SkyscraperCity Forum banner

[Bydgoszcz] Gastronomia, kluby, puby, życie nocne

257626 Views 2246 Replies 145 Participants Last post by  MonteNegro
wychodząc na przeciw oczekiwaniom zakładam topic o gastronomii w naszym mieście , która najwyraźniej podnosi sie z kilkuletniej zapaści.
madrzejszych i oblatanych proszę o przeniesienie naszych gastronomicznych dywagacji z jednego wątku do tego juz teraz właściwego.
1 - 20 of 2247 Posts
Na stronie gastronauci.pl Bydgoszcz ma 55 restauracji ,lokalny rywal Torun tylko 49 :)

http://www.gastronauci.pl/
To którą restaurację bierzemy na pierwszy ogień :) ?
zaproponuj.przesiadywanie w restauracjach to domena urzędników :banana:

oregano narazie obgadalismy.dajmy im czas na przyjęcie naszych uwag.
więc hm....: kto z was chodził do dolce vita na fredry za czasów szefa kuchni marcina sz. , a kto chodzi teraz po jego odejsciu i jakie sa wrazenia?

marcel: strona gastronauci jesy mi znana a pierwsze skrzypce w tym biznesie gra moja kolezanka z klasy Asia Ochniak , ale my nie mamy byc konkurencją dla tamtej strony tylko powymieniac sie uwagami tak miedzy nami, nie trzeba byc Markiem Kondratem zeby rozmawiac o winach
Ta strona to serwis społecznościowy, jak włocławianie nie wpisali, to nie ma :)
^^

Bo ich nie stać na bywanie w restauracjach ;)

To jedziemy z koksem: OREGANO

Nie byłem jeszcze w środku, ale już mają wadę:

- obrzydliwy zielony dywanik, który rozwinęli na pół szerokości Długiej. Zwinę im go chyba ;\
^^

Na taki kiepski żart odpowiem prawdziwym faktem: w sektorze prywatnym we Włocławku najlepiej się zarabia w całym województwie... Wniosek?
^^

slaby zart...
zonc ma ostatnio słabszy okres......no właśnie...czyzby okres heheh???
Któryś z szanownych kolegów forumowiczów stołuje się w Pierogarni pod aniołami? Jako fan pierogów o niezbyt zasobnym portfelu, czasami okupuje ten lokal. Spory wybór w menu, przyjemny wystrój (przynajmiej części lokalu) nienachalna muzyka, i miła obsługa... chociaż czasami trzeba długo czekać, aż ktoś się gośćmi zainteresuje, a stoły nie są przykryte obrusem. Przy okazji może i jakiś grosik skapnie na szczytny cel. :)

Rozumiem, że Filu i Schab to raczej w Meluzynie częsciej goszczą :)nuts:), ale może ktos inny ma swoje doswiadczenia. :p
See less See more
W Meluzynie nie, kiepski wystrój, kiepskie jedzenie.
;)

Za to w pierogarni bywam, niezłe, chociaż jadałem zdecydowanie lepsze. Ale cena, klimat, obsługa, wszystko na plus, więc jestem tam w miarę częstym gościem :)
Dolce Vita na przeciwko Hotelu Brda to moja ulubiona restauracja. Mam do niej kawałek może dlatego..;-)
Dolce Vita po zmianie szefa kuchni niestety się popsuła. A była to moja ulubiona restauracja.
W Meluzynie nie, kiepski wystrój, kiepskie jedzenie.
;)

Za to w pierogarni bywam, niezłe, chociaż jadałem zdecydowanie lepsze. Ale cena, klimat, obsługa, wszystko na plus, więc jestem tam w miarę częstym gościem :)
zgadza się.meluzyna jest przebrzmiała.poza tym bywalcy to raczej "ą""ę".wiecie o co chodzi.poza tym pretensjonalny wystrój.nigdy tam nie chodziłem.
dolce vita była długo moja ulubioną , nawet robiłem tam slubne przyjęcie.po zmianie szefa kuchni nie byłem ani razu ale wiem ,ze karta sie zmieniła kilka sztandarowych dań zostało wprost przeniesionych do Sowy hehehe
W Poznaniu 124. Ale jesteśmy bogaci :O.
w Poznaniu ZAWSZE ale to zawsze jadam w Elicie koło Kupca.i zawsze ale to zawsze jadam tam najlepsze zrazy wołowe na świecie.wstyd sie przyznac ale lepsze niz u mamy.zrazy u Sowy , które sa po prostu suche moga sie schowac.
W Bydgoszczy macie dobre kebaby. Za każdym razem jak jestem, to wpadam do Donera koło Galerii Pomorskiej. Zawsze biorę z mieszanym sosem (łagodno-ostrym). Po za tym, że kebab jest dobry, to obsługuje tam taka pani, która nigdy się nie uśmiecha i moim celem jest spowodowanie jej uśmiechu. Twarda sztuka i się nie daje. Kobieta-kamień.
1 - 20 of 2247 Posts