SkyscraperCity banner

641 - 660 of 660 Posts

·
senior member
Joined
·
17,719 Posts
Ma ne. Polovina od ovih su bili gotovo djeca u toku rata. Zaposlili su se u Armiji a onda, zbog smanjivanja broja profesionalnih vojnika, otpušteni Tačnije, ponuđen im je otpust, a oni objeručke prihvatili "penziju".
Ok sad mi je jasno - hvala za odgovor :)
 

·
Unsko-Sanski
Joined
·
4,029 Posts
Evo >>> Narodna skupština RS: Usvojene izmjene boračkog Zakona

Glasovima vladajuće većine večeras su u Narodnoj skupštini Republike Srpske (RS)usvojene izmjene i dopune Zakona o pravima boraca, koji je pretrpio korekcije iako je svega dva mjeseca u primjeni. I ta dva mjeseca primjene ovog i novog Zakona o PIORS-a izazvala su nezadovoljstvo boračkih kategorija zbog smanjena penzija za oko 35.000 korisnika, pa je Vlada RS-a po hitnom postupku pripremila izmjene Zakona o borcima kako bi se za nešto više 17.000 pripadnika ovih kategorija isplaćivale mjesečne boračke naknade kao zamjena za umanjene penzije.

Međutim, opozicija je upozorava da ni ove izmjene boračkog zakona neće riješiti probleme te kategorije stanovništva i da je trebalo izmijeniti penzioni, a ne borački zakon, dok resorni minister Petar Đokić tvrdi suprotno uz stav da će i oni koji nisu imali borački dodatak sada dobiti tu naknadu.

Naime, novim Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju u RS-u određeni broj boraca-penzionera izgubio je dio novčanih primanja koje je ostvarivao na osnovu statusa borca kroz garantirani penzijski osnov, a zbog godina starosti nisu mogli da ostvare pravo na mjesečni borački dodatak.

Radi se o borcima od prve do pete kategorije, mlađim od 60 godina, koji su ostali bez dosadašnjih i do 250 KM penzionih primanja.

Opozicija je u višesatnoj burnoj raspravi o izmjenama i dopunama Zakona o pravima boraca upozorila na vrijeme kada je ministar Petar Đokić sve u RS ubjeđivao da niko od pripadnika ove kategorije neće primiti umanjena primanja, a desilo se suprotno.

Posebno oštre kritike uputili su i vrhu Boračke organizacije RS-a, čiji predstavnici nisu ni prisustvovali posebnoj sjednici parlamenta, jer po tvrdnji Pantelije Ćurguza nije u mogućnosti da na sjednici replicira poslanicima, pa ne želi ni da im se obrati.

Opozicija je najavila i da će u skupštinsku proceduru uputili svoje verzije penzionog i boračkog zakona u RS.

24SI
 

·
Moderator
Joined
·
45,493 Posts
Discussion Starter #644
i sta to sve ima sa tornjem....

nazad na temu
 

·
Moderator
Joined
·
45,493 Posts
Discussion Starter #646
-_-

funny
 

·
Unsko-Sanski
Joined
·
4,029 Posts

·
Registered
Joined
·
301 Posts
ovo dk u nicku pretpostavljam da znaci danska? dijasporac?
Da ja sam ``DIJASPORAC`` kao sto ti kazes, ali dijasporac sam od 2001 godine i moj otac se borio za BiH i imam pravo da komentarisem neke stvari.

A tebi jarane preporucujem da i dalje samo predpostavljas i ne budes ``DIJASPORAC`` na ovom forumu.. Eto toliko.
 

·
senior member
Joined
·
17,719 Posts
^^

nis' ti napisano skonto, decko
 

·
senior member
Joined
·
17,719 Posts
sve u svemu i dalje ostaje najljepsi ansambl na MDu
 
  • Like
Reactions: Hepec

·
Moderator
Joined
·
45,493 Posts
Discussion Starter #658
Bez politike
 

·
Moderator
Joined
·
45,493 Posts
Discussion Starter #660
Podrzavam i ja proteste ali ipak ovo nije mjesto zato
 
641 - 660 of 660 Posts
Top