SkyscraperCity banner

1 - 20 of 503 Posts

·
Registered
Joined
·
14,848 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
CAZIN | Цазин - Construction News ‎

Cazin


Cazin je grad i središte istoimene općine u sjeverozapadnom dijelu Bosne i Hercegovine na križanju puteva koji vode od Bihaća prema Velikoj Kladuši, susjednoj Hrvatskoj i dalje prema zapadnoj Evropi, zatim preko Tržačkih Raštela prema Jadranskom moru i jugozapadno preko Bosanske Krupe prema Banjoj Luci, Tuzli i dalje prema istoku.
Teritorija općine Cazin zahvata 356 km² u kojoj prema posljednjim podacima (maj 2006.godine) živi 66.881 stanovnika, teritorijalno organiziranih u 23 mjesne zajednice. Gustoća naseljenosti iznosi oko 188 stanovnika na 1 km². Prema popisu iz 1991. godine općina Cazin imala je 63.409 stanovnika od čega 97.56% Bošnjaka, 1.21% Srba i 1,23% građana ostalih nacionalnosti, dok je relativna gustoća naseljenosti iznosila oko 180 stanovnika na 1 km².
Prevladava niskobrdoviti reljef između 200 i 400 metara nadmorske visine. Ukupne površine obradivog zemljišta iznose 21.331 hektara. Šume zauzimaju oko 25% teritorija, dok na vodotoke otpada 0,18% površine.
 

·
Registered
Joined
·
14,848 Posts
Discussion Starter · #6 ·
U TOKU DRUGA FAZA P.T. CENTRA “LJILJAN”

Poslovno trgovački centar “Ljiljan” koji se gradi u Cazinu došao je do druge faze radova. U drugoj fati radit će se na uređenju unutrašnjeg i vanjskog djela objekta. U projekat je do sada uloženo oko 9 milijona maraka.

Trgovački centar u Cazinu posjedovat će pokretne trake i stepenice, lift, savremenu arhitekturu i još brojne savremene stvari. Ovaj objekat dat će novi, ljepši i bolji izgled centru grada. Cazinska preduzeća su već pokazala velika interesovanja pa je tako većina prostora u objektu već rasprodana.Ovaj poslovno-trgovački centar počeo je realizacijom u 2009 godini a trenutno je na 60% izvedenih radova . Trenutno se radi na finalnim radovima, a cijeli objekat bi trebao da bude završen krajem ljeta. Ovaj objekat će ponuditi našem gradu jedan arhitektonski ugođaj koji će promjeniti izgled grada, te će građani Cazina a i oni koji dolaze u cazin moći na jednom mjestu zadovoljiti niz svojih potreba. Cazinjani će u ovom objektu između ostalog imati samoposlugu, banke, telecom, notarske urede, trgovačke radnje i ugostiteljske objekte sa panoramskom terasom koja će posjetiocima omogućiti jedinstven pogled na grad. Po završetku objekta radiće se i na trgu od objekta do OŠ “Cazin 1”
http://www.cazin.net/cazin/u-toku-druga-faza-poslovno-trgovackog-centra-“ljiljan”/
 

·
Moderator
Joined
·
46,293 Posts
super izgleda ta stambena zgrada
 
1 - 20 of 503 Posts
Top