SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 5558 Posts

· Moderator
Joined
·
43,589 Posts
Discussion Starter · #1 ·
La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, acompanyada del president de la Generalitat, Pasqual Maragall, i del delegat del Govern central a Catalunya, Joan Rangel, inaugurarà avui l'últim tram de l'autovia A-2, que uneix Barcelona amb Lleida. El tram en concret és el que va de La Panadella a Santa Maria del Camí, la finalització del qual arriba amb anys de retard. L'autovia suporta actualment una densitat de trànsit calculada en uns 25.000 vehicles diaris, dels quals un terç són camions. La previsió és que amb l'obertura total de la via s'arribi als 30.000 diaris pel transvasament lògic que es preveu d'usuaris de l'autopista AP-2, que ara s'estalviaran el peatge.

--

E-Notícies.
 

· Moderator
Joined
·
43,589 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Compromís institucional per soterrar o cobrir l'autopista a Badalona

• Mentrestant es rebaixarà la velocitat màxima i es posarà asfalt sonoreductor

L'Ajuntament de Badalona i el govern treballen amb la possibilitat de soterrar o cobrir l'autopista C-31 en el tram comprès entre el barri de Sant Crist de Can Cabanyes, a l'alçada del centre de la ciutat, i el polígon industrial de les Guixeres, a la part sud. Es tracta d'una qüestió que el govern municipal està plantejant, segons el regidor de Serveis al Territori, Francesc López Guardiola, amb "la màxima contundència i fermesa" davant l'administració autonòmica, fins al punt que el regidor està "segur" que l'estudi s'enllestirà abans que acabi aquest any.

Segons l'Ajuntament, hi ha trams de la C-31 "on es veu clarament que és possible" que l'autopista "desaparegui com la barrera física que és". López Guardiola va assenyalar, tanmateix, que seria "utòpic" dir que és possible soterrar tot el vial al pas per la ciutat, però va deixar clar que "hi ha estudis tècnics que plantegen aquesta possibilitat en una part important de la trama urbana, si comptem amb la inversió necessària i amb un calendari que haurem de pactar".

Mentrestant, i a iniciativa del Fòrum de Municipis del Barcelonès Nord -format per Sant Adrià, Santa Coloma, Badalona, Montgat i Tiana-, la Generalitat s'ha compromès a instal·lar aquest any paviment sonoreductor a la C-31 en el tram que recorre Badalona. L'actuació anirà acompanyada d'una millora de la senyalització i de l'obligació dels conductors de reduir la velocitat a un màxim de 90 quilòmetres per hora, al pas pels termes de Sant Adrià, Badalona i Montgat.

Aquestes mesures beneficiaran sobretot els veïns que viuen a pocs metres de la C-31 i que, especialment a l'estiu i amb les finestres obertes, han de suportar un nivell de soroll les hores punta que supera els 80 decibels, 15 per sobre del que marca l'ordenança municipal. "Aquest serà l'últim estiu que els veïns propers a l'autopista en pateixin les conseqüències negatives", va garantir López Guardiola.

--

AVUI.
 

· me llamo orzowei
Joined
·
4,105 Posts
molt bóna noticia!!
el que tindrian que fer és que tota la autopista que travessa Badalona desaparegui i es converteixi en un vial semblant al que estàn fent a la
Gran Via al seu pas per l´Hospitalet.
De tota la vida que he vist aquesta autopista partint per dos la ciutat
de Badalona i ja és hora de canviar les coses! I si posen algun gratacels
a la nova hipotètica avinguda encara millor :colgate:
 

· Moderator
Joined
·
43,589 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Mig centenar de carreteres tindran millores en l'asfalt i la seguretat

• El departament d'Obres Públiques projecta invertir 300 milions d'euros a la xarxa viària fins a final d'any

• Nadal diu que el manteniment serà "l'obsessió del govern"

"El manteniment de la xarxa viària de Catalunya serà l'obsessió del govern". En aquest marc va situar ahir el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, un pla inversor que té com a objectiu millorar l'asfalt i els elements de seguretat de 58 carreteres de la xarxa viària del país. Les obres suposaran una despesa de 72,5 milions d'euros que s'han d'afegir a una altra partida de 27 milions d'obres adjudicades recentment també en concepte de seguretat viària.

El conseller va explicar que des d'ara i fins a finals d'any el govern té prevista una inversió de 300 milions d'euros en infraestructures viàries. Els 200 milions que queden per arribar a la xifra total corresponen a obres que queden al marge del pressupost, i que o bé les encarregarà l'empresa GISA o seran finançades amb el sistema alemany o amb peatge a l'ombra.

Nadal va aprofitar aquesta exhibició inversora per llançar un doble missatge: el govern atén totes les comarques i es preocupa de mantenir un alt nivell inversor en obra pública. "La nostra voluntat és incidir en tot el territori amb l'objectiu que el ritme inversor no afluixi", va dir.

Les obres per a la millora d'aquest mig centenar de carreteres és previst licitar-les entre finals d'aquest mes d'agost i principis de setembre i els treballs hauran d'estar enllestits durant l'any 2005. La majoria dels treballs incideixen en la millora del ferm, ja sigui perquè l'asfalt s'ha fet malbé o per introduir mesures de reducció de soroll.

Aquest és el cas de les obres que es faran a l'autopista C-31, entre els municipis de Sant Adrià de Besòs i Montgat, una via que provoca una elevada contaminació acústica dels diversos municipis per on passa. Els treballs, amb un pressupost de 4,88 milions, consistiran en la instal·lació de microaglomerat per disminuir l'impacte sonor en les edificacions veïnes.

A les comarques de Barcelona hi ha dues carreteres més que concentren una inversió important, la C-55, entre el Baix Llobregat nord i el Bages, i la C-17 al pas per Osona. En tots dos casos es faran obres de millora i renovació del ferm. A la C-17 es treballarà en els trams entre Tagamanent i Centelles i entre Balenyà i Malla.

La part més important de la inversió es destinarà a les carreteres de les comarques de Lleida i el Pirineu, amb un total de 27,6 milions d'euros. El conseller va explicar que la xarxa viària d'aquesta zona és la que necessita una actuació més important. Al marge de la renovació de l'asfalt i altres intervencions per millorar la seguretat, hi ha previstes les obres de col·locació de barreres antiallaus a Beret i a la C-28. També es posaran barreres de seguretat a la via que uneix Isona i Coll de Nargó i xarxes metàl·liques en dues carreteres més.

A les comarques de Girona destaca la renovació de l'asfalt d'una de les carreteres més turístiques de la Costa Brava, la que uneix els municipis de Roses i Cadaqués. Els treballs en aquesta via costaran quasi cinc milions d'euros. També es farà una rotonda per ordenar els accessos a Lloret de Mar.

--

AVUI.
 

· Registered
Joined
·
16,820 Posts
El Ministerio de Fomento adjudica las obras para convertir en autovía la N-340

El Ministerio de Fomento adjudica las obras para convertir en autovía la carretera N-340, entre Cambrils y Vilaseca, en Tarragona

- El tramo tiene una longitud de 9,1 kilómetros
- El presupuesto de adjudicación es de 51.218.938 euros
- El plazo de ejecución es de 33 meses


19 de septiembre de 2004. El Ministerio de Fomento ha adjudicado a la UTE formada por las empresas MYJ Gruas y Necso las obras para convertir en autovía el tramo situado entre Cambrils y Vilaseca de la carretera N-340, en la provincia de Tarragona.

Este tramo situado entre los puntos kilométricos 1.143,7 y 1.151,0 cuenta
con 9,1 kilómetros de longitud, un presupuesto de adjudicación de 51.218.938 euros y un plazo de ejecución de 33 meses.

Características técnicas del tramo Cambrils-Variante de Vilaseca: El tramo parte del enlace de la autovía A-7 con la carretera de Cambrils a Montbrió (T-312), continuando por encima de la autopista AP-7 en sentido hacia Tarragona. Cruza el barranco de La Mare de Déu del Camí, la riera de L’Alforja, la línea del ferrocarril de Alta Velocidad de Valencia a Tarragona, la autopista AP-7 y la riera de Maspujols. Finalmente conecta con la carretera N-340, en el enlace con la TV-3141, la carretera de Cambrils a Reus.

En las obras están contemplados cuatro enlaces: el de Cambrils, el de Riudoms, el de Vilafortuny y el de Vilaseca. También se realizarán cuatro pasos superiores y un paso inferior. Además, se construirán siete viaductos.

Dichos viaductos irán situados sobre el Barranco de Mare, con 35 metros de longitud; sobre la riera de Alforja, con 91,7 metros de longitud; sobre la riera de Reguedal y sobre el camino de acceso a Vinyols de 73,78 metros de longitud; sobre la futura línea de Alta Velocidad Barcelona-Valencia de 122,5 metros de longitud; sobre la Autopista AP-7 de 150 metros de longitud; sobre la riera de Riudoms de aproximadamente 70 metros y sobre el Barranco de Mas Calvó de 26 metros de longitud.El tramo tendrá dos calzadas de 7 metros con arcenes exteriores de 2,50, interiores de 1,00 y mediana de 3.

+ info
 

· Moderator
Joined
·
43,589 Posts
Discussion Starter · #8 ·
L'autopista C-31 tindrà asfalt sonoreductor entre Montgat i Sant Adrià

• La Generalitat inverteix 4,88 milions d'euros en el nou paviment de la via

El govern invertirà 4,88 milions d'euros en paviment sonoreductor per pal·liar l'impacte acústic de la C-31 entre Sant Adrià i Montgat. D'aquesta manera se satisfarà una de les velles reivindicacions dels veïns de la zona, com ara els badalonins del Gorg i Can Claris, que han de suportar sorolls de fins a 80 decibels en alguns moments del dia -15 per sobre del que estableix la normativa- i 75 durant la nit.

La instal·lació d'asfalt sonoreductor era una de les propostes incloses en l'estudi sobre l'autopista realitzat pel Parlament de Catalunya a instàncies del Fòrum de Municipis, un ens supramunicipal que aplega les poblacions anteriors, a més de Badalona, Santa Coloma i Tiana. "Les molèsties es veuran reduïdes en un percentatge molt elevat", va comentar ahir el regidor de Serveis al Territori a l'Ajuntament de Badalona, Francesc López Guardiola.

L'estudi desaconsellava la instal·lació de pantalles acústiques com a mecanisme pal·liatiu, perquè no fan altra cosa que "canviar l'orientació del so", va explicar el regidor. L'alternativa és col·locar microaglomerat al paviment, una actuació que podria estar enllestida l'any que ve.

--

AVUI.
 

· Catalucía - Andalunya
Joined
·
3,676 Posts
Nadal afirma que és "irresponsable" rescatar peatges

Nadal afirma que és "irresponsable" rescatar peatges

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha assegurat a “Els matins a TV3” que en el Pressupost per a l’any 2005 “no hi haurà partides per rescatar peatges, perquè el món no està per rescatar peatges i cal que la gent ho sàpiga. Dir el contrari, quan Alemanya i Àustria estan posant peatges, és irresponsable. El que val rescatar un peatge és inabastable i parlar de rescatar peatges és prometre allò que no es podrà complir”. Nadal ha afirmat, tanmateix, que abans de final d'any "alguns pot ser que pugin menys del previsible, altres pot ser que no es moguin i alguns que se suprimeixin. Podria ser un regal de Nadal”.
 

· Moderator
Joined
·
43,589 Posts
Discussion Starter · #10 ·
Pla de govern 2004-2007 (Xarxa viària)4.6.2 Millorar la xarxa viària de Catalunya

La millora de l‘accessibilitat i de la mobilitat, de la seguretat viària i la incorporació dels criteris de la intermodalitat han de ser els punts essencials de la nova xarxa viària.

Les vies troncals bàsiques de pas entre Europa i la península s‘han de completar amb altres que descongestionin i millorin les esgotades connexions metropolitanes. Però la nova xarxa de ciutats que hem de tenir a Catalunya s‘ha de basar en criteris menys troncals i més capil•lars. Des d‘aquest punt de vista, la renovació, racionalització i ampliació de carreteres secundàries, locals i comarcals, han de garantir una millor accessibilitat en tot el territori.

Les actuacions definides són bàsicament dues:

La millora de la competitivitat de la nostra economia i del territori depèn en bona mesura de l‘existència d‘una bon xarxa bàsica viària i d‘una xarxa d‘accessos des dels diferents pobles i ciutats de Catalunya amb fàcils connexions a la xarxa viària Potenciar la xarxa ferroviària de mercaderies
Actualitzar la xarxa bàsica europea, tot reforçant el corredor mediterrani.

• Nou model de peatges: mitjançant el fons de transició d’homogeïnització de
peatges, constituït amb els suports generats per les autopistes i per aportacions pressupostàries de les administracions que permeti una política de descomptes, de supressió selectiva de peatges i d’inversió en infraestructures del transport.

• Nou pla d‘autovies i autopistes a Catalunya: Eix transversal, Eix Tarragona-Tàrrega, Eix del Llobregat, Ampliació de l‘A-7.

• Nova xarxa d‘autovies catalanes: Eix de l‘Ebre, Eix Olot-Girona-Costa Brava, Eix Olot-Figueres, Eix Vilanova i la Geltrú-Vilafranca del Penedès, Eix Barcelona-Vic-Ripoll.

• Revisió dels itineraris que han d‘absorbir el trànsit de llarg recorregut.

• Autovia Lleida-Osca.

• Desdoblament de la Nacional II i de la Nacional-340.

La vertebració interna i l‘equilibri del territori de Catalunya i el seu desenvolupament econòmic requereixen una millora de les comunicacions viàries entre els pobles i ciutats del país així com unes fàcils connexions amb les xarxes viàries bàsiques. Es poden destacar algunes actuacions concretes:

• Barcelona: millora de les comunicacions entre el Baix Llobregat i el Vallès Occidental i Eix Manresa-Igualada-Vilafranca.

• Pirineus: Eix Lleida-Artesa-Ponts i Eix Vielha-Bonaigua-Sort.

• Girona: Eix Cerdanya-Ripoll, revisió de l‘Eix Vic-Olot i Eix Maçanet-Platja d‘Aro-Palamòs-Palafrugell-La Bisbal-Girona.

• Tarragona: Eix Salou-Reus-Tàrrega-Artesa de Segre i Eix Alcover-Valls-El
Vendrell.

• Millora de la xarxa local i comarcal de carreteres en general.

Aquest conjunt d‘actuacions s‘assolirà a partir de la reformulació del Pla de Carreteres de Catalunya amb els objectius de prioritzar els sistemes de transport públic, la reducció del transport de mercaderies per carretera i la sostenibilitat del sistema.

El conjunt d’actuacions citades són en tot cas a més a més del que és la principal prioritat del Govern en relació amb la xarxa de carreteres: millorar la seguretat viària, objectiu vers el qual s’encaminen tot un conjunt d’actuacions d’eliminació de trams en els que es concentren accidents, de millora de la conservació i del manteniment de les carreteres i de millora de la senyalització.
Millorar les comunicacions viàries locals i comarcals.

--

Generalitat de Catalunya.
 

· Moderator
Joined
·
43,589 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Pocs embussos el primer dia de tall de la Meridiana

El tall de la Meridiana per les obres del metro a Sagrera va començar ahir a les 10 del matí sense que provoqués més retencions de les habituals en aquesta entrada de Barcelona, segons va informar la Guàrdia Urbana, probablement perquè els conductors van canviar de ruta o de transport. Els desviaments per Concepció Arenal i Olesa seran obligatoris durant un any i mig.

--

AVUI.
 

· Moderator
Joined
·
43,589 Posts
Discussion Starter · #13 ·
ACESA detecta una disminució del trànsit en l'AP-2 en el tram Lleida-Barcelona

Autopistas Concesionaria Española (ACESA) ha detectat una disminució de la circulació a l'AP-2 en el seu tram entre Lleida i Barcelona després de la posada en marxa de l'autovia A-2. Així ho ha explicat el director general d'ACESA, Lluís Serra, que ha signat un conveni amb el president de la Diputació, Isidre Gavín. L'objectiu del document és incentivar el turisme a la zona de la plana de Lleida.

Lluís Serra ha explicat, però, que la valoració amb xifres i percentatges concrets de la repercussió de l'autovia en l'autopista no es farà fins a mitjans d'aquest mes. El director general d'ACESA creu que al final els camions es concentraran a la via gratuïta i els cotxes a la de pagament.

Serra també ha explicat que a finals de novembre quedarà enllestit un protocol de regulació de les situacions d'emergència a l'autopista. Mitjançant aquesta planificació s'establirà la gratuïtat o no segons les circumstàncies. ACESA i el Patronat de Turisme han signat un conveni per captar turistes i promoure la vall del Llobregos, a la Segarra, i l'Aiguabarreig del Segrià sud. L'empresa d'autopistes destinarà a l'acció conjunta un total de 30 mil euros anuals.

--

SEGRE.
 

· Registered
Joined
·
20,425 Posts
També té trams absolutament deplorables com des de Igualada a Martorell. A veure si el descens de vehicles es tradueix en una baixada de tarifes per atraure més gent, perquè els últims anys s'ha apujat bastant. Diumenge em van cobrar per fer tota la AP-2 (Alfajarín-Mediterrani) 16€. És força per poc més de 200 km.
 

· Registered
Joined
·
20,425 Posts
Nuevo corte de tráfico en Barcelona

EL PAÍS - Cataluña - 08-10-2004


Barcelona sufre desde anoche un nuevo corte de tráfico. Al de la avenida Meridiana del pasado martes, hay que sumar el de la Gran Via entre la plaza de las Glòries y la calle de Extremadura. Si en el caso de la Meridiana se trata de construir un intercambiador y la estación de metro de la futura línea 9, cuyas obras se prolongarán un año y medio, en el de la Gran Via el corte se produce por las obras de semicobertura de la citada vía rápida y su duración será sensiblemente más corta: hasta el próximo martes. Las obras obligarán a cortar durante buena parte del día uno o dos carriles de los tres de que dispone la avenida. Para afectar lo mínimo a la circulación, y teniendo en cuenta los flujos de tráfico de entrada y salida por el puente del Pilar, los cortes afectarán alternativamente a uno u otro sentido de la marcha. Los laterales de la Gran Via se mantendrán abiertos en todo momento.
 

· Moderator
Joined
·
43,589 Posts
Discussion Starter · #19 ·
Foment activa les dues autovies més reclamades de Catalunya

• El desdoblament de la N-340 a Tarragona rebrà 95 milions d'euros

El confús debat sobre les xifres i percentatges de la inversió prevista per a Catalunya en els pressupostos de l'Estat de l'any que ve ha ocultat fins ara quines són les apostes del nou Govern en la política de carreteres. La ministra de Foment, Magdalena Álvarez, es va comprometre al Congrés dels Diputats a construir autovies lliures de peatge en aquells itineraris on l'única via ràpida sigui de pagament, i la primera translació que tindrà aquest principi a Catalunya serà la construcció de dos eixos viaris llargament reclamats per la societat civil i les administracions: la A-7 i la A-2.

L'aposta més forta té com a protagonista la via més urgent, l'alternativa a la N-340, la A-7, que en una primera fase haurà d'unir Barcelona i l'Hospitalet de l'Infant. El projecte inicial de pressupostos de l'any que ve ja destinava més de 27 milions d'euros a aquestes obres, però el pla extraordinari de carreteres que ha anunciat la ministra Magdalena Álvarez aquesta setmana n'ha afegit 68 més. Són en total 95 milions d'euros (15.129 milions de pessetes) que permetran començar a posar solució a l'asfixiant coll d'ampolla que són la N-340 i la AP-7 al seu pas per Tarragona.

El projecte de la A-7 dorm en els despatxos ministerials des de fa anys. Amb prou feines se n'havien executat petits trams. "No disposem encara del detall dels quilòmetres que la injecció econòmica permetrà abordar, però el que és segur és que a partir d'ara els treballs tindran un nou ritme", van indicar fonts de Foment.

L'altre gran projecte és la A-2 entre Barcelona i la Jonquera, és a dir, el desdoblament de la N-2. Com en el cas de la A-7, el projecte és molt vell i ha estat molt reclamat, però el seu grau d'execució és encara inferior. Les obres del tram gironí es van iniciar just abans de les passades eleccions generals, amb la col.locació de la primera pedra del tram comprès entre els municipis de Riudellots de la Selva i Fornells de la Selva, de només 4,4 quilòmetres de longitud.

Foment invertirà l'any que ve 39 milions d'euros (6.489 milions de pessetes) per activar diversos punts que van des de Tordera fins a la Jonquera i encarregar els projectes i estudis necessaris per abordar la resta de trams.

L'AUTOVIA DE MONTBLANC

Els pressupostos inclouen també un petita partida destinada als projectes i estudis necessaris per posar en funcionament la A-27, l'autovia Tarragona-Valls-Montblanc, que també servirà per desembussar la AP-7 al seu pas per Tarragona.

Els altres dos grans projectes que impulsarà Foment són l'autovia Lleida-Osca (A-22) i l'eix pirinenc (entre Portbou i Ripoll). D'aquest últim es construiran diversos trams, entre els quals destaca el de Besalú-Montagut, amb un pressupost que supera els 20 milions d'euros. Al primer està previst destinar una quantitat molt similar.

El gran absent dels comptes de l'Estat és el Quart Cinturó (B-40). Tot i que el tram Abrera-Terrassa forma part del pacte del Tinell, el Govern no hi destinarà ni un sol euro l'any que ve. Encara pot incorporar-se en el tràmit d'esmenes, durant el qual també podrien augmentar les xifres destinades a la resta d'obres, tot i que amb un límit: si el tram no disposa de projecte és impossible iniciar-hi els treballs.

--

El Periódico.
 

· Moderator
Joined
·
43,589 Posts
Discussion Starter · #20 ·
Los puntos viarios conflictivos ahogan el Vallès

En el Vallès, tanto en el Occidental como en el Oriental, hay carreteras gestionadas por la Diputación que se colapsan a diario, provocando las consiguientes quejas consistoriales y reivindicaciones vecinales para que se corrijan estas situaciones que repercuten tan negativamente en la calidad de vida y en la productividad de las empresas de la zona.

La carretera de l´Ametlla del Vallès, la BV-1433, por ejemplo, se ha convertido en un quebradero de cabeza porque es la única vía de acceso al municipio. La salida de esta localidad da a una carretera transitada por más de 12.000 vehículos al día, por lo que hay momentos en los que es extremadamente difícil y peligroso acceder a ella.

En el último año, el consistorio de Les Franqueses ha pedido a la Diputación que construya una rotonda en la confluencia de la Via Europa y la carretera que va a l´Ametlla, a la altura de la salida del polígono industrial Pla de Llerona. De esa manera, se reduciría la escalada en aumento de accidentes de los últimos años, los peatones ganarían en seguridad de paso y se frenaría la velocidad del tráfico -gran parte, de camiones- que circula por esta zona debido a la fuerte implantación industrial en polígonos en la margen derecha del río Congost en los municipios de La Garriga, Canovelles y Les Franqueses.

La gestión de la carretera que une Terrassa con Sant Cugat y que cruza Rubí de sur a norte es otra reivindicación histórica. Por una parte, está el colapso diario en el que se ven atrapados los conductores en las horas punta a la altura de Les Fonts. Debido a la densidad de polígonos industriales que hay en la zona, son cientos los camiones que a diario circulan por esta vía y transforman la conexión de Rubí con Sant Quirze o Terrassa -situada a menos de 10 kilómetros- en un calvario.

Otra vía que está permanentemente colapsada es la avenida del Estatut en Rubí, un tramo de la carretera que conecta con Sant Cugat, que invaden los camiones, sobre todo, que no quieren pagar el peaje de la autopista. El anterior equipo de gobierno de Rubí, encabezado por Núria Buenaventura (ICV), pidió en el año 2000 la eliminación del peaje de Les Fonts de la autopista E-9 para que los camiones rodeasen la ciudad y no usasen la avenida. Incluso optó por cerrarles la vía como medida de presión para obligarlos a utilizar la autopista. Hace tres años, se calculó que el tráfico diario que asumía esta carretera era de 33.000 vehículos, cifra que puede haber aumentado, aunque no hay estudios recientes. El Consistorio actual -capitaneado por Carme Garcia- ha vuelto ha pedir a la Diputación que esta avenida pase a ser de titularidad municipal y que se dosifique la circulación.

Pero al margen de estos problemas, hay puntos conflictivos en toda la red viaria de la Diputación. Varias carreteras (como las de El Masnou-Granollers, Santa Coloma-La Roca, Sant Vicenç dels Horts-Sant Boi o Manresa-Sant Pedor) tienen tramos con intensidades superiores a los 15.000 vehículos al día.

El Plan de Carreteras de 1985 establece que no puede haber ninguna carretera con este volumen de tráfico que no esté desdoblada, es decir, que no sea autovía.

--

La Vanguardia.
 
1 - 20 of 5558 Posts
Top