SkyscraperCity banner

481 - 500 of 503 Posts

·
Registered
Joined
·
21,890 Posts
Šta pravi I-Crni, proizvodni pogon ili nekakav trgovački centar?
 

·
senior member
Joined
·
17,997 Posts
^^ a jel' to nesto lose?

sumnjam da si ikad bio u Cazinu ili u Krajini - kad bi prošetao mogao bi se uvjeriti da i te kako postoji poduzetništvo po gotovo na privatnoj iniciativi posebno drugom i trecem privrednom sektoru.
 

·
senior member
Joined
·
17,997 Posts
@ rading

sta se ovo gradi kod osnovne?

 

·
Moderator
Joined
·
46,293 Posts
Inovativna rješenja promocije kulturnih spomenika u CazinuSlijedom realizacije mnogobrojnih projekata zaštite nacionalnih spomenika, promocije kulturnih i turističkih dobara, JU “Kulturni centar” Cazin” na tragu je realizacije još jednog inovativnog i drugačijeg projekta. Vodeći se idejom očuvanja kulturnog nasljeđa i njegove promocije u turističke svrhe, uz što manje dugoročne finansijske troškove, pripremljen je projekat solarnog osvjetljenja Starog grada Ostrožac. Ovakav projekat je apliciran na nekoliko javnih poziva u BiH, što kod domaćih, ali i kod stranih institucija i organizacija. Prvi rezultati stižu iz Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK.

Naime, ovoj Ustanovi je odobren projekat solarne rasvjete u vrijednosti od 22.426,30 KM. Posebno je važno, ovom prilikom naglasiti, da je ''Kulturni centar'' Cazin prva ustanova u BiH koja će biti u prilici realizirati ovakvu vrstu projekta i time osigurati neke dodatne vrijednosti u cilju promocije korištenja obnovljivih izvora energije.

Prvobitan cilj projekta jeste da se biser Krajine, nacionalni spomenik Stari grad Ostrožac, osvijetli, kako bi turisti i u večernjim satima mogli vidjeti svu njegovu ljepotu, ali i da se kroz korištenje ovakvih rješenja, Ustanovama u kulturi, koje raspolažu sa manjim budžetima, smanje troškovi održavanja.

Popratni sadržaji projekta su također zanimljivi, edukativno orjentisani, a građani će biti na vrijeme obaviješteni o svim pojedinostima vezanim za ovaj projekat.

Kako smo u zimskom periodu i vremenu pripreme budžeta, prve konkretne aktivnosti u ovom projektu, uslijediće u narednoj godini, a vjeruje se da će do početka nove turističke sezone ova ustanova uspjeti okončati sve potrebne radove.
SAC
 

·
Moderator
Joined
·
46,293 Posts
City Center Cazin: Najveći trgovački centar u Krajini dobija svoj izgled

Najveći trgovački centar u Krajini, City Center Cazin, polako dobija svoj izgled, saznaje Akta.ba.

Iz Centra su kazali da se trenutno izvode glavni građevinski radovi te da, ako se sve bude odvijalo po planu, otvorenje centra neće biti prolongirano.

Planirano je da radovi budu završeni do 30. aprila 2019 godine.

City Center Cazin smješten je u gradu Cazinu na postojećoj lokaciji Merkatora na Maloj Lisi a gradi se na površini od 25,000 m2 i imat će 380 parking mjesta u garaži i na otvorenom.

Podsjećamo, da su radovi na izgradnji ovog centra počeli 8. oktobra 2018 godine, i sudeći po projektu biće ovo najmoderniji i najljepši objekat na području Unsko-sanskog kantona.

Glavni investitor je firma City Centar AD Cazin d.o.o., izvođač radova i projektant je kompanija Baupartner d.o.o Lukavac a nadzor nad radovima vrši firma Aqua - Projekt d.o.o Bihać
Akta
 
481 - 500 of 503 Posts
Top