Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 21 Posts

·
Banned
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter · #1 ·
http://www.fd.nl/ShowRedactieNieuws.asp?Context=N|1&DocumentId=36405
Connexxion in Franse handen

Het Hilversumse openbaarvervoerbedrijf Connexxion komt in handen van de Franse branchegenoot Transdev. Dat is de uitkomst van een veilingproces door de Nederlandse Staat.

De transactie is nagenoeg voltooid, maar de verkoopovereenkomst moet nog wel goedgekeurd worden door minister Wouter Bos van Financiën.

400 mln

Transdev, dat een consortium heeft gevormd met de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), betaalt naar schatting euro 400 mln voor de transactie van twee derde van de staatsaandelen. De totale ondernemingswaarde van Connexxion is zo'n euro 600 mln. De Staat bezit nu alle aandelen Connexxion en heeft 66% van zijn belang in de etalage gezet. Het resterende belang zal binnen vijf jaar worden verkocht.

Transdev is voor 68% in handen van de Franse staatsbank Caisse des Dépôts de Consignations, terwijl het Parijse openbaarvervoerbedrijf RATP 25% heeft en de Italiaanse bank San Paolo IMI Group 7%. De officiële bekendmaking van de transactie is voorzien voor komende maandagmiddag. 'Dan is er een persbericht', zegt de woordvoerder van Transdev in Parijs. De woordvoerder wil de aankoop door Transdev echter niet bevestigen.

Commentaar

Een woordvoerder van Connexxion wil geen commentaar geven. 'De keuze is gemaakt, maar we zijn absoluut gebonden aan onze geheimhoudingsplicht.'

Een woordvoerder van het ministerie van Financiën wil eveneens geen commentaar geven op de uitkomst van het biedingsproces. Hij bevestigt wel dat 'binnen een week' bekend wordt gemaakt wie de winnaar is. 'Er moeten nog wat puntjes op de i worden gezet', zegt de woordvoerder.

Achter het net

Nu Transdev de bieding gewonnen heeft, vissen de Britse FirstGroup en Rabo Capital achter het net. Rabo trok samen op met Gilde Investment Management. Deutsche Bahn en ook Parcom, private equity-dochter van ING , haakten eerder af. De woordvoerders van FirstGroup en van Rabobank weigeren commentaar. 'Er zijn afspraken gemaakt dat we niet reageren', zeggen beiden.

Connexxion en Transdev zijn nagenoeg even groot en vullen elkaar goed aan wat betreft de vervoersvormen. Transdev is vooral gespecialiseerd in metro - en tramvervoer. Connexxion is goed in bus- en taxivervoer en vervoer te water.

Zie ook: Connexxion wil met Transdev de grens over

HEIKO JESSAYAN EN HANS VERBRAEKEN

Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad
 

·
Banned
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Ik heb hier over Connexxion helemaal geen klachten! Goede dienstverlening, chauffeurs regelen de overstap met de chauffeur van de bus die je moet hebben.
 

·
Bas
Joined
·
14,534 Posts
Niet best. Franse bedrijven staan erom bekend hun Nederlandse filialen te laten verloederen, uit te wonen, uit te mergelen, sociaal te ontwrichten, te verleppen, te verslonzen, en nadat er niets meer te redden valt, zogenaamd, en als het dan niet genoeg winstgevend meer is, door gebrek aan vervangingsinvesteringen, gaan ze de tent sluiten. Overhevelen naar eigen land voor hun eigen hachie, de werkgelegenheid dus. Franse bedrijven hebben alleen maar EIGENBELANG en dan nog het liefst in eigen land, met winsten uit Nederland verkregen.

Als het bedrijf waar ik werkzaam ben, op een maandag opeens een Franse of Amerikaanse eigenaar krijgt, sta ik dinsdagochtend op de stoep bij een uitzendbureau!
 

·
Hoogvlieger
Joined
·
1,791 Posts
^^ Het lijkt me nogal onpraktisch om een busdienst tussen pak 'm beet Den Haag en Leiden naar Frankrijk over te hevelen.

Vervoerbedrijven in Nederland zijn verplicht om bij het verwerven van een concessie in een bepaald gebied de chauffeurs van de vorige concessiehouder over te nemen. De chauffeurs hoeven zich dus helemaal nergens druk over te maken. En dat doen ze tijdens hun werk helaas ook niet altijd, er is zo geen enkele stimulans om de kwaliteit te verbeteren. Hooguit het kantoorpersoneel gaat er wat van merken.
 

·
The only way is up
Joined
·
87,167 Posts
Je zult er idd niet veel van gaan merken, hoewel ik me kan voorstellen dat nu het bedrijf in privéhanden is er meer op winstgevendheid gelet gaat worden en er dus ook kritischer naar onrendabele lijnen gekeken gaat worden. :)
 

·
Registered
Joined
·
1,001 Posts
Typisch ook weer de bekende handelswijze van die Fransozen (en van de Britten ook trouwens), zomaar meedoen aan aanbestedingen hier doen ze niet, want één zo'n concessietje is ze te min. Ze willen gelijk een grote positie in Nederland door een bestaand bedrijf op te kopen.

Er gingen in Utrecht van de week overigens al stemmen op om het GVU nog snel terug te kopen van Connexxion (vanwege dat die verplichte aanbestedingen misschien toch niet meer doorgaan), maar dan mogen ze nu wel haast mee gaan maken voordat het definief in Franse handen terechtkomt.
 

·
Registered
Joined
·
969 Posts
ben bang dat het nu te laat is. Eeuwig zonde. Zulke bedrijven willen alleen maar geld eruit halen en zullen weinig investeren in NL. De investeringen vinden dan in Frankrijk plaats. En zo gaat men hier achter lopen op OV gebied tov andere landen. Tenzij er met overheidsgelden weer wat recht gezet moet worden, maar dat gaat weer tenkoste van andere projecten.
 

·
Bas
Joined
·
14,534 Posts
Het wordt de hoogste tijd, dat we hier in het land het personenvervoer weer in handen geven van de Nederlandse Staat. Het is momenteel zo`n grote zooi bij Connexxion, Arriva en NS, dat zelfs ik niet meer zo vaak met het OV reis. Wat je hoort van andere mensen, die met bus&trein moeten, daar krijg ik de rillingen van op mijn rug. En dan nu ook nog een busbedrijf aan de Fransen verpatsen, dat gaat mij te ver. :bleep:
 

·
Registered
Joined
·
896 Posts
Ach, meestal heb ik over het OV niet zo veel te klagen. De NS service is de laatste 2 jaar gelukkig weer verbeterd en gelukkig zijn er nu zelfs in de spits wel eens stoelen te vinden (helaas lang niet altijd)

Daarbij bepaald de province/stadsregio in de aanbesteding welke lijnen worden gereden en de minimale frequentie op dergelijke lijnen. Dit is ook de reden dat bijvoorbeeld buslijn 129 van Rotterdam Centraal naar Den Haag Kijkduin tegenwoordig nog maar tot Delft doorrijd. Regio Rotterdam betaald het stuk Rotterdam-Delft terwijl Haaglanden Delft-Kijkduin betaalde. Haaglanden wilde dat stuk niet meer betalen en Rijnmond wilde (logischer wijze) de kosten voor de lijn daar niet betalen dat de lijn uiteindelijk is ingekort. Van een directe lijn naar het strand moet je nu 3 keer overstappen :eek:hno:

Ook over Arriva heb ik weinig te klagen. Sinds zij de lijnen van Connexxion hebben overgenomen is het vervoer in Alblasserwaard/Vijherenlanden stukken verbeterd. Betere aansluiting op de treinen, meer treinen (en straks nog meer) en mooier materieel (hoewel ze het eerste jaar met die verschrikkelijke afgeragde streekbussen uit Leeuwarden reden) Aan de andere kant, het materieel dat in Den Bosch rondrijdt is schandelijke. De oude RET bussen maar dan in een nog erbarmelijkere kwaliteit.

Het is wel jammer dat een dergelijk bedrijf van de hand word gedaan. Had liever dat het OV in NL handen bleef. Toch zal er, zoals gezegd weinig veranderen door de regelgeving die aanbestedingen etc regelt.

Overigens, BBA/Veolia is toch van Connex, wat eveneens een Frans bedrijf is?
 

·
Registered
Joined
·
1,001 Posts
Overigens, BBA/Veolia is toch van Connex, wat eveneens een Frans bedrijf is?
Inderdaad, BBA is sinds 2001 al in Franse handen. Dat bedrijf heette eerst Connex (lekker verwarrend naast Connexxion, maar dat zal wel de reden zijn dat ze hier maar de naam BBA hebben aangehouden) maar heet tegenwoordig dus Veolia.

Syntus is trouwens ook al voor een deel Frans.
 

·
Banned
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter · #12 ·
Valt eigenlijk nog weinig over te typen. Veolia heeft er een zooi van gemaakt en Syntus doet het prima.
 

·
Registered
Joined
·
6,996 Posts
Het wordt de hoogste tijd, dat we hier in het land het personenvervoer weer in handen geven van de Nederlandse Staat. Het is momenteel zo`n grote zooi bij Connexxion, Arriva en NS, dat zelfs ik niet meer zo vaak met het OV reis.
Vooral met het schuingedrukte, zou ik het ook voor dit bericht, met je eens zijn geweest. Waarbij ik overigens Connexxion en Arriva even buitensluit !!
Connexxion(Twents zoals het in Twente heet) heeft erg goede buslijnen en tijden hier in de stad, naar de grote wijken zelfs om de 10 minuten(perfect).
En Arriva is alleen actief op het spoor bij ons, maar dan richting Duitsland(Dortmund) in samenwerking met PEG, ook deze uursverbinding is uitstekend te noemen.

Maar de Nederlandse NS heeft geen enkel krediet bij mij ................
 

·
Registered
Joined
·
14,150 Posts
Gewoon afwachten lijkt mij. Degene die de concessie uitgeeft heeft het uiteindelijk voor het zeggen. Als Connexxion het slecht doet, is er over 15 jaar helemaal geen Connexxion meer maar bijv. het Chinese of Amerikaanse bedrijf dat veel betere diensten aflevert.
Dus niets om je druk over te maken.
 

·
Banned
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Connexxion de grens over
Franse eigenaren honoreren buitenlandambities
VAN ONZE REDACTEUR

AMSTERDAM — Connexxion gaat openbaarvervoerdiensten aanbieden in Duitsland en Scandinavië. De Hilversumse streekvervoerder wordt binnen de zaterdag bekend geworden alliantie met de Franse branchegenoot Transdev verantwoordelijk voor de internationale expansiestrategie. Bestuursvoorzitter Peter Kortenhorst ziet hiermee zijn langgekoesterde buitenlandse ambities in vervulling gaan.

Dat bleek gisterenmiddag tijdens een persconferentie in Hilversum. Kortenhorst kondigde daar een akkoord op hoofdlijnen aan tussen Connexxion en een consortium van Transdev en de Bank Nederlandse Gemeenten (BNG). Het tweetal neemt twee derde van de aandelen in Connexxion over van de Nederlandse Staat. Transdev krijgt 75% hiervan in handen, het restant valt toe aan BNG.

De nieuwe onderneming wordt met een omzet van ruim € 3 mrd het vijfde personenvervoersbedrijf ter wereld. Kortenhorst wilde niet zeggen welk bedrag met de transfer is gemoeid. Een woordvoerder van het ministerie van Financiën liet weten dat het gaat om een bedrag van € 200 mln à € 250 mln. Finalisering van de voorgenomen alliantie (Kortenhorst distantieerde zich expliciet van de term overname) volgt naar verwachting in september.

Op korte termijn merkt de Nederlandse Connexxion-reiziger geen veranderingen, hield Kortenhorst de aanwezige journalisten voor. Aan de kwaliteit van de dienstverlening wordt niet getornd, er vallen geen gedwongen ontslagen en het Nederlandse management blijft zitten waar het zit.

‘Transdev heeft Connexxion niet gekocht om vervolgens in Nederland een paar operationele managers neer te zetten die de boel gaan omgooien’, aldus Kortenhorst, die zelf de Nederlandse organisatie blijft leiden. In het groepsbestuur van Transdev krijgt hij een zetel. Twee leden van de Nederlandse raad van toezicht, Marike van Lier Lels en Marius Jonkhart, nemen plaats in de ‘non-executive board’ van de groep.

Volgens Kortenhorst vullen Transdev en Connexxion elkaar goed aan. Connexxion is sterk in busvervoer, Transdev juist in railsystemen: metro , tram en lightrail. Het zijn activiteiten waarvoor Kortenhorst grote mogelijkheden ziet in stedelijke gebieden in Duitsland en Scandinavië.

Transdev op zijn beurt ziet in Connexxion een geschikte partner vanwege de ervaringen met streekvervoer in dunbevolkte gebieden. De bescheiden operationele marge van Connexxion speelt daarbij een ondergeschikte rol, lichtte directeur Joël Lebreton toe. ‘De expertise die we binnenhalen en de omvang die we met deze alliantie krijgen, zijn voor ons belangrijker.’


Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad
 

·
Annoying member
Joined
·
6,973 Posts
RTVUtrecht.nl:

Connexxion: overname biedt mogelijkheden


REGIO - Connexxion ziet grote mogelijkheden voor het Utrechtste openbaar vervoer, nu de overname door het Franse Transdev rond is.

Transdev is een specialist op het gebied van lightrail, een kruising tussen de tram, metro en trein. Utrecht kan daar volgens Connexxion-woordvoerder Opmeer van profiteren.

Utrecht is al een tijd bezig met plannen om de openbaar vervoersverbindingen met naburige plaatsen te verbeteren. Lightrail heeft volgens Connexxion de toekomst; het is sneller en kan meer mensen vervoeren.
 

·
Fan van de Neudeflat
Joined
·
2,499 Posts
Lijkt me een prima move dat Transdev het overneemt. Transdev is een grote partij met veel ervaring in tram- en metrovervoer en bovendien zeer bedreven in het samenwerken met overheden (belangrijk in het Nederlandse OV).

Verder maakt het in de dagelijkse praktijk weinig uit wie de eigenaar is. De mensen die over de uitvoering gaan blijven toch allemaal hetzelfde. Zo'n eigenaar bepaalt alleen een paar strategische kaders. Zoals in dit geval dat Connexxion ook naar het buitenland kan gaan uitbreiden.
 

·
Registered
Joined
·
14,150 Posts
Transdev op zijn beurt ziet in Connexxion een geschikte partner vanwege de ervaringen met streekvervoer in dunbevolkte gebieden.
Zo ziet een buitenlander Nederland dus: dunbevolkt. Zo hoort het.
 

·
Banned
Joined
·
7,712 Posts
Discussion Starter · #19 ·
Het is geen overname maar een alliantie zegt Joël Lebreton. Afijn, het worden zware tijden voor Dee Hinnov. Tram, tram, tram.
 

·
Registered
Joined
·
5,020 Posts
Typisch ook weer de bekende handelswijze van die Fransozen (en van de Britten ook trouwens), zomaar meedoen aan aanbestedingen hier doen ze niet, want één zo'n concessietje is ze te min. Ze willen gelijk een grote positie in Nederland door een bestaand bedrijf op te kopen.

Er gingen in Utrecht van de week overigens al stemmen op om het GVU nog snel terug te kopen van Connexxion (vanwege dat die verplichte aanbestedingen misschien toch niet meer doorgaan), maar dan mogen ze nu wel haast mee gaan maken voordat het definief in Franse handen terechtkomt.

^^^Volgens mij is dat gebeurd. Ik dacht zoiets gelezen te hebben. Weet het niet zeker. Val net mijn neus in deze topic.
 
1 - 20 of 21 Posts
Top