Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 26 Posts

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Câmpulung was the first capital of the feudal state of Wallachia, until succeeded by Curtea de Argeș in the 14th century. There was a considerable traffic with Transylvania, over the Bran Pass, 15 miles to the north, and with the south by a branch railway to Ploiești.Câmpulung was one of the earliest urban settlements in Wallachia, the Transylvanian Saxon colonists contributing to its development by bringing the German urban culture. The earliest written evidence of the town's existence is dated 1300, and is to be found in the Câmpulung church.
The first written record of Old Romanian language dated back to 1521 (Neacșu's letter) names the city by its Old Romanian name, which was Slavic, according to its roots: DlăgopoleДлъгополь (with the same meaning — "a long field").

Originally, the Romanians of the town did not have the same rights as the German colonists, but by the 15th century, the two communities were already merged, as shown by the new Romanian churches built near the Catholic areas and by the fact that some of the elected județs were Romanians. Another community in the town were the Bogomil Bulgarians, who settled in the Șchei neighbourhood (Șchei being an old Romanian word referring to Slavic people). Outside the town, in the south-west, on the hill currently named Câmpul mișeilor ("Field of the cripple") was a leper colony, which had its own church and mill.


 

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Secţia de Pediatrie a Spitalului Câmpulung Muscel va fi renovată din temelii graţie unei campanii în urma căreia s-au strâns 354.000 de euro în doar şase zile

Campania Vreau Să Contez a fost organizată de către Asociaţia La Primul Bebe, în partenariat cu Primăria Câmpulung Muscel, pentru renovarea secţiei de pediatrie a Spitalului Municipal Câmpulung. Suma ce trebuia strânsă era de 300.000 de euro, însă după şase zile de campanie susţinută online, suma totală strânsă a fost de 354.000 de euro.
sursa
 

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #3 ·

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #4 ·

Locatie

Noul centru comercial, care ar urma să se ridice pe strada I.C. Brătianu, nr. 4 [...] pe malul Râului Târgului, cu o suprafaţă de 18.856 de metri pătraţi. Dintre aceştia, 7.554 metri pătraţi urmează să alcătuiască viitorul centru comercial, 9.388 metri pătraţi vor fi ocupaţi de parcări şi alei, iar 1.913 metri pătraţi reprezintă suprafaţa spaţiilor verzi.
 

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #5 ·

Am obținut 12 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului aflat la dispoziția prim-ministrului, cu ajutorul colegilor mei, parlamentarii USR PLUS, pentru trei proiecte importante: bulevardul Pardon, o parte din strada Drăcești și “Câmpulung, capitala scrisului românesc”
 

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #6 ·

Câmpulungul stabilește din nou indicatorii tehnico-economici pentru construirea halei Pieței Centrale Agroalimentare. Va fi o investiție de peste 15 milioane de lei, cea mai mare parte a banilor urmând să fie asigurată de către Compania Națională de Investiții. Terenul pe care se află actuala construcție a fost predat către CNI în urmă cu aproape trei ani, însă în acest interval de timp nu a intervenit scoaterea la licitație a lucrării.
 

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #8 ·

Azi (24 mai 2021), bulevardul central din Câmpulung, Pardon cum îi zic localnicii, care tranzitează oraşul prin zona centrală, a fost închis circulaţiei rutiere pe trosonul dintre Primărie şi Piaţa Centrală a municipiului de la poalele Mateiaşului pentru demararea lucrărilor de reabilitare.
Lucrarile au fost intrerupte in urma cu cateva luni pentru ca proiectul vechi sa fie modificat si sa includa inlocuirea retelelor de apa si canalizare. Acelasi lucru pare ca se va intampla si cu alte proiecte preluate de actuala administratie, unde pe anumite strazi se va interveni pe distante mai scurte, dar pe langa asfaltare vor fi schimbate conductele de apa, amenajate podete, canalizare pluviala si ingropate cabluri. Practic se doreste ca aceste reabilitari de strazi sa includa tot ce este necesar pentru ca acolo sa nu se mai intervina de nenumarate ori asa cum am fost obisnuiti.
 

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #9 ·

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #10 ·

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #11 ·

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Începând de astăzi (12 iulie 2021) Casa Pensionarilor este a noastră. Am solicitat Consiliului Județean, în urmă cu patru luni, trecerea casei în “ograda” Câmpulungului, iar astăzi s-a aprobat.
Acum, putem să o reabilităm și să avem o Casă a Pensionarilor civilizată și prietenoasă.


Sursa: Facebook/Elena Lasconi
 

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #13 · (Edited)

Din acelaşi registru, al intermedierii relaţiei dintre solicitant şi instituţiile administraţiei publice locale, la Câmpulung va fi implementată, la sfârşitul lunii august – conform estimării primăriţei – aplicaţia e-Muscel.


La şedinţa din 30 iunie 2021, Consiliul Local a aprobat depunerea unei cereri de finanţare, pentru a implementa la Câmpulung proiectul „Transparenţă, etică şi integritate în administraţia publică locală”. Ce-şi propun autorităţile prin aplicarea acestui program finanţat de UE la Câmpulung? În primul rând, “eficientizarea activităţilor de prevenire şi combatere a corupţiei în administraţia publică locală, promovarea eticii şi integrităţii pentru îmbunătăţirea performanţelor în activitate, creşterea transparenţei în procesul decizional, precum şi îmbunătăţirea cunoştinţelor şi a competenţelor personalului şi aleşilor locali”. S-a prevăzut o durată a proiectului de 12 luni şi o valoare de 493.355 lei, din care contribuţia Municipiului Câmpulung este de 9.867 lei.

Accesul cetăţeanului la diferite sectoare ale Primăriei va fi mult înlesnit din luna septembrie, când apreciază Elena Lasconi că va deveni funcţional noul portal al instituţiei. Realizat într-o manieră profesionistă, fără costuri, de către un specialist care face această muncă din prietenie pentru primarul Elena Lasconi. Site-ul va conţine un spaţiu privat virtual, la care cetăţeanul are posibilitatea să se conecteze şi, în funcţie de specificul nevoii sale – vânzare de casă ori teren, construcţie, etc. -, va avea opţiunea de a descărca şi completa documentele necesare.
 

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #14 ·Pe 13 iulie 2021, subalternii Elenei Lasconi de la Achiziţii au recrutat firma care se va ocupa de demolarea centralei termice de la Grădişte. Astfel, înaintea garajelor, dispare din peisaj ruina, care va face loc unui parc pentru copii

Pe 13 iulie 2021, subalternii Elenei Lasconi de la Achiziţii au recrutat firma care se va ocupa de demolarea centralei termice de la Grădişte. Astfel, înaintea garajelor, dispare din peisaj ruina, care va face loc unui parc pentru copii,
 

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Un nou lot de străzi din Sudul Câmpulungului, în care va fi extinsă reţeaua de gaz, acceptat la finanţare

La întrunirea ordinară aferentă lunii septembrie, şefa Executivului a anunţat străzile, pentru care a primit acceptul SC Distrigaz Sud Reţele SA de a finanţa investiţii în prelungirea reţelei.


 • Valea Româneştilor, de la nr.1, până la nr.149;
 • Drăceşti, de unde s-a oprit investiţia anterioară, la bazinul de apă, până după biserică, la nr. 80;
 • Pârşeni, inclusă integral. „Nu ştiu cum s-ar fi prelungit conducta de gaz pe această stradă, pentru că trece printr-o zonă de pădure şi ştiţi că oamenii să gândesc să fie rentabili.”, spunea primăriţa.
 • Strada Izlaz, care nu înseamnă doar calea de acces principală, de la barieră în sus, ci şi bretelele interioare ale Orăşelului Minier;
 • Drumul Godeni, de la nr.1, la nr.44;
 • Grigore Alexandrescu, de la nr.56, la nr.69, porţiunea rămasă de la grădiniţă, până la podul de la cimitir;
 • Drumul Morii, de la nr.1, la nr.16;
 • Şoseaua Naţională, de la nr.69A, la nr.193, de la Muzeul Automobilului, până la cartierul de blocuri de la intrarea în Câmpulung. „Am şi depus documentaţia şi i-am ajutat pe oameni cu tabelele, ca să tragem conducta de gaz în fiecare bloc. În momentul de faţă, ei se încălzesc cu lemne, pe care le ţin în acele magazii construite ilegal;
 • Valea Unchiaşului, inclusă integral;
 • Izvorului, de la nr.1, la nr.65;
 • Valea Furnicii, de la nr.2, la nr.17;
 • Strada Uzinei.
Nu sunt neglijate nici celelalte, care fac obiectul unui proiect cu fonduri europene, aflat deocamdată în etapa de verificare.
 • Pe listă figurează străzi întinse precum Valea Româneştilor, Şoseaua Naţională şi Valea Unchiaşului
Sursa: Evenimentul Muscelean


Chilii, Leculeşti şi Livadiei sunt străzile pe care se introduce reţeaua de gaz, prin GAL, cu bani europeni
 

·
Registered
Joined
·
2,056 Posts
Discussion Starter · #18 ·

·
Registered
Drumuri spre izvoare
Joined
·
643 Posts
1 - 20 of 26 Posts
Top