SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 2831 Posts

·
Registered
Joined
·
214 Posts
Discussion Starter · #2 ·
din cate inteleg pt 2009 in Buc sunt planur marete da cred ca ceva nu e in regula.par cam imposibil de realizat:
1.pt sector 1-85 blocuri http://www.amosnews.ro/Incepe_reabilitarea_termica_a_blocurilor_din_Sectorul_1-271659
2.pt sector 2-109 blocuri http://www.amosnews.ro/Incepe_reabilitarea_termica_a_blocurilor_din_Sectorul_1-271659
3.pt sector 3-262 blocuri
4.pt sector 4-?
5.pt sector 5-auzisem ceva de 500 de blocuri:nuts:
6.pt sector 6-?
ori am inteles eu gresit si toate blocurile astea vor fi facute in perioada 2009-2012 sau pe perioada programului de reabilitare termica.btw...daca le punem la socoteala si pe cele care vor fi mansardate sau reabilitate faraprogram...deja la sfarsitu anului 2009 ar trebui ca Buc sa aiva fatza destul schimbata :banana:
 

·
Registered
Joined
·
6,256 Posts
Reabilitarea termica a primelor blocuri din sectorul 1 a fost finalizata

Primaria Sectorului 1 a finalizat lucrarile de reabilitare termica la primele 12 blocuri.

"Sunt blocuri ca si noi, cu un aspect urbanistic placut, care ofera un confort termic locatarilor acestor imobile, lucru care se va reflecta in sezonul rece care va urma, printr-o scadere consistenta a facturilor pentru consumul de agent termic", a declarat primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.

Lucrarile la cele 12 blocuri vor continua, in urmatoarea perioada, cu refacerea zonelor verzi din jurul imobilelor. "Obiectivul meu pentru acest mandat este cresterea calitatii vietii, iar investitiile in reabilitarea termica reprezinta inceputul unui proces complex, de regenerare urbana a sectorului 1. Primaria Sectorului 1 si-a respectat angajamentul fata de locuitorii acestei zone administrative, alocand sumele necesare pentru realizarea acestui proiect, inceput anul trecut. Acum, continuam investitiile cu refacerea peisagistica a spatiilor publice din jurul blocurilor reabilitate termic, deoarece vrem sa avem imobile cu un aspect urbanistic placut, care sa ofere conditii civilizate de locuit" - a mai spus Chiliman.

Reabilitarea termica a blocurilor din sectorul 1 a inceput in primavara acestui an, cu lucrari la 46 de imobile. Primele 12 imobile au fost deja izolate termic, lucrarile la restul blocurilor urmand sa fie finalizate pana la jumatatea lunii august. Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, verifica in permanenta stadiul lucrarilor, pentru a se asigura ca sunt respectate graficul de lucru si solutia tehnica impusa de proiectant. De asemenea, pe parcursul lucrarilor de reabilitare termica, locatarii sunt consultati cu privire la variantele cromatice pentru fatadele blocului, odata ce reabilitarea este finalizata. Pana la sfarsitul anului, in sectorul 1 vor fi reabilitate termic 85 de blocuri, odata cu inceperea lucrarilor, la inceputul lunii august, la alte 40 de imobile.

"Estimam ca, pana la sfarsitul anului 2009, peste trei mii de familii, locatari ai blocurilor din sectorul 1, vor beneficia de efectele procesului de reabilitare termica. Adica de un confort termic in locuinte, facturi reduse cu cel putin 30 la suta pentru consumul de agent termic si de un imobil cu un aspect urbanistic placut" - a adaugat Andrei Chiliman.

O componenta importanta a programului de reabilitare termica este faptul ca cetatenii sectorului 1 nu platesc niciun ban pentru aceste lucrari, costurile reabilitarii termice fiind suportate din bugetul local si din fonduri de la bugetul de stat. Reabilitarea termica a blocurilor din sectorul 1 presupune: izolarea termica a peretilor exteriori ai blocului; inlocuirea ferestrelor intregului bloc si a usilor exterioare cu unele superioare calitativ, care vor izola mai bine fiecare incapere; termo-hidroizolarea acoperisurilor sau a terasei/ termoizolarea planseului de peste ultimul nivel, in cazul existentei sarpantei; izolarea termica a planseului peste subsol, in cazul in care prin proiectarea blocului sunt prevazute apartamente la parter; demontarea instalatiilor si echipamentelor aflate pe fatadele si terasa blocului de locuinte precum si remontarea acestora dupa efectuarea lucrarilor de izolare termica; lucrari de refacere a finisajelor anvelopei.

Programul de reabilitare termica a blocurilor din sectorul 1 a demarat la inceputul anului 2008. Consiliul Local Sector 1 a hotarat, la sfarsitul lunii ianuarie 2008, ca autoritatea locala sa preia cheltuielile asociatiilor de proprietari pentru reabilitarea termica a blocurilor. De asemenea, preluarea finantarii cheltuielilor se face numai la acele asociatii de proprietari care aproba, cu votul majoritatii membrilor adunarii generale a proprietarilor, decizia de interventie si semneaza conventia-cadru cu coordonatorul programului anual pentru derularea, in conditiile legii, a actiunilor pentru reabilitarea termica a cladirii. Pana in prezent, au fost incheiate aproape 300 de conventii-cadru cu asociatiile de proprietari din sectorul 1 pentru inceperea programului de reabilitare termica a blocurilor.
 

·
Registered
Joined
·
270 Posts
Am vazut 2 blocuri pe turda in sectorul 1, pe unde trece 41 care erau reabilitate complet cu tot cu geamuri . La fel am vazut si 2 blocuri in cartierul Baneasa unde reabilitau cu tot cu geamuri. Adica proiect complet
 

·
Registered
Joined
·
3,665 Posts
Si pe Doctor Felix reabiliteaza un bloc.
Si pe Emil Racovita in Sect 4 au reabilitat unul, insa cred ca e strict pe banii proprietarilor, deoarece au ramas vreo 3-4 apartamente in bloc pentru care nu s-au efectuat lucrari pe exterior. Arata cam aiurea... I'll try to make some pictures.
 

·
Basarabia e Romania
Joined
·
18,585 Posts
Si pe Doctor Felix reabiliteaza un bloc.
Si pe Emil Racovita in Sect 4 au reabilitat unul, insa cred ca e strict pe banii proprietarilor, deoarece au ramas vreo 3-4 apartamente in bloc pentru care nu s-au efectuat lucrari pe exterior. Arata cam aiurea... I'll try to make some pictures.
asta ar trebui interzis; e strigator la cer :eek:hno:
 

·
AUTOBANN.ED
Joined
·
56,653 Posts
Am vazut vreo 3 blocuri de 10 etaje de pe Virtutii in reabilitare.

De asemenea, pe Virtutii, de la Lujerului pana la Crangasi au disparut cablurile de internet. Sunt ingropate deja! :banana::cheers:
 

·
Moderator
Joined
·
3,645 Posts
^^ Thank God ca se impamanteaza firele alea si ca se reabiliteaza blocurile, chestia asta o sa faca ca Bucurestiul sa arate cu 10 ani mai civilizat :master:

Totusi cred ca in programul de ingropat fire ar trebui sa fie prioritara zona centrala in special Piata Universitati care are cate 50 de fire pe fiecare stalp.

Si sper ca dupa ce termina toata treaba asta cu netcity o sa schimbe si stalpii de iluminat - eventual sa puna ceva cu design retro pentru centru-Parisian style:D
 

·
We are all pax.
Joined
·
3,074 Posts
Cablurile in general, dar acolo au avut motiv sa se grabeasca pentru ca cel putin in zona respectiva toate "drumurile" duc la STS. :p
 

·
Moderator
Joined
·
3,645 Posts
Am trecut azi prin Tei si am vazut ca tot "setul de blocuri" de la intrarea dinspre soseaua petricani a fost si este in curs de renovare; o parte din ele deja sunt gata si arata foarte bine, au pus geamuri la fel la fiecare etaj Thank God! si arata uniform si decent; Nu am putut face poze pt ca nu aveam decat un telefon fara baterie la mine. Poate face cineva...
 

·
Basarabia e Romania
Joined
·
18,585 Posts
Am vazut vreo 3 blocuri de 10 etaje de pe Virtutii in reabilitare.

De asemenea, pe Virtutii, de la Lujerului pana la Crangasi au disparut cablurile de internet. Sunt ingropate deja! :banana::cheers:
pozeeeeeeeeeee :banana:
 

·
Regular user
Joined
·
1,365 Posts

·
Regular user
Joined
·
1,365 Posts
^^

Cand au inceput urmatorul bloc , au pus profil termopan la toate apartamentele , si de atunci tot asa. Presupun ca nu s-au gandit sa puna si la primul bloc (cel din poza a fost primul finalizat) .

Acum toate au si arata foarte bine. Otopeni e o mica bijuterie aici in nord :banana: (de care mai nimeni nu stie ) . So come live here, we have giant chess parks :lol:
 

·
Registered
Joined
·
3,665 Posts
Am ramas dator cu cateva poze in acest thread.

Pozele sunt de pe Bd. Turda si partea din spate a unui bloc de pe Bd. Ion Mihalache. Scuze pentru calitatea slaba a pozelor, telefonul meu nu e dintre cele mai performante.

De remarcat ca cetatenii pot alege intre 2 teme de culori, ambele groaznice in opinia mea. Rosul acela este prea aprins, iar modul de raspandire al patratelelor rosii pe fatada blocului nu e tocmai placut ochiului. Exista deja un bloc reabilitat si renovat integral pe strada Dr Felix, din apropierea Pietei Victoriei cu aceeasi fatada alb cu patratele rosii, bloc care arata chiar nasol.
Ce am remarcat e ca nu au renovat si mansarda (cred ca asa ii zice). Tot gri cu tencuiala scorojita a ramas, intr-un mare contrast cu restul blocului.

Blocurile de pe Turda aveau sectiuni mari cu imitatie de caramida, imitatie care mie imi place foarte mult. Din pacate exact la acele blocuri lucreaza, si imitatia de caramida lasa loc acelor (obsedante deja) patratele rosii :(
 
1 - 20 of 2831 Posts
Top