Skyscraper City Forum banner
1 - 12 of 12 Posts

·
Not much
Joined
·
11,090 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Aparte keuze, maar ga zeker wel even kijken!

Rossen door Hoofddorp met een F1-bolide

In navolging van wereldsteden als Moskou en Rotterdam heeft ook Hoofddorp dit jaar een race-evenement binnen de stadsgrenzen: Racing Hoofddorp.


Racing Hoofddorp vindt plaats op zondag 16 september, zo ongeveer om de hoek bij de AutoWeek-redactie. Onder andere lokale ondernemers en racefanaten Marijn van Kalmthout en Thierry Köhler zullen acte de présence geven met hun dikke racebolides, een F1-bolide van Benetton en een Radical sportscar. Daarnaast zullen ook diverse andere coureurs en bolides op hoge snelheid door Hoofddorp razen.

Tijdens Racing Hoofddorp kun je veel spektakel verwachten in de vorm van beeld, geluid, mooie dames en pure snelheid. Om de ware snelheid, het acceleratie- en remvermogen van de bolides optimaal te ervaren, mogen de toeschouwers dicht langs de baan staan.

Het evenement is gratis toegankelijk.
http://www.autoweek.nl/autonieuws/20287/rossen-door-hoofddorp-met-f1-bolide

http://racinghoofddorp.nl/

UPDATE: Wellicht toch geen bezoek brengen. Bezoek vindt niet plaats in het centrum, helaas want had ze graag om de rotonde heen zien scheuren. Maar nee, er is een recht stuk als parcour gekozen...

 

·
Registered
Joined
·
870 Posts
Nou wat een sensatie. Een strook van een paar honderd meter waar je effe het gas kan opentrekken om vervolgens vol in de remmen te gaan. De bezoekers mogen dan ergens in de berm tussen een bomenrij en de sloot staan. Zal wel erg krap worden daar als het druk wordt op dat kleine stukje.

Even de desbetreffende situatie opgezocht in streetview. http://maps.google.nl/maps?q=Van+He...H1WinmcpCCzUrs4LQpbblg&cbp=12,322.87,,0,-0.37
 

·
Registered
Joined
·
870 Posts
Goh, iemand heeft zowaar een libertarische reactie op dit filmpje:
Auto's hebben niks voor niks zulke hoge snelheden, als je 300 wilt rijden moet dit gewoon kunnen, Ik zou het alleen niet in de bebouwde kom proberen.

De aarde is van iedereen, ook de wegen en niet van de politie of flits palen.

Hulde.
 

·
Registered
Joined
·
255 Posts
Goh, iemand heeft zowaar een libertarische reactie op dit filmpje:
Dat is helemaal geen libertarische reactie. Het is een misvatting dat libertarisme betekent dat alles mag. In een libertarische samenleving heb je nog steeds regels, alleen worden deze niet van bovenaf door een overheid opgelegd, maar komen ze voort uit de contracten die men vrijwillig met elkaar afsluit. Zonder overheid is er nog steeds een eigenaar van de weg die de voorwaarden bepaalt waaronder men gebruik mag maken van de weg. Als de eigenaar bepaalt dat de maximum snelheid 120km/u is, dan heb je je daar gewoon aan te houden. Doe je dat niet, dan pleeg je contractbreuk en kan de eigenaar van de weg jou de toegang tot de weg ontzeggen.
 

·
Not much
Joined
·
11,090 Posts
Discussion Starter · #9 ·
De belangstelling is groot, te groot!

Hopelijk zorgt dit ervoor dat ze een ander parcour kiezen. Een groter en spannender parcour!

Racing Hoofddorp wegens succes uitgesteld

De organisatie van Racing Hoofddorp en de gemeente hebben gezamenlijk besloten de demonstratieraces van 16 september uit te stellen tot 2013. De reden: het evenement is nu al te populair...


Het ene moment sta je voor een lege zaal, het andere moment moet je je feestje uitstellen omdat het zaaltje te klein is voor de hoeveelheid mensen die de tent dreigt te overspoelen. Iets soortgelijks overkwam de organisatoren van Racing Hoofddorp, het race-, rook- en rubberfestijn dat gepland stond voor 16 september aanstaande in de straten van Hoofddorp. Mede door de aandacht die AutoWeek besteedde in de aanloop naar het evenement, is de belangstelling dusdanig overweldigend dat de veiligheid van de bezoekers niet gegarandeerd kan worden. De gemeente verleent daarom geen vergunning en daarom is besloten om Racing Hoofddorp uit te stellen tot 2013.

Thierry Köhler, een van de organisatoren van Racing Hoofddorp: “We mikken nu op het voorjaar van 2013, een week voordat op Zandvoort de Paasraces worden verreden. Zodoende kunnen we waarschijnlijk nog meer spectaculaire auto’s naar ons evenement halen dan nu het geval was. Zo heeft elk nadeel z’n voordeel”, aldus Köhler.
http://www.autoweek.nl/autonieuws/20331/racing-hoofddorp-wegens-succes-uitgesteld

Lees ook dat organisatie aan 10.000 - 15.000 bezoekers zat te denken, maar dat verwachting nu dik 25.000 was. Daar zit de gemeente niet op te wachten op die plek.
 

·
Bas
Joined
·
14,726 Posts
Van uitstel komt afstel. Komende maanden grijpen tegenstanders, o.a. milieu-organisaties, aan om misschien juridische procedures te plannen zodat het festijn niet door kan gaan. Uitstellen is het slechtste wat je kan overkomen, het speelt tegenstanders gewoon in de kaart.
 
1 - 12 of 12 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top