SkyscraperCity Forum banner

[Chrzanów] Inwestycje w mieście i powiecie

1825372 Views 6419 Replies 150 Participants Last post by  Gluszek
Myślę, że warto aby kolejny - po Oświęcimiu - kawałek Małopolski Zachodniej miał swój wątek inwestycyjny. Zakładam zatem takowy z założeniem, że będzie on poświęcony nie tylko samemu Chrzanowowi, ale także pozostałym miastom i gminom powiatu tj. Trzebini, Libiążowi, Alwerni oraz Babicom. Mam nadzieję, że nie będę jedynym postującym w wątku, ale zobaczymy jak wyjdzie;)

Obszar zainteresowania wątku:

EDIT: W miarę możliwości pierwszy post będę uzupełniał o linki do ważnych dokumentów i inwestycji:

Chrzanów

Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego Gminy Chrzanów - rysunek (bez legendy niestety), SUiZKP na geoportalu - z legendą

Miejscowe plany zagospodarowania gminy Chrzanów - poszczególne

Miejscowe plany zagospodarowania gminy Chrzanów - mapka z obszarami dla których uchwalono mpzp

Strategia rozwoju do 2015

Program Rewitalizacji Centrum Chrzanowa

Planowane obwodnice miasta: północna, zachodnia, północno-wschodnia

Nowe Miasto - drugi Chrzanów

Trzebinia

Studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego gminy Trzebinia

Miejscowe plany zagospodarowania gminy Trzebinia

Strategia Rozwoju Gminy Trzebinia na lata 2007 -2015

Program rewitalizacji miasta

Libiąż

Strategia rozwoju gminy Libiąż na lata 2005-2015

Lokalny Program Rewitalizacji miasta Libiąża na lata 2008 - 2016

Alwernia

Miejscowe plany zagospodarowania gminy Alwernia

Strategia Miasta i Gminy Alwernia

Program Rewitalizacji Obszarów Miejskich Alwerni na lata 2008 – 2015

Alvernia Studios

Powiat

Strategia Rozwoju Powiatu Chrzanowskiego na lata 2006-2015

Opracowanie Studium Wykonalności dla zadania „Modernizacja Linii Kolejowej Nr 93, Trzebinia Zebrzydowice na Odcinku Trzebinia – Oświęcim z infrastrukturą towarzyszącą” + mapki
See less See more
1 - 20 of 6420 Posts
fajny wątek, moje rodzinne strony, więc czasami sam fotki bede wklejał:)
Jak tylko zdobęde aparat to wspomoge wątek swoją skromną osobą;)
Z budyneczku na pierwszym planie pozostała już tylko kupa gruzu:) - wyburzenie zapewne związane z planowanym tu rondem kończącym obwodnicę północno-wschodnią.
Pamietam też, że kiedyś mówiono i pisano, że teren zostanie przeznaczony na galerie handlową - kino - kręgle, ale obecnie nic w temacie nie słychac!
See less See more
No prosze, jestem z okolicy, a caly czas bylem przekonany, ze to troche nieudany i zapomniany przez RMF projekt, ciekawych rzeczy sie mozna dowiedziec :)
Zapraszam tutaj - nasz kolega z Krakowa Gatsby bardzo dba o ten wątek, dużo się dowiesz;)

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=118853&page=14
See less See more
Nareszcie jakiś powiew inwestycyjny w tym mieście;)
Trzebinia:

W kwartale ulic Piłsudskiego i Krakowskiej, obok rynku - TBS na wiosnę zaczyna budowę dużego budynku mieszkalnego;)
adritt
Wiesz coś więcej na temat tego budynku? A w Chrzanowie nic nie zaczyną budować w tym roku?
Informacja od kumpla z Trzebini;)
Budynek spory, około 5 pięter, zajmie całą działkę, kolor biały, partery przeszklone - usługi, niestety więcej nic nie wiem;)
No zapowiada się jakiś zameczek:lol:

Natomiast w Trzebini, niektóre lokale, w okolicach rynku, wytypowane do zrównania z ziemią, się wyludniają:cheers:
Znaczy się te różne budki na Rynku?
Jak znaczy?
Nie wiem, hehe czy dobrze zrozumiałem;)
Dzięki za fotki:)

czyli za domem kultury, ulica Kusocińskiego, ma byc połączona z Krakowską - deptakiem?
Z tego co pamiętam, wcześniej chyba ich nie było;)
Dzięki lukki;)

No gdyby te dwie kamienice tak wyglądały, to jeszcze ok, ale sa zaklejone reklamami i pobazgrane:eek:hno:, no chyba, że przyjdą po rozum do glowy i się to zmieni;)
Rynek w trzebini rozkopany, zerwany asfalt z drogi, wyciete drzewa, przygotowywują trzy działki pod budowe kamienic, dzieje się sporo;)
Budynek koło banku, przy rynku - stawiaja już parter.
Parking wielopoziomowy w fazie końcowej;)
Może mi się uda na dniach obfocic;)
Niestety:(
Większośc mniejszych polskich miast ma podobnie.
Taka styropianowa polska rzeczywistośc.
Dzisiaj zostałem rozwalony na maksa!!
Jade autobusem i mijam rondo solidarności w Trzebini ( które bardzo ładnie już zarosło roślinnością ozdobną i wyglądało 100 razy lepiej niż to g....o koło Lidla).
Dobrze, że tego nie widzieliście, na środku zaparkowała ciężarówka i koparka - obsługujące budowę bramy Trzebini:nuts::bash: rozwaliły dośc sporo!

Szybko zadzwoniłem do przełomu i w 10 minut była już tam pani reporter - dowiem się jutro co i jak, bo moja mama już śpi;)

Hehe zrobiłem póżniej fotke komórką, na co panowie dziwnie zareagowali - pierwszy raz widziałem coś takiego!!!!!!!!!!!!!!!!! szok!
See less See more
Muszę jakąś fotorelacje z Trzebini zrobic, bo aż głupio, że jeszcze nie zrobiłem;)
1 - 20 of 6420 Posts