SkyscraperCity Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

· Registered
Joined
·
292 Posts
Sardinija nema autoceste, jedina talijanska regija, ali ima superstrade koje su u dosta dobrom stanju. Isu od juga do sjevera i onda se račva jedna prema Sassariju a druga prema Olbiji. Glavni grad Cagliari ima super izvedene obilaznice tj. gradske autoceste.

Vožnja je bila visokorizična jer sam vozio i slikao i frend isto na suvozačevom mjestu, i tako cijelim putem a cure su se iza derale na nas. Mislim da bi se trebalo donjeti zakon kao i za upotrebu mobitela. Zabranjeno fotografirati dok voziš :)

Cesta Cagliari - Oristano SS131

Malo običnih cesta
lokalna cesta


I za kraj malo krajolika ...


Inače idealno mjesto za godišnji, cijene povoljne, plaže na jugu su fantastične, priroda očuvana, arhitektura u skladu s prirodom, more uz naše definitivno najljepše u Europi, jedino je sjever jako skup i razvikan.
 

· Registered
Joined
·
292 Posts
Nizozemske autoceste - najbolje u Europi.

A4 Amsterdam - Den Haag ... 10 traka 5+5
Spoj dviju autocesta nakon aerodroma Schiphol, jedno 2 kilometara autocesta ima 12 traka 6+6Zapadna obilaznica Amsterdama
 

· Registered
Joined
·
292 Posts
E da , nizozemci lijepe trake po cestama, svugdje, i u gradovima i na otvorenim cestama. Sve trake su kao nove. Kod nas rijetko gdje stavljaju te zalijepljene trake, koje ne treba crtat svako malo, i ne abšisaju brzo. Mislim da bi naši cestari trebali slijediti taj primjer, a ne farbati trake i zebre 2-3 puta godišnje.


Evo malo Francuske .
i autocesta prema Nici i dalje prema ItalijiI dalje autostrada dei fiori prema Genovi. oko 200 tunelaI obilaznica Genove-izgleda preludo, a petlje su im na vijaduktima i stupovima od 50ak metara i više. Zato sam jako ponosan na onu petlju na istočnom ulazu Rijeke- što je mini verzija ovih..ali fenomenalno izgleda.
Sve uvijek slikam iz busa, tako da me vozači stalno gledaju ko da nisam normalan jer slikam ceste.
 

· Registered
Joined
·
292 Posts
Kad smo već kod talijanskih cesta, najnevjerojatnija je ona j e d n a j e d i n a cesta što vodi kroz rivjeru Amalfi, uska krivudava, urezana u stijenu ili malo "proširena" na konzole.
:nuts:

Na toj cesti su bankine ful izgrebane i imaju svih boja od laka , a turistički busevi obavezno zagrebu, pogotovo ako nisu talijanski. Šteta što nisi snimio kamikaze na skuterima kako voze slalom između automobila.
 

· Registered
Joined
·
292 Posts
Ma tih 13km je ionako fina ravna cesta, izvan naselja - autocesta bi tu možda pomogla 5 minuta ako i toliko. Problem je bio Miklavž na Dravskem i prolazak kroz Maribor koji će se (sa obilaznicom, odnosno sa Slivnica - Pesnica) riješiti...

Ionako i sa naše strane fali puni profil, tako da smo si tu sada isti, a nisam nešto vidio najave kada će se poduplati taj dio AZM-a.
A kad će se ta dionica Slivnica - Pesnica otvoriti ? Jel su počeli radovi uopće? To bi se trebalo spojiti na onaj rotor iza Maribora, gdje se skreće na autocestu za Šentilj. Zar ne ? Na DARS-ovim stranicama pišesamo da je u programu gradnje do 2013. A ovu prema Macelju nisu ni započeli koliko sam mogao vidjeti.
 
1 - 11 of 11 Posts
Top