Kiedyś jak jechałem do Chorwacji zepsuł mi sie tam samochód i miałem przyjemność zwidzić miasto. Fakt, jest tam pewien klimat. Ja odebrałem cieszyn zupełnie inaczej niż tu sie przedstawia, dla mnie to było takie małe warowne miasteczko. Pozatym mam tam rodzinę, tylko niewiem gdzie dokładnie
UWAGA: Poglad zdjec ze strony ckcieszyn.w.interia.pl jest ograniczony godzinnym limitem transferu dla kont bezpłatnych. Wiec zdjecia nie sa zawsze dostepne, a to zalezy od pory dnia. Sorki,
Cieszyn ma rzeczywiscie swoj CK-klimat. Zajebiste miasto, mialem okazje odwiedzic niedawno :] Tylko jakos tak pusto na ulicach - slyszalem ze duzo pustostanow jest?
Wiem co mówię - studiowałem w Cieszynie przez dwa lata i przez cały ten czas miałem zamiar zostac w tym miescie na stałe - niestety nie wyszło...
Cieszyn ma bardzo (jak na polskę) spójna zabudowę i te niesamowita właściwość że w jakim kierunku by sie nie poszło zawsze natrafi się na jakies zachwycające miejsce. Poza tym jest mały, ale nie małomiasteczkowy. Dla mnie jedno z najpiękniejszych miast w Polsce, może nawet w pierwszej piątce...
Miałem okazję odrobinę połazić po Cieszynie przy okazji drogi na południe i muszę powiedzieć, że jest to urzekające miasteczko. Co prawda nie widać może jeszcze zbytnio milionów ojro pompowanych w rewitalizację każdej kamieniczki jak w Toruniu, jednak tutejsza starówka ma jedną zasadniczą przewagę nad toruńską: wyraźnie widać, że żyje. Urzekły mnie maleńkie sklepy oraz, co szczególnie kontrastowe w porównaniu do ul. Szerokiej w Toruniu, ich stylizowane fasady. Może mało patrzyłem, ale wydaje mi się, że stamtąd handel nie ucieka, tylko w dalszym ciągu się trzyma. Gratuluję i zazdroszczę. Jak jeszcze pojawi się szeroki plan rewitalizacji to może powstać prawdziwa perełka.
miłościwie panujące nam władze miasta niedawno zorganizowały 11 miejsc parkingowych na rynku, co chyba mówi wszystko w jakim kierunku zmierza moje miasto...
This is an older thread, you may not receive a response, and could
be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
SkyscraperCity Forum
A forum community dedicated to skyscrapers, towers, highrises, construction, and city planning enthusiasts. Come join the discussion about structures, styles, reviews, scale, transportation, skylines, architecture, and more!