SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 110 Posts

·
since 600 BC
Joined
·
542 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Project Details: Optim Project Management was assigned as Construction Manager for the new Courtyard by Marriott four-star hotel, project developed by Apex Hotels Alliance 2. The new hotel that is to be delivered on the market in 2019, will have 259 rooms, 119 parking units, a bar, a restaurant, meeting rooms and a much-awaited conference centre (approx. 535 sqm) in a busy office area of Bucharest.

The project that is under construction in the North part of Bucharest on a land of 2,832 sqm will have a total gross built surface of 16,500 sqm, on 14 levels above ground (3B+GF+13F+1Technical Floor).
Sursa

Arhitecti sunt PZP. Se lucreaza la fundatie.Locatie exacta.Chiar langa hotel se construieste o cladire rezidentiala P+11. Camionul din partea stanga iese din santierul blocului rezidential:


high res

Macaralele din fundal sunt de la proiectul Skanska:


high res
 

·
Registered
Joined
·
3,963 Posts
calcanele alea pe 14 etaje... nu-s frumose
alea nu s calcane..eventual pereti exteriori fara ferestre :nuts:

calcanele s peretii exteriori care se alatura unei alte constructii, pe limita de proprietate si din cauza codului civil nu pot avea ferestre(min. retragere de 2 m de la limita de proprietate).

in ceea ce priveste tratarea fatadelor respective, nu este obligatoriu ca fiecare perete exterior (sau anvelopa asa cum i se mai zice) sa aiba ferestre sau orice fel de goluri, nici dpdv estetic si nici functional.

pur si simplu poate ca e vorba de contextul in care e asezata cladirea, functiunile interioare si conceptul dorit.

aici nu vad care e contextul, nu se prea vad alte constructii decat niste copaci acolo, zici ca i intr o padure, da poate ca asa si e..oricum, vad acolo la ultimele nivele un model de fatada jucat, poate ca atata ajunge, fara sa incarci cladirea cu tot felu de chestii, impopotonand o inutil. poate ca i restaurant acolo, sala de conferinte, etc. care ofera priveliste catre lacuri si zona verde din Floreasca.
mie unul atata imi ajunge, mi se pare ok.

ps: numa la noi e impresia ca o cladire trebuie sa aiba multe ferestre si volume ca sa fie interesanta, sau impopotonata cu nu stiu ce, ei nu, poate sa fie si simpla si seaca da cu materiale de calitate si o foarte buna functionalitate la interior.
 

·
Registered
Joined
·
2,232 Posts
Pescarushule, nu numai la noi!Si aici in North America este " impresia" ca ferestrele,volumele, anumitele " impopotanari"
fac cladirile mai interesante la " ochiometri" , fara sa afecteze structural sau functional respectiva constructie ( daca se indeplineste prima conditie de a avea arhitecti si ingineri de calitate). Si cum spunea Quaternar, calcanele alea nu-s frumoase,
bade Pescarush! Si MelcToxic ( care traieste mai ascuns in ultima vreme) poate gasi o solutie mai buna la fatadele alea chiar daca il treziti la 3 dimineata!
 

·
Take a rest in Bucharest
Joined
·
21,337 Posts
Cred că în imaginea din celălalt thread e altă macara. Iar de la cameră nu e, m-am uitat, ar fi trebuit să iasă strâmbe și clădirile din spate.

Dar nu știam că o macara poate fi și altcumva decât perfect verticală, de-asta mă miram.
 

·
Registered
Joined
·
924 Posts
Oricum fiind mai noi, au sisteme care blocheaza cam orice operatiune in cazul in care inclinarea este prea mare (din cauza vantului sau a incarcarii peste limita de ridicare), etc.

In poza respectiva chiar macaraua nu este incarcata - poate e de la vant sau e pusa dinadins asa ca atunci cand e incarcata sa se mai indrepte in directia respectiva unde este si proiectul.

Chiar astea noi au si aer conditionat, nu mai e ca pe vremuri cand macaragiul statea (dupa caz) doar in chiloti vara sau iarna cu radiatorul in spate legat mai mult sau mai putin dubios de alimentarea de la reflectoare.
 
1 - 20 of 110 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top