SkyscraperCity Forum banner

Cакупљање модела авиона | Model aircraft collectors

34582 Views 251 Replies 20 Participants Last post by  Rosko
Otvaram ovu temu, da podelimo iskustva, informacije, gde kupujete i nabavljate modelcice. I da podelimo koju sliku istih.

Evo par mojih:

#1 Lufthansa Cargo B747 (Herpa 1:500)


#2 British Airways A388 (Revell 1:288)


#3 Air Serbia ATR72 (1:80)


#4 Air Serbia A320 (1:100)


Za neki dan mi stize JAT-ov DC 10-30 (Herpa 1:500), a sve vise me vuce, da narucim i Air Serbia A330-200 (Phoenix models 1:200).
See less See more
4
  • Like
Reactions: 5
1 - 11 of 252 Posts
Ја углавном сам склапам и фарбам моделе, већином у 1/72 размери.

Што се тиче произвођача, Hasegawa ми је на првом месту. После тога Airfix и нове серије Звезде. Не препоручујем украјински ICM.
Боје искључиво акрил, углавном Тамија и Звезда Мастер. Још увек нисам пробао airbrush.

See less See more
5
  • Like
Reactions: 5
Има једна наша фирма која ради декале, Lift here се зове. Можете купити било који модел и офарбати га у наше боје. Ја сам код њих узео ознаке МиГ-29 и МиГ-21 и прилично сам задовољан. Нпр имају декале за наш А330 у 1:144 или Деветке из руске донације.

И још што се тиче додатних декала, моја препорука је руски Бегемот. Хасегавини модели углавном имају одличне и опширне декале у кутији.
See less See more
2
  • Like
Reactions: 2
Веруј ми, Роско, ово је терапија. Ионако имам висок притисак и немам баш много стрпљења, и ово је једна од ретких ствари која ме смирује. Пробај, свидеће ти се ;)Оно што је посебан спорт је aging&weathering, та техника је јако захтевна и потребне су године и рад да би се добио убедљив ефекат.
See less See more
5
  • Like
Reactions: 5
Колекција је богатија за још једног члана - Звездин Ми-24В у 1:72 :) Уз Су-33 сигурно најзахтевнији модел до сада. Одлична количина детаља за модел ове размере. Склапао сам га у прескоцима око месец дана. Препоручујем модел, Звезда је почела да прави озбиљне моделе у новој серији.See less See more
12
  • Like
Reactions: 3
A da naprave ovakav B733...to bi tek bio picvajz :lol:
Што се Анија тиче, решио сам да узмем ствар у своје руке ;) Успут сам видео и декале за Генексов Ту-134 и нисам могао да одолим.

На њега се бацам чим завршим Т-50-1. Све је то летом спорије, али иде лошије време и кишни дани а у кутијама тренутно чекају на ред 737, Ту-134 и F-16 :soon:Свима препоручујем Lift here декале. Наша је фирма, квалитетни су и стварно имају асортиман за сладокусце.
See less See more
5
  • Like
Reactions: 3
Једна од занимљивијих идеја до сада и мучење са жутом бојом, али вредело је :)
Прототип Су-57 (Т-50-1), први лет првог летног примерка ПАК-ФА.

See less See more
9
  • Like
Reactions: 4
Нема званичне инфо, на неком форуму сам нашао да су жуто метали, а сиво композити. Мада не мора да значи да је тачно. Код МиГ-29М2 је обрнуто, а Су-34 је цео жут кад изађе из фабрике.
Било ми је чудно да нос не буде композитни, али приликом почетних летова први Т-50 није имао уграђен радар. ОЛС такође нису биле уграђене, на њиховим местима су били жути поклопци.
  • Like
Reactions: 1
Роско, колико нудиш? ;)Модел сам по себи није неки, Eastern Express, али био је био једини из 300 серије у продаји. За NG и MAX је озбиљнија понуда.
See less See more
5
  • Like
Reactions: 2
Gde kupuješ ove modele druže?

У Србији, на пример, можеш наћи у M-Hobby (http://www.spektar-mhobby.com/index...&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=3) и Dexy Co, мада су могућности практично неограничене ако наручујеш преко нета.
Не знам где сте видели да ће Су-57 имати пљоснату млазницу, тај концепт су давно одбацили. А разлика у издувнику је зато што нови мотор Изделие 30 има рецкасту ивицу, а стари добри АЛ-41 је раван. Ово је фотка са тестирања где је први пут испитан - он је леви, а АЛ-41Ф1С десни. Још увек нема други назив осим Изделие 30 и није у серији.Фан фект - борт 052 је једини имао ознаку ЛЛ на репу (Летећа лабораторија). И још један фан фект - протототипи и експериментали примерци имају троцифрене борт бројеве, "редовњаци" и серијски примерци двоцифрене.
Руси су екпспериментисали са пљоснатом млазницом још са Су-27 (Т-10), али баш због суперманеврисања је напуштен концепт.

See less See more
3
  • Like
Reactions: 1
1 - 11 of 252 Posts
Top