цялата им вътрешна част и това което се случва пред тях. Според Драгнев, преждевременното монтиране на камерите в градските автобуси няма да повлияе на бюджета на превозвача.

„Дейността е заложена в проекта за Интегриран градски транспорт на Бургас. Първоначално базата данни ще се съхранява на самите устройства. След като Центърът за контрол на трафика заработи, записите ще се изпращат там”, обясни Петко Драгнев. Униформените пък ще могат да изискват информация от центъра при разлчини инциденти, обясни още директорът на „Бургасбус”.

Днес ръководството на превозвача е обсъдило новата транспортна схема със своите служители. „Всички препоръки са взети предвид, трябва да изгладим още някои дребни нередности. Като цяло сме срок“, каза още Петко Драгнев.
 

·
Registered
Joined
·
297 Posts
Имах познат, който монтираше камери в автобусите на Бургасдрус и беше докарал доста детайлно изображение, което (ако не греша) се комуникираше през мобилните оператори към сървър. Нещо пак на усвояване ми мирише.
 

·
Registered
Joined
·
2,614 Posts
След това усвояване,нали видя какво се получи.Получи се най-добрия градски транспорт на България.Много градове мечтаят да имат модерен транспорт, като този на Бургасдрус.

А това е градския транспорт на Бургас преди на X&Y да му замирише на усвояване.


А това е градския транспорт на Бургас след ,като на интелектуалеца X&Y му замириса на усвояване.

 

·
Registered
Joined
·
6,407 Posts
Ако не се поддържа след няколко години долните снимки ще приличат на горните.

Само за пример: в Бурас има огромно количество тротоари, които просто им трябва поддръжка, а не европейски проекти и цялостно реновиране - къде да се сменят две-три плочки, къде да се сложат такива. Нищо такова обаче не се прави и основната причина е, че е евтино и няма какво да се открадне - друго обяснение нямам.
 
421 - 440 of 1271 Posts
Top