SkyscraperCity banner

1 - 20 of 5461 Posts

·
free-lance
Joined
·
9,930 Posts
Discussion Starter #1 (Edited)
Vrijeme je za poseban thread...radi se na sve strane , pa da ne mješamo raspravu o infri sa raspravom o vlakovima , vučnim vozilima , zbivanjima na u i oko željeznice itsl. Ovdje bi bilo lijepo postati što više slika radova...


Staviti ću par karti HŽa ovdje u prvi post kasnijeza početak karta brzina od prije par godina od kolega s www.zeljeznice.net

Tu se dosta u međuvremenu promjenilo.
Na gore - dionica Dugo Selo - Kutina (skoro cijela) spuštena je na 60km/h
Dionica Okučani - Novska je u remontu a ovdje je prikazana da je na 120...nije.
Neke dionice od Novske do Sl. Broda smanjene su na 100 pa i ispod toga na ulazu u Sl. Brod

Na bolje - Vinkovci - Tovarnik 160km/h
također Koprivnica- Križevci 100/140 km/hOvdje se vidi koje su donice remontirane /obnovljene zadnjih desetak godina. Crveno novim, narančasto polovnim materijalom:


Karta HŽ:
http://www.asz.hr/dokumenti/izvjesca/ostalo/karte/karta-pruga-hz/
 

·
free-lance
Joined
·
9,930 Posts
Discussion Starter #2
http://www.vecernji.hr/zagreb/od-zagreba-siska-vlakom-uskoro-pola-sata-clanak-535591
REMONT PRUGE na dionici Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara

Od Zagreba do Siska vlakom uskoro za pola sata

Nakon završetka remonta brzina će se povećati na 90 km/sat, dosad je bila 30 km/sat


Radovi na remontu pruge na dionici Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Klara produženi su za tjedan dana, do 14. travnja, zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, izvijestila je HŽ Infrastruktura. Predsjednik uprave Darko Peričić naveo je da je ovaj remont jedan od brojnih koji će se ove godine raditi na mreži Hrvatskih željeznica.

– Do sada je na ovoj dionici dužine oko 6,5 km brzina putovanja vlakom bila 30 km/sat, a nakon završetka remonta brzina će se povećati na 90 km/sat, što će omogućiti da se vrijeme putovanja na relaciji iz Zagreba za Sisak skrati na oko pola sata – rekao je Peričić.
 

·
free-lance
Joined
·
9,930 Posts
Discussion Starter #4
^^

ajde,ajde...čekamo.:)


Da probamo rezimirati.

Trenutno su u obnovi dionice:
10.koridor
Zagreb gl.kol. - Klara na pruzi Zagreb -Sisak
Okučani - Novska na pruzi Zagreb - Tovarnik

i službeno također još traje obnova Koprivnica - Križevci na pruzi Zagreb - Botovo iako je taj remont završen
kao i na dionici Lokve -Drivenik na pruzi Zagreb - Rijeka.
To što se tiče 5. koridora

Na tim koridorima za ovu godinu predviđen je još i remont/rehabilitcija dionica Zdenčina - Jastrebarsko (Zg- Karlovac) , V.Gorica - Turopolje (Zg-Sisak) te Lokve - Delnice (Zg-Ri)


Svašta je još najavljeno, no teško je to sve i pratiti...najbolje da se skoncentriramo na ono što se zaista i događa.
 

·
samo labavo
Joined
·
2,289 Posts
Živila nova dretva :cheers:

Trevore, možda da trenutne obnove i gradnje novih dionica staviš u prvi post u nekakvu listu s rokovima i smanji malo sliku :)
Ak treba pomoč pri sakupljanju podataka, rado ću pomoć
 

·
free-lance
Joined
·
9,930 Posts
Discussion Starter #8 (Edited)
^^
Odlično!:)

Evo,ovdje se sjajno vidi odrađena prva faza remonta (saniran trup pruge, novi tucanik i vraćena stara kolosjecna rešetka) kao i pripremljena druga faza (nove šine sa strane za novu kolosjecnu rešetku).

Inače, stara će kolosječna rešetka završiti na nekoj lokalnoj pruzi u HR i bit će dobra za brzine 60 - 80 km/h


@Budal Kudale
Kolko ja znam, ne postoji takva karta...trebalo bi vozni red u ruke, pa racunaj...:) Sizifov posao.
 

·
free-lance
Joined
·
9,930 Posts
Discussion Starter #10

·
free-lance
Joined
·
9,930 Posts
Discussion Starter #12
Jedva čekam da počnem krcati ovu temu radovima u Rijeci,samo treba dočekati,prvo ide kolodvor Brajdica,kažu ove godine
Ako se domognes kakvih planova,slobodno stavi..:)

BTW. vidim da su radovi u kolodvoru Sisak i Sisak-Caprag već počeli.
Sisak će zaista kroz godinu dana postati predgrađe Zagreba.
Da imam volje sad bih kupio tamo stan. Živjeti u Sisku a raditi u Zagrebu čini se kao odlična kombinacija!
 

·
free-lance
Joined
·
9,930 Posts
Discussion Starter #18
Zamjena glavne skretnice u kolodvoru Varaždin:


priprema temelja

by BrunoH www.zeljeznice.net


Doprema skretnicePolaganje

Završen posao


To je samo jedna od desetak skretnica koje se moraju zamjeniti.
Nove skretnice koje čekaju na ugradnju:

by Wiggum www.zeljeznice.net


Čisto za razmisliti koliki je posao održavanje infrastrukture. Jest da se to radi jednom u nekoliko desetljeća , no ipak...
Inače Varaždinski se kolodvor sustavno obnavlja već nekoliko godina. Obnovljena je zgrada, prvi i drugi peron, većinja kolosijeka a sad su na red došle i skretnice.

Neki drugi kolodvori po HR također se po istom modelu malo- pomalo obnavljaju.
Radikalnija obnova sprema se u glavnom Sisačkom kolodvoru. Tamo će napraviti i pothodnike i otočne perone. Obzirom da će Sisak već za godinu dana biti na samo pola sata od ZG , to je i više nego potrebno...

:cheers:
 

·
is out there
Joined
·
3,507 Posts
U ponedjeljak počinje druga faza remonta dionice Zagreb Glavni kolodvor - Zagreb Klara

Autor: I.K./H | 11.17, 12.04.2013.

U ponedjeljak, 15. travnja, počinje druga faza remonta pružne dionice Zagreb Glavni kolodvor - Zagreb Klara, tijekom koje će se, do 24. travnja, izvoditi radovi na zamjeni kolosiječne rešetke, i to svaki dan od 8 do 18 sati, izvijestili su danas iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Tijekom te faze radova, odnosno od 15. do 24. travnja, svaki dan od 8,00 do 18,00 sati na snazi će biti posebna regulacija prometa. Od kolodvora Velika Gorica do Zagreb Glavnog kolodvora i obratno željeznički promet teći će kao i tijekom prve faze radova pomoćnim prijevoznim putem preko kolodvora Zagreb Resnik.

Putnici koji koriste stajalište Odra i kolodvor Zagreb Klara i dalje će se prevoziti autobusima u kojima vrijede HŽ-ove karte za vlak, a koji će voziti od željezničkoga kolodvora Velika Gorica, preko stajališta Odra, do kolodvora Zagreb Klara i obratno.

Iz HŽ-a ponavljaju da putnici koji imaju mjesečnu, višemjesečnu ili godišnju pretplatnu kartu, a koji tijekom radova neće koristiti željeznički prijevoz, na blagajnama trebaju ovjeriti svoje karte kako bi im HŽ Putnički prijevoz vratio novac za neiskorištena putovanja od dana ovjere.
http://www.business.hr/dogadjaji/u-ponedjeljak-pocinje-druga-faza-remonta-dionice-zagreb-glavni-kolodvor-zagreb-klara
 

·
Registered
Joined
·
4,465 Posts
RADOVI U SISKU I SISAK CAPRAGU

Počeli su radovi na rekonstrukciji kolodvora Sisak i izgradnji pasarele u Sisak Capragu

Nakon što su prošlog tjedna počeli pripremni radovi na izgradnji nathodnika u Sisak Capragu, dana 2. travnja gradilište je i službeno otvoreno. Izgradnjom željezničkog nathodnika (pasarele) osigurat će se kvalitetna i sigurna komunikacija, funkcionalno i moderno rješenje za povezivanje dva dijela grada te veza između željezničkoga kolodvora i industrijske zone sa stambeno-trgovačkom zonom grada. Vrijednost radova na izgradnji nathodnika je šest milijuna kuna, a radovi bi trebali biti završeni do početka listopada ove godine.

Također, prije desetak dana počeli su pripremni radovi na rekonstrukciji kolodvora Sisak. Tijekom rekonstrukcije bit će izvedeni remont 1., 2. i 4. kolosijeka te rekonstrukcija pješačkog prijelaza, bit će sagrađene odvodnje i drenaže te otočni peron s nadstrešnicom, rasvjetom, pristupnim stubištem i dizalom na mjestu sadašnjeg 3. kolosijeka. Također će se rušiti postojeći bočni peron uz kolodvorsku zgradu i postojeća armiranobetonska nadstrešnica, a umjesto nje bit će sagrađena nova čelična nadstrešnica s rasvjetom. Tijekom radova bit će i rekonstruirani signalno-sigurnosni uređaj i kontaktna mreža te će se ugraditi nove telekomunikacijske instalacije. Radovi se izvode pod nadzorom Konzervatorskog odjela pri Ministarstvu kulture RH u Sisku te se zbog toga može očekivati nešto usporenija dinamika radova nego što je to prvotno planirano. Vrijednost radova u kolodvoru iznosi 40 milijuna kuna, a njihov završetak planiran je za kraj 2014. godine.

U prva tri tjedna premještaju se elektroinstalacije na području kolodvora no to neće utjecati na pristup putnika peronima. No, u sljedećoj fazi radova bit će onemogućen pristup putnika bočnome peronu, zbog čega će uz postojeći četvrti kolosijek biti sagrađen montažni peron koji će služiti za ulazak i izlazak putnika. O posebnoj regulaciji prometa tijekom svih navedenih radova putnici će biti izvještavani pravodobno.

Osim rekonstrukcije kolodvora Sisak i izgradnje nathodnika (pasarele) u Sisak Capragu, ove godine na sisačkome prometnom pravcu planiran je niz remonata i drugih radova usmjerenih na poboljšanje kvalitete željezničke infrastrukture. Tako je na pruzi Zagreb – Sisak u tijeku remont pruge između Zagreb Glavnoga kolodvora i kolodvora Zagreb-Klara, u srpnju se planira remont dionice između Turopolja i Velike Gorice, uskoro se raspisuje natječaj za izradu idejnoga projekta za obnovu pruge Sisak – Petrinja, a trenutačno je u postupku izbor izvođača radova za izradu projekta rekonstrukcije pruge Sisak – Caprag – Novska. Također, na sisačkome području tijekom ove i sljedeće godine planirana je obnova nekoliko tunela.

http://www.hzinfra.hr/radovi-u-sisku-i-sisak-capragu
 
1 - 20 of 5461 Posts
Top