Czytałem ten artykuł i wychodzi na to że będą musieli zmienić trasę wszystkich autobusów powyżej 3 m.
Nawet taki poczciwy Ikarus 280,26 nie powinien tamtędy jeździć bo ma 3,04

Nawet solarisy nie powinny tam jeździć
Czytałem ten artykuł i wychodzi na to że będą musieli zmienić trasę wszystkich autobusów powyżej 3 m.Nie wszystkie autobusy komunikacji miejskiej, będą mogły przejechać .😂🤣🤦😂🤣.
I bardzo dobrze jest napisane. Jak byk na tablicy informacyjnej jest wrzesień 2023 jako oficjalny termin zakończenia inwestycji. Jak zwykle prasa nie potrafi dobrze zadać pytania i później płacz, że nie zrozumieli odpowiedzi. Zapytali o to kiedy zostanie zakończona przebudowa wiaduktu odpowiedzieli, że do końca marca i pewnie z przebudową wiaduktu się wyrobią. A przebudowa drogi nie ma nic wspólnego z przebudową wiaduktu. Zamiast zadać normalnie pytanie: "Kiedy zostanie ostatecznie otwarty przejazd pod wiaduktem dla mieszkańców ". Nie byłoby kombinowaniaNajlepsze jest to że kiedyś wstawiałem tu zdjęcie tablicy i fornacyjnej wiaduktu przy siennej i tam już było wpisane maj 23r. A zdjęcie jak nic było z przed wyburzenia 😉
Edit. Przepraszam xD 😂
Maja rozmach str. 317 moje zdjęcie i data 2.09.23
Nic nie będą zmieniać, pod wiadukt 3.2 możesz wjechać pojazdem przekraczającym wymiar, dopóki nic się nie stanie mandatu nie dostaniesz... No chyba że stała by kontrola wysokości co w Polsce nie jest spotykane, dodatkowo wysokości na znakach w Polsce są podawane o 0.5m mniejsze niż wysokość rzeczywista, kolejna sprawa można od tego uzyskać odstępstwaCzytałem ten artykuł i wychodzi na to że będą musieli zmienić trasę wszystkich autobusów powyżej 3 m.
Nawet taki poczciwy Ikarus 280,26 nie powinien tamtędy jeździć bo ma 3,04
![]()
Nawet solarisy nie powinny tam jeździć![]()
Tu chyba komuś zabrakło te 0,5m zapasuNic nie będą zmieniać, pod wiadukt 3.2 możesz wjechać pojazdem przekraczającym wymiar, dopóki nic się nie stanie mandatu nie dostaniesz... No chyba że stała by kontrola wysokości co w Polsce nie jest spotykane, dodatkowo wysokości na znakach w Polsce są podawane o 0.5m mniejsze niż wysokość rzeczywista, kolejna sprawa można od tego uzyskać odstępstwa
Z logicznego punktu widzenia masz rację. Ale nie bez powodu nie trzeba mieć żadnych uprawnień do wykonywania projektów organizacji ruchu. Może wykonywać ją każdy. Jeżeli zarządca drogi oraz opiniujący się zgodzą to nie ma podstawy prawnej do zakazu takiego odstępstwa.Tu chyba komuś zabrakło te 0,5m zapasu
![]()
Tak samo jak lata temu było z cysterną .
Dziś widziałem jak tir nawracał na rondzie na krakowskie, w stronę 29 listopada.
Co do odstępstwa :
![]()
Do zakazu może i nie ma, natomiast do podważenia jej po fakcie i nakazania zmiany owszem.Z logicznego punktu widzenia masz rację. Ale nie bez powodu nie trzeba mieć żadnych uprawnień do wykonywania projektów organizacji ruchu. Może wykonywać ją każdy. Jeżeli zarządca drogi oraz opiniujący się zgodzą to nie ma podstawy prawnej do zakazu takiego odstępstwa.
Ale przecież nikt niczego nie podważa. Jak wykonają i zatwierdzą nowy projekt organizacji ruchu to nie ma żadnego podważania.Do zakazu może i nie ma, natomiast do podważenia jej po fakcie i nakazania zmiany owszem.
Pisałem o możliwości podważania po fakcie, czyli po zatwierdzeniu i wykonaniu organizacji ruchu, w wyniku czego lokalni zarządcy muszą wycofywać lub korygować swoje wymysły.Ale przecież nikt niczego nie podważa. Jak wykonają i zatwierdzą nowy projekt organizacji ruchu to nie ma żadnego podważania.
Racja, jednak zarządca krajowy również ma organ sprawujący nadzór nad tym zarządzaniem.No ale tu zarządca krajowy dał ciała, i to po całości.
Znak nie jest ten sam. Przed przebudową było 3.2 m teraz jest 3mJak to jest z tymi autobusami, teraz nie mogą jeździć, a wcześniej mogły? Znak jest ten sam i wyjątku też nie było. Na rympał jeździły, a teraz nagle się ktoś skapnął?
Na SV od 2012 roku nieprzerwanie wisi na wiadukcie znak B-16 3.0 metra. IMHO różnicę zrobiła nowa kamera, skierowana na most, a wisząca na nowym słupie ze światłami. Wcześniej wszystkie 3 kamery ustawione były tyłem do wiaduktu. Podejrzewam, że raban zrobili kierowcy ZKKM, dla których jedna dniówka oznaczałby utratę prawa jazdy, po 2 pkt karne za każdy przejazd.Jak to jest z tymi autobusami, teraz nie mogą jeździć, a wcześniej mogły? Znak jest ten sam i wyjątku też nie było. Na rympał jeździły, a teraz nagle się ktoś skapnął?