SkyscraperCity banner

1 - 16 of 16 Posts

·
Registered
Joined
·
19,047 Posts
Discussion Starter #1
Kolumbija je država na sjeverozapadu Južne Amerike. Na sjeveru izlazi na Karipsko more, na zapadu na Tihi ocean, a graniči na sjeveroistoku s Panamom, na istoku s Venezuelom, na jugoistoku s Brazilom te na jugu s Peruom i Ekvadorom.

Glavni izvoz: nafta, kava, smaragdi, zlato, tekstil i modne marke, cvijeće, ugljen.

Glavni grad - Bogota
Službeni jezik - španjolski
Površina 25. po veličini
- ukupno 1.138.910 km2
- % vode 8,8 %

Pa krenimo sa fotkama :) Počet ću sa Karibima. Kolumbija je zemlja koja ima sve. Jedina u J. Americi izlazi na dva mora. Karibi su im predivni - slike koje ću postat su iz nacionalnog parka Tayrona. 

·
Registered
Joined
·
19,047 Posts
Discussion Starter #5
Idemo na smještaj. Bio sam smješten u Villa Maria Tayrona, Kali Hotels hotel. Imao sam priliku upoznati i vlasnika i malo razgovarati s njim. Čovik je Talijan. Kupio je staru kuću blizu obale sa ogromnim terenom i tu je podigao slamnate kućice, a staru kuću je pretvorio u restoran. Što reći lik mlati ludu lovu. Usluga im je top. Plaža i put do plaže je bolesno dobro osmišljen. Pa krenimo.Cijeli kompleks je zelen. Put do plaže je lipo obilježen , a oko njega se nalaze voćnjaci u vlasništvu hotela.

Pogled sa jedne strane balkona.

 

·
Registered
Joined
·
2,124 Posts
Predivno. :)
Jedno pitanjce.
Kako sa netom?
Definitivno mi je zelja otici u srednju ameriku (npr. kostariku) ili ovako sjeverni dio juzne amerike.
Ali otom potom.
 

·
Registered
Joined
·
19,047 Posts
Discussion Starter #10
Rocky sorry tek sad sam vidio post. Južna Amerika je općenito dosta jeftina mada imaju i mista di su cijene kao i u RH na Jadranu. Engleski hmmm. Ovisi. Jer Kolumbija je zemlja u kojoj postoji javno školstvo, ali je jako loše. Ovisi na koga nabasaš. Ovi koji imaju završene privatne škole i sveučilišta oni znaju i to jako dobro :) Imao sam slučajeva npr. u hotelu u Medellinu di nitko na recepciji nije znao engleski.
 

·
Registered
Joined
·
19,047 Posts
Discussion Starter #11 (Edited)
Pozdrav svima. Evo prošlo je neko vrime od zadnjeg posta pa da malo refreshamo sve. Zadnje slike su bile sa Kariba i bit će ih još. Sad ćemo se malo preseliti na jug Kolumbije. Jug Kolumbije je većinom ravničarski kraj u kojem dominira poljoprivreda. Uglavnom se uzgaja šećerna trska i jaka je proizvodnja ruma. U najvećem gradu na jugu, Santiago de Cali postoji i mala hrvatska zajednica. Naime prvi Hrvati dolaze u ove krajeve na početku 20. stoljeća i nešto posli 1. svjetskog rata i većinom su kupovali zemlju i doveli neke europske poljoprivredne kulture.

Idemo sada u LAS LAJAS, Marijansko svetište u provinciju Narino na jugozapadu zemlje . . .Ovaj dio juga je brežuljkast. Malo baca na Hrv. Zagorje samo sorry Zagiji klima je odi puno bolja ;)Koji pogled :cool::cool: 

·
Registered
Joined
·
19,047 Posts
Discussion Starter #12
E sad idemo u provinciju Cauca na jugu. Ova provincija je poznata po ostacima drevnih domoradačkih kultura i tu je izvor poznate rijeke Magdalene koja je najveća rijeka u Kolumbiji i tok joj ide skroz do sjevera i završava svoj put u Karipskom moru.Bio sam smješten u jednoj predivnoj kući, priroda je odi sve!

Tamo je sad trend odlazak iz grada. Ljudi kupuju zemljišta i malo poljoprivreda, malo turizam . . .Pogled sa kraja posjeda na planine . . .Rijeka Magdalena 
1 - 16 of 16 Posts
Top