SkyscraperCity Forum banner

Cieszyn by Horizon2

21788 Views 158 Replies 21 Participants Last post by  horizon2
Jest to zreorganizowany wątek, w którym będę wrzucał zdjęcia chronologicznie. Zacznę od zdjęć z 2005r. Zainteresowanych proszę o ewentualną edycję postów. Jako że najładniejsze uliczki starego miasta obfotografowali już Mark40 i Ufoizba zamieszczam zdjęcia z pozostałych miejsc, a moje zdjęcia "starówki" będą po następnej wizycie w tym pięknym i klimatycznym mieście.
1 - 20 of 159 Posts
3
Slicznie, a czemu sie na starowke i w okolice zamku sie nie wybrales? Studnie 3 braci tez mogles cyknac, widac, ze byles w okolicy...

Dorzuce 3 swoje najladniejsze fotki z wakacyjnego pobytu:

See less See more
2
Na początek udajemy się na wieżę, z której to możemy podziwiać Cieszyn i Cesky Tesin oddzielone rzeką Olzą.

1

Wieża Piastowska.

2
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Moze to wina nieciekawej pogody, ale fotorelacja jednak nie do konca oddaje piekno tego miasteczka [bez urazy dla autora watku]. A naprawde Cieszyn ma sie czym pochwalic; swietna architektura z roznych okresow, piekne polozenie, ciekawa i bogata historia no i symbioza z Czeskim Cieszynem.
Ogolnie Cieszyn zwiedzalem dwa razy, a znow dowiaduje sie o swietnych miejscach, o ktorych wczesniej w ogole nie wiedzialem [np. przepiekny neobarokowy szpital]... Naprawde warto odwiedzic miasto...
4
9

Wnętrze baru mlecznego ukrytego w wąskich ulicach starego miasta. Podają tu pyszne naleśniki. Zdjęcie tajniackie z komórki ;)

10

Takie sobie zdjęcie jednej z uliczek. Jedno z nielicznych jakie mam.

11

Ta mnie wtedy oczarowała.

12

A to już ratusz Ceskego Tesina.
See less See more
Czeski jest czystszy, ale brakuje mu tej magii całej. Atutem Czeskiego Cieszyna jest to, że można się z niego dostać do kilku naprawdę fajnych miast i miasteczek za niewielkie pieniądze. Kolej Czeska jest dużo tańsza.
Polsko-czeski wiadukt.
To nie wiadukt - to most! Nad Olzą :)
Ha, to teraz też już nie wiem.
Dla mnie zawsze, jak na dole jest woda, to jest most. I świat jest dzięki temu prostszy ;)
Zdjęcia super, ale czy czegoś brakuje, to ci nie powiem, bo za słabo znam Cieszyn. Tak tylko zasugeruję, że ten most/wiadukt chyba jednak trochę fajniej wygląda widziany od drugiej, czeskiej strony :)
niestety sporo zdjec juz nie aktualnych , pare skrzyzowan ze zdjec jest juz rondami , z przejscia granicznego znikly zielone budki itd ...
1 - 20 of 159 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.