SkyscraperCity Forum banner

Cакупљање модела авиона | Model aircraft collectors

34580 Views 251 Replies 20 Participants Last post by  Rosko
Otvaram ovu temu, da podelimo iskustva, informacije, gde kupujete i nabavljate modelcice. I da podelimo koju sliku istih.

Evo par mojih:

#1 Lufthansa Cargo B747 (Herpa 1:500)

#2 British Airways A388 (Revell 1:288)

#3 Air Serbia ATR72 (1:80)

#4 Air Serbia A320 (1:100)

Za neki dan mi stize JAT-ov DC 10-30 (Herpa 1:500), a sve vise me vuce, da narucim i Air Serbia A330-200 (Phoenix models 1:200).
See less See more
4
  • Like
Reactions: 5
41 - 60 of 252 Posts
#40 Etihad A320 JC Wings 1:200

#41 Aeroflot A320 Gemini 1:200

1+1....

... = 3 :lol:
See less See more
10
  • Like
Reactions: 3
Роско, колико нудиш? ;)

Модел сам по себи није неки, Eastern Express, али био је био једини из 300 серије у продаји. За NG и MAX је озбиљнија понуда.
See less See more
5
  • Like
Reactions: 2
@Mr Bing
Moze da se dogovorimo. :) Odlican je! Eh, kad bi ja to bio sposoban da uradim...svaka cast.
  • Like
Reactions: 1
Па пробај. И пут од хиљаду колико почиње једним кораком.
  • Like
Роско, колико нудиш? ;)

Модел сам по себи није неки, Eastern Express, али био је био једини из 300 серије у продаји. За NG и MAX је озбиљнија понуда.
Gde kupuješ ove modele druže?
To su makete aviona, modeli aviona lete :)
Maketari ne vole kad ih nazoveš modelarom i obratno ;)

У Србији, на пример, можеш наћи у M-Hobby (http://www.spektar-mhobby.com/index...&category_id=4&option=com_virtuemart&Itemid=3) и Dexy Co, мада су могућности практично неограничене ако наручујеш преко нета.
Pitanje za prekaljene forumaše.
Gledajući slike aviona iz vaših kolekcija poželio sam da i ja naručim jednu Air Serbia sa aviationmegastore.com
Cijena je 33 evra i to nije problem. Ali zašto 37 evra za dostavu preko hebenog UPS-a?!!!
Postoji li drugi način dostave? Šta vi radite?
@demijanrs
Cao, dobrodosao na temi. To je zato, sto je Srbija van EU, tako da UPS, DHL,...imaju drugu tarifu (imaju tarifne razrede za razlicite delove sveta). Mene bi recimo kostalo do SLO 20€. Imas par opcija:
- ako imas nekoga u okruzenju (HR, HU,..), da das njegovu adresu pa pokupis kod njega
- da preuzmes na licu mesta (Amsterdam), ako se zateknes tamo
- ako imas nekoga koji zivi u EU pa da on preuzme za tebe i donese licno na tvoju adresu
- probaj kod drugih trgovina sa modelima, mozda imaju jeftinije
- probaj na ebayu
Rosko hvala na sugestijama.
Odradio sam to preko ebay-a i očekujem da mi stigne za koji dan.
Imao sam opciju iz Hong Konga i iz Velike Britanije pa sam se odlučio za ovu drugu jer je isporuka daleko brža što je i logično, a cijena skoro pa ista.
#42 British Boeing 787-8 (Gemini 1:200)

#43 jetBlue Embraer 190 (Gemini 1:200)

2 E190 u mojoj kolekciji, KLM+jetBlue
See less See more
10
  • Like
Reactions: 3
#44 Malaysia airlines A350-900 "Nagaraku" livery (JC Wings 1:200)

#45 Norwegian B787-9 "UNICEF" livery (JC Wings 1:200)

Sve puno....
See less See more
10
  • Like
Reactions: 4
#46 LOT Polish Airlines Boeing 737MAX8 (Inflight200)

#47 Singapore Air Force Boeing KC135R "Stratotanker" (Gemini200)
To je inace vojna verzija Boeinga 707

See less See more
10
#48 Aer Lingus Boeing 757-200 (Gemini200)

#49 American Airlines Boeing 757-200 (Gemini200)

Tri B757 u mojoj floti: 1x B757-300 (United), 2x B757-200 (American, Aer Lingus)
See less See more
7
Jubilarni 50-i modelcic, a sta drugo nego JAT-ov Boeing 727-200. Nije bas onaj livery kojeg trazim, al moze da prodje. :)
#50 Boeing 727-200Adv YU-AKG (JC Wings 1:200)

See less See more
5
  • Like
Reactions: 5

PUTOVANJE KROZ FRONTOVE NA NEBU OD '39. DO 45.'

Samir Aslani sa Zlatibora danas će u svom dvorištu obeležiti 80-godišnjicu početka Drugog svetskog rata. Ne kao Poljaci, u probranom društvu, nego sa gotovo svim učesnicima najkrvavijeg sukoba u istoriji čovečanstva koje će predstavljati ratna avijacija.

Doduše, u minijaturnoj formi. Stoga mu ni neće biti potreban veći prostor nego što je najmanji muzej u Srbiji - u njegovom dvorištu.

Aslani u svojoj zbirci ima oko 300 maketa - plastičnih, papirnih, livenih - raznih aviona koje su od 1917. do danas koristila najveća svetska ratna vazduhoplovstva, među njima i gotovo sve letelice koje je vek unazad imala naša vojska u svojim ekskadrilama. Veći deo te kolekcije Samir je nabavio, manji deo je sam napravio.

Specijalno za danas Zlatiborac je izdvojio i na imaginarni aerodrom poređao makete vazduhoplova korišćene u dejstvima u Drugom svetskog rata. Napravio je pravo malo putovanje kroz frontove na nebu od 1. septembra 1939. do 2. septembra 1945.

Gosti njegove izložbe biće osnovci sa Zlatibora, koje će organizovano dovesti škola, a Samir će ih kroz makete i priču sprovesti od nemačke invazije na Poljsku do kapitulacije Japana, kroz bitke za Britaniju, Aprilskog rata, borbi na Istočnom frontu, iskrcavanju saveznika u Normandiji, rata nad Pacifikom. Jedni kraj drugih đake će dočekati nemački "meseršmit", ruski "migovi", "jakovljevi", "lavočkini", britanski "spitfajer"...

Ma, skoro sve što se bombarderom zvalo, ali u razmerama 1:72 i 1:144. Biće poređani na malom aerodromu koji osim pistom raspolaže hangarima, kontrolnim tornjem, stajankama za avione...

Aslanijevu izložbu će moći da obiđu svi koji žele, potpuno besplatno. Njegov muzej biće dostupan dok vremenske prilike to dozvole.
Blic
  • Like
Nisu stigli ni da ga ofarbaju...:)
#51 Qatar Airways A350-1000 "bare metal" (JC Wings 1:200)

Flota A350 na okupu (4x A350-900, 1x A350-1000)

#52 Air China B737-MAX8 (JC Wings 1:200)

See less See more
11
  • Like
Овај Ерчајна ти је тренутно приземљен? Какве губитке трпиш? :)
  • Like
@Прле
Pa nikakve gubike, pogledaj sliku....kod mene nije prizemljen. :) Salu na stranu, to sto je MAX realno ponesrecen avion (nazalost po broju gubitka zivota), ne mozemo da kazemo da je vizuelno B737 familija loseg izgleda. Barem meni je B737 lepsi od A320 familije, ima lepse elegantnije linije trupa, itd... Uglavnom uzimam ono sto se mi svidja, kad ubodem ok cenu toliko bolje. ;)

Kad smo vec kod toga, i Tu-144 (Konkordovski) i Concorde su neslavno zavrsili, pogotovo Tu-144 a da ga nadjem po solidnoj ceni uzeo bi ih bez razmisljanja.
Напиши у пп шта ти је солидна цена
41 - 60 of 252 Posts