SkyscraperCity Forum banner

[Bydgoszcz] Nocą

4016 Views 22 Replies 12 Participants Last post by  Morava
1 - 20 of 23 Posts
Nice :cheers: (szczególnie drzewo)
Takich nowych userów oby jak najwięcej!

Witam na forum!

Bardzo ładne zdjęcia, ale ... troszkę bym je bardziej doświetlił ;) Chociaż łuczniczka jest fenomenalna.

Ps Poprosiłem o przeniesienie wątku do działu "Miasta polskie".
See less See more
Bardzo mi się podobają te fotki. Czekamy na więcej :)

Witam na forum!

Bardzo ładne zdjęcia, ale ... troszkę bym je bardziej doświetlił ;) Chociaż łuczniczka jest fenomenalna.

Ps Poprosiłem o przeniesienie wątku do działu "Miasta polskie".
Dziekuje wszystkim za gorace powitanie,
co do naswietlania to masz racje, jednak taki byl zamysl, bardziej artystyczny niz dokumentalny... mam jeszcze kilka, potem wrzuce.

pozdrawiam
See less See more

Witam na forum!

Bardzo ładne zdjęcia, ale ... troszkę bym je bardziej doświetlił .
:nuts: A może by tak nasze świtliste władze doświetliły po prostu centrum, żeby miejsca, jak Stary Port nie tonęły w ciemnościach nocą.
To miejsce wyszło na zdjęciach jako ciemne, ale to nie wina fotografa, tylko tych co nie potraią zająć się prawdziwym podświetleniem budynków.
See less See more
tak sie zastanawiam nad ta ekspozycja...ale ta bydgoscz naprawde taka ciemna jest :)

See less See more
6
Mi zdjęcia nocne na poprzednim aparacie nie wychodziły, a na tym nie próbowałem jeszcze. Niektóre miejsca owszem - są ciemne. Jednak nasza kochana bazylika? :) Raczej nie.
hmmm, bazylika jaka jest taka wyszla... jakbysmy bardziej naswietlili to by wypalilo swiatla i byly by brzydkie biale plamy...

ale nie twierdze ze nie masz racji, to moja pierwsza nocna sesja w zyciu, jak sie doszkole to moze zrobie lepiej.

z tego co wiem nocne fotki najlepiej robic rano (przed wschodem oczywiscie)... tak, wtedy niebo nie jest czarne ale szarawo granatowe - delikatnie odkrywa wszystkie cienie, dzieki czemu mamy teoretycznie nastroj nocny ale wlasnie - to o czym mowisz - fotki nie sa "za ciemne"...
See less See more
^^

Moje sesje nocne kończyły się zdjęciami w odcieniu zieleni :) Zatem nie bierz moich słów zbytnio do siebie.

Czekam na coś za dnia.
^^

Czekam na coś za dnia.
no z tym to moze byc problem... chwilowo nie mieszkam w bydzi, chociaz to moje rodzinne miasto, a za czasow kiedy mieszkalem nie pociagalo mnie na tyle zeby robic fotki za dnia... poszukam, obiecuje ze jak znajde to dorzuce.
^^

Moje sesje nocne kończyły się zdjęciami w odcieniu zieleni :) Zatem nie bierz moich słów zbytnio do siebie.

Czekam na coś za dnia.
Pamiętaj by samemu kontrolować balans bieli, automat czasem sobie nie radzi...

@Marcin - wątek nieźle się zapowiada, czekam na kolejne fotki :eek:kay:
See less See more
no z tym to moze byc problem... chwilowo nie mieszkam w bydzi, chociaz to moje rodzinne miasto, a za czasow kiedy mieszkalem nie pociagalo mnie na tyle zeby robic fotki za dnia... poszukam, obiecuje ze jak znajde to dorzuce.
No to się wyjaśniło, dlaczego na rynku są jeszcze kwiaciarki :)
Pamiętaj by samemu kontrolować balans bieli, automat czasem sobie nie radzi...

@Marcin - wątek nieźle się zapowiada, czekam na kolejne fotki :eek:kay:
Balans bieli w moim nikonie-głupku był bardzo żenujący :) Coś tam się niby dało robić, ale przeskakiwał o bardzo duże wartości.
A za rogiem "dresy":) Wybacz. Prawdziwie nastrojowe zdjecie:) Gratuluję.
Gratuluję zdjęć:). Mi zdjęcia nocne różnie wychodzą;). Przez czystkę przechodzi 30% zdjęć:).

Jeszcze raz gratuluję:)
dzięki za fotki, wątek zapowiada się ciekawie :)
na zdjeciu powyżej widać, że nie wszystko co się podświetla zyskuje, tak jest w przypadku biurowca Projprzemu, z tej strony jego podświetlenie nie konweniuje /modne w "tych" kręgach słowo/ z resztą otoczenia, biała plama.
Chciano podświetlić napis a rozmyło się na fasadzie - taka firma to powinna strzelić sobie mięsisty, świecący napis a nie trzy halogeny, projekt godny elektryka a nie plastyka :|
See less See more
http://nasza-klasa.pl/profile/14846140

wyglada na to ze pod tym profilem znajduja sie wszystkie nasze zdjecia bydgoszczy, w tym i moje. nie mialbym nic przeciwko gdyby wlasciciel zapytal sie o zgode i umiescil odpowiednia informacje. Niestety tego nie zrobil i dlatego tez zglosilem naduzycie do administratorow naszej klasy.

ewidentnie zrobil to ktos odwiedzajacy forum, dlatego ze niektore moje fotki sa tylko i wylacznie na tym forum, nigdzie indziej.
See less See more
1 - 20 of 23 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.