SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 6816 Posts

·
Funk me
Joined
·
853 Posts
bron : http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053972/page.htm?&newsID=1115304623


Hier zie je hoe de centrale lanen er binnenkort uit gaan zien :Brusselse schepen van Openbare Werken Henri Simons (Ecolo) wil de centrale lanen heraanleggen. Zo zou in 2007 het de Brouckèreplein volledig van uitzicht moeten veranderen. De werken zullen vijf miljoen euro kosten. Maar lang niet alle handelaars zien die grondige heraanleg zitten.

Henri Simons: "We gaan de drie lanen heraanleggen, de Anspachlaan, de Lemonnierlaan en de Adolphe Maxlaan. Maar ook de pleinen worden aangepakt, het Beursplein, het de Brouckèreplein en het Fontainasplein."

Over twee jaar wil Simons de heraanleg beginnen met het de Brouckèreplein. Het moet er gaan uitzien zoals het plein er voor de Eerste Wereldoorlog uitzag, maar in een modern kleedje.

Er zijn vergaderingen geweest met de handelaars op het plein maar die trekken blijkbaar niet allemaal aan hetzelfde zeel. Schepen Simons: "Er zijn discussies met handelaars en inwoners. Ze zijn het niet eens over de ruimte die we aan de auto's geven. Niet veel, zeggen de inwoners. Toch meer, zeggen de handelaars. Het zijn altijd dezelfde moeilijkheden."
Maar heeft iemand hier duidelijke tekeningen en plannen over?
 

·
Registered
Joined
·
1,107 Posts
ter info
dit project is al een paar jaar oud en maakt deel uit van een globale heraanleg waaronder ook bvb het Rouppeplein en de Stalingradlaan die in finale fase van heraanleg zijn

de schetsen zijn nieuw en gemaakt door GroepPlanning (Mens en Ruimte) en de architect is Lievevrouw

tot nu toe hebben ze de schetsen niet prijsgegeven maar ik wanhoop niet ze te kunnen verkrijgen

in ieder geval is dit opnieuw een ambitieus en mooi project voor het centrum van Brussel !!
 

·
Funk me
Joined
·
853 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Het ziet er wel leuk uit, ik hoop echt dat er met dit project niet lichtjes word omgesprongen, want die laan is zeer belangrijk voor het imago van Brussel.
 

·
Encore
Joined
·
240 Posts
Ah, ik ben heel erg tevreden dat het Brouckére plein eindelijk eens onder handen zal worden genomen. Ik vind dat je nu niet echt van een 'plein' kan spreken, ik kan er niet veel van terug vinden. Voor de oorlog zag het er allemaal heel mooi uit en ik vind het spijtig dat dit er nu niet meer is, maar als ze het door een hedendaags ontwerp gaan ontvangen moet het knap en gedurfd zijn. Ik vind dat het ontwerp er nog een beetje te gewoon uitzien, maar ben ook al blij dat ze er meer een 'echt' plein van zullen proberen maken.
 

·
Urban Explorer
Joined
·
1,091 Posts
herinrichting/réamenagement : Versmalling Anspachlaan + aanleg fietspaden

Zojuist werd er in het VTM Nieuws verteld dat er plannen zijn om in de Anspachlaan aan beide zijden fietspaden aan te leggen waardoor aan iedere kant nog maar 1 rijstrook voor automobilisten zal bestaan.

Weet er iemand meer over deze plannen? Staat dit al vast?

Ik vind het in ieder geval een slecht plan omdat dit voor nog meer files zal zorgen in de grootstad.
 

·
Registered
Joined
·
6,469 Posts
Het zijn toch uilskuikens soms!
Er word niet eens gezorgd voor een grondige uitbreiding van openbaar vervoer en dan gaan ze zomaar rijstroken knippen en hopen dat iedereen de fiets gaat nemen? In het heuvelachtige Brussel dan nog wel! :eek:hno:
Van mijn part mogen ze rijstroken inperken as ze eens die metrolijn 3, die er nooit gaat komen, zouden bouwen!!
 

·
Funk me
Joined
·
853 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Rond 2008 gaat ze beginnen normaal (dus nog een tijdje)
DSit is gewoon een test om te zien dat het wel aalemaal zo een goed idee is
 

·
Registered
Joined
·
647 Posts
En faisant un tour sur le site internet d'une entreprise de construction je suis tombé là dessus:Chantiers en cours: De Brouckère Tower - Bruxelles

| Réhabilitation, Bureaux |


Construction & rénovation de 2 étages.

Début: 06/2006 | Livraison: 02/2007
Surface: 7.650 m2

Architecte: Atelier d'Architecture Paul Becker
M.O.: Brouckère Tower Invest (Banimmo)
_______________________________________________________

Werven in opbouw: De Brouckère Tower - Brussel

| Renovatie, Kantoren |


Bouwen en zware renovatiewerken van 2 verdiepingen.

Start: 06/2006 | Levering: 02/2007
Oppervlakte: 7.650 m2

Architect: Atelier d'Architecture Paul Becker
Opdrachtgever: Brouckère Tower Invest (Banimmo)

http://www.bpc.be/modules/references/index.php?iid=106&status=0&sel_lang=en

Quelqu'un en sait plus ??? Manske ???

Merci :)
 

·
Registered
Joined
·
95 Posts
Les panneaux publicitaires bruxellois ont décidément l'art d'apparaitre là où ils n'auraient pas dû:

Comment ont-ils fait pour obtenir l'autorisation de mettre ces panneaux :sly:... (je sens qu'on va me traiter de grand naïf) et comment font-ils pour ne pas devoir les enlever?? Là je sèche complètement (surtout lsq on connait un peu l'administration des monuments et sites qui est plutôt kafkaïenne et sévère)
 

·
Registered
Joined
·
10,839 Posts
Voormalige Marivaux-bioscoop wordt congrescomplexBrussel-Stad - De voormalige Marivaux-bioscoop wordt een groot hotel- en congrescentrum. Het overleg met de Stad Brussel, het Gewest en de Commissie voor Monumenten en Landschappen heeft lang aangesleept, maar nu krijgt het (inter)nationale zakentoerisme er ruim 8.000 vierkante meter bij.

Bewoners en hoteleigenaars uit de buurt kunnen het moeilijk geloven, maar het voormalige bioscoopcomplex Marivaux aan de Adolphe Maxlaan krijgt een heel nieuwe bestemming. De bouwval van weleer is omgevormd tot hotel- en congrescentrum, en daarmee willen de uitbaters Brussel meer op het internationale zakentoneel zetten.

Het Marivaux Congress & Seminar Centre biedt twaalf multifunctionele vergaderzalen, met een capaciteit van twee tot honderd personen, en twee auditoria. Het eerste audito*rium kan 115 personen aan, het tweede negentig. Daarnaast zijn er de hotels Vendôme en Marivaux, die samen plaats bieden aan 135 bezoekers. Het hele complex krijgt een receptie, bar en restaurant.
Maar dat is niet alles. “Tegen eind september zullen we onze nieuwe receptie klaar hebben. Daarmee wordt ruim 8.000 van de in totaal 15.000 vierkante meter beschikbare ruimte gebruikt,” zegt general manager Marc Mertens (37). “De komende jaren bouwen we het tweede gedeelte om tot een auditorium, dat ruw geschat vierhonderd mensen kan ontvangen. Er komt ook een multifunctionele ruimte, die 1.350 personen aankan en die zal worden ingezet voor feesten, evenemen*ten, voorstellingen en congressen.”

Flexibiliteit staat voorop. De auditoria die nu al in gebruik zijn, lenen zich tot congresruimte, maar ook projecties zijn er mogelijk. De opstelling herinnert sterk aan de oude cinemazalen, met een enorm scherm en een opmerkelijk goede akoestiek. De decoratie is eerder klassiek en sober. Beide ruimtes beschikken over microfoons, een vertaal- en een technische cabine. De auditoria zijn toegankelijk voor mensen in een rolstoel, en zowel de auditoria als de vergaderzalen hebben beamers en wifi, en audio-, video- en dvd-aansluiting.

Engelengeduld
De nv New Vendôme kocht Marivaux in 1998. Een marktstudie wees op de mogelijkheid om een groot congrescentrum uit te bouwen. “Tot 2004 zijn we in de weer geweest met vergunningen. Pas dan zijn we begonnen met de werkzaamheden, de geschiedenis van de Marivaux-bioscoop indachtig. Ook de regelgeving van de Koninklijke Commissie van Monumenten en Landschappen diende gerespecteerd te worden, omdat bepaalde delen beschermd zijn,” legt Mertens uit, die nooit de moed verloor bij zoveel administratie.

Ook bij het renoveren van de hal, waar voortaan zowel evenementen als bijvoorbeeld cocktailparty’s kunnen worden georganiseerd, toonde Mertens zijn engelengeduld. De vloer is grotendeels bekleed met granito, dat is kunststeen vervaardigd uit kleine stukjes marmer en cement. “Twee maanden lang zijn zes specialisten daarmee in de weer geweest. Echt steentje per steentje. Het neemt enorm veel tijd in beslag. Maar die mensen brengen stenen tot leven. Het resultaat mag er dan ook zijn,” vertelt Mertens trots.

Concurrent voor Square
Anders dan de concurrentie legt Marivaux Congress & Seminar Centre – een project dat ongeveer 25 miljoen euro kost – de nadruk op congres; pas daarna komt de hotelfunctie. “Daar zijn de omliggende hotels heel erg blij mee. Onze conferentiezalen vinden ze waarschijnlijk minder leuk, omdat ze die zelf ook aanbieden. Maar ons doelpubliek is wel anders. In de toekomst kunnen zij hun vergaderzalen zeker verkopen als break-outs, zalen waar deelvergaderingen kunnen plaatsvinden,” zegt director of sales Laurence Peters (25).
En dan is er nog Square, het voormalige Congressenpaleis aan de Kunstberg, dat zijn deuren opent in september 2009. Een gedegen concurrent? “We hebben elkaar al ontmoet en zullen waarschijnlijk in de toekomst samenwerken,” zegt Peters. “Dat is beter dan elkaar tegen te werken. Zij zijn modern, wij eerder klassiek. Maar belangrijker dan de concurrentie is het feit dat Brussel eindelijk weer grote congressen in het centrum aankan.”

door Steven Vandenbergh © Brussel Deze Week
 

·
Banned
Joined
·
3,775 Posts
De Marivaux lag aan de rechterkant als je van Rogier naar De Brouckere loopt. De Adolph Max laan is een beetje verloederd de laatste jaren. Hopelijk gaat het nu weer de goeie kant op gaan.
 
1 - 20 of 6816 Posts
Top