Добре само не разбирам,защо ще свързват две половинки на магистрала със скоростен път,а не направят цяла магистрала "от-до" при положение,че разликата в цените не е толкова голяма-
магистралната част от София до Велико Търново е оценена,че ще струва-750 млн,а скоростния път от Велико Търново до Шумен - 550 млн ?Доколкото си спомням такива бяха цените обявени в една друга новина в друг сайт-ако трябва ще открия и сложа новината тук.Много ми е мъчно,че по този начин градът ще е малко един вид ощетен-вярно,сега почнаха да доизграждат магистралния участък около Шумен,но щом като от него нататък ще е скоростен път,е малко тъпо от Варна до там да има магистрала,а след Шумен да няма и после от Велико Търново до София пак да има,не мислите ли?По други статии от нета открих разликата между магистралния път и скоростния-доколкото разбрах от прочетеното единствената разлика е,че по втория няма аварийни ленти за аварийно спиране.Ако само това е разликата,както и да е,но дали е така наистина?Според мен крайно време е Варненци да направят нещо за развитието на града като помогнат плановете за магистрала "Хемус" да се променят към по-добро и да се изгради една цяла магистрала от София до Варна?Защо искате да оставяте Варна ощетена по някакъв начин и да стоите безучастно без да си мръднете пръста и да опитате да промените нещата в полза на града?Истина е,че и така частично направена,магистрала "Хемус" ще окаже много голяма полза за Варна,но мисля че няма да даде максималната облаги и плюсове,който може да даде за един град,при положение,че в сравнение с "Тракия,няма да е изцяло изградена до града,както е до Бургас,а частично.
Идеята ми е да се направи инициатива,подобна на "Спаси метрото" както направиха Софиянци,чиято цел беше залагането на третия диаметър на метрото в София като стандартно подземно метро,а не наземно.Инициативата им получи голяма гласност и по-голямата част от участъка се реши да се строи подземно точно благодарение на хората създали тази идея,тази група.Адски много искам инициативата,която предлагам за Варна да е насочена точно към целта,от София до Варна да бъде изградена цялостно магистрала "Хемус",като за целта се създаде и сайт на инициативата,където да се напишат идеи и предложения с цел участъка да съкрати пътя от единия до другия град и благодарение на това хем да съкрати времето за път от началната до крайната точка от една страна и хем да привлече по този начин бизнеса и да увеличи съответно инвестициите в този град от друга,а също така на трето,но не и на последно място да съкрати разходите от изграждане на предложеното трасе,съответно разликите в парите между двата модела на изграждане на "магистралния" и "скоростния" път да бъдат по-малко от споменатите 250 млн такива(прогнозираната стойност на магистралния участък-750 млн и тази на скоростния - 550 млн).Вярвам,че въпреки факта,че в последните години Варна напуснаха много кадърни хора-някои отидоха да живеят и работят в София,а други в чужбина,все още има останали хора,които са способни с излагане на факти,защо трасето трябва да е цялостно магистрално да убедят премиера и министъра на регионалното развитие да се съгласят и наистина да намерят тези доводи за правомерни и истинни. Моля Всички,които влизат във Варненския форум да подкрепят идеята и да кажат,с какво могат да помогнат. Аз съм от София,не съм от Вашия град,но много искам да помогна на Варна в това начинание-мога да помогна с това,когато се направи подписката с хората "за" инициативата да я дам в парламента.Също така мога да говоря с мои познати от Нова телевизия,които да излъчат репортаж за инициативата,с цел поляризирането на сайта и подписката.Мога да говоря с човек от Софийския раздел на форума,който помогна за излъчването на репортаж за инициативата "Спаси метрото" ,без чиято помощ нямаше да бъде факт промяната на трасето му и залагането на по-голяма част от него като подземно.Също мога да помогна за идеи за дизайна на сайта и информацията която да се напише вътре.За направата му обаче,не съм много на "ти",тъй като не съм добър в тази област и заради това имам нужда от човек,който и да иска идеята да стане реалност,и да може да направи сайта

Желаещите-кажете тук,за да направя нова тема в тази секция и да започнем дейност по инициативата-доколкото знам имаме време до 2013-та,когато този участък ще бъде официално приета за финансиране и макар и взетите в момента решения,мисля има още време са промяна в този участък.
Моля наистина помогнете!Грижа ме е за града-обичам го и искам да се развива!Нека инвестициите се увеличат с магистралата!Нека благодарение на това и фирмите и работните места се увеличат!Нека Варненци да имат бъдеще в града си и да не го напускат единствено заради липса на работа! Щом Премиерът поощрява идеи за проекти и намира пари за тях,нека му дадем такива и повод да се замисли,какво ще кажете?Аз няма да се откажа от това да променя положението,а Вие?