SkyscraperCity Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
road builder
Joined
·
7,367 Posts
To je bio samo jedan od bezbrojnih bisera famoznog Stipana Matoša. Nakon genijalne ideje o denivelaciji 20 križanja, ovaj je veliki stručnjak prešao na još genijalnija rješenja sa Sedam Dadićevih Crvotočina.

Naime, osigurao je iz gradske blagajne da se 1.2 milijuna kuna direktnom pogodbom dodijeli njegovom profesoru Ivanu Dadiću, za koji novac je Dadić dao rješenje da se po Zagrebačkim ulicama iskopa sedam tunela - npr. u Gundulićevoj ulici pred kavanom Korzo ulazi jedan tunel koji izlazi na Dubravkinom putu.
Drugi takav tunel ulazi u Medulićevoj, pred kavanom mMedulić i izlazi na kraju Radničkog dola. I tako slično na još pet mjesta po centru gradu.
Nakon toga Matoš treba uskoro doktorirati kod Dadića. :bash:
To se zove doktorirati na gradskom proračunu.:lol::lol:
 

·
I come in peace \V/
Joined
·
16,088 Posts
^^

it's Herzegovina way; but Croatia pays, or Zagreb pays :D

It won't rime in Croatian :D
 

·
Sarkimetal Death
Joined
·
44,732 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Rujan, 2006.

Varaždin će uskoro dobiti internet hotel


VARAŽDIN - Nakon pisma namjere tvrtke Cuubuus i prezentacije projekta, sve je bliža realizacija internet hotela u Varaždinu. Bit će to hotel iz lanca C.U.INN sa 130 soba, kakvi se grade po srednjoj Europi i kakav je sagrađen kod aerodroma Zagreb, u kojem se cjelokupno poslovanje obavlja putem interneta.

Danas je o gradnji hotela članovima Gradskog poglavarstva govorio gradonačelnik Ivan Čehok, a uskoro bi se, kad se utvrde svi uvjeti za njegovu gradnju, trebao raspisati javni natječaj. Čehok naglašava da tako veliku investiciju treba pozdraviti i nada se da će ona uspjeti.

Prema riječima Natalije Žetko, članice Poglavarstva za turizam, grad ima premalo smještajnih kapaciteta, a uopće nema one visoke kategorije. Taj nedostatak naročito dolazi do izražaja kod turističkih ili kulturnih manifestacija, kakav je bio netom završeni Špancirfest, ili kod dolazećih Varaždinskih baroknih večeri.

Varaždin je ponudio vlastito zemljište na južnom ulazu u grad što odgovara tvrtki Cuubuus. Na oko 40.000 četvornih metara zemljišta hotelski objekt zauzimat će 14 tisuća metara, ostalo otpada na parkirališta za 160 automobila i perivoj. Hotel će imati veliki komfor za goste i biti u kategoriji četiri zvjezdice.

http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,9,14,internet_hotel,42599.jl

http://www.cuubuus.at/cuubuus_news_...d,1176383039,lid,de,size,site-de,tiefe,1.html

Je li tko od varaždinaca zna što je s ovime?

p.s. neka netko ode na Pleso poslikat ovaj hotel koji je prema ovome tekstu već odavno izgrađen.:lol:
 

·
Sarkimetal Death
Joined
·
44,732 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Starim projektima do političkih bodova

U blizini nedovršene sveučilišne bolnice u Blatu sagraditi ćemo sportsko-rekreacijsku zonu u okviru koje će biti prve zagrebačke terme. Riječ je o golemom potencijalu, pa ne sumnjam da će sve biti izgrađeno do 2005. godine - ponosno je u veljači 2003. godine najavio Ladislav Prežigalo, pročelnik za gospodarstvo prezentirajući još jedan spektakularni projekt koji nosi potpis Milana Bandića.

Pet i pol godina kasnije i manje od godinu dana do lokalnih izbora, gradonačelnik Bandić jučer je svečano s Ivanom Dragičevićem, predsjednikom Uprave Ine, osnovao društvo Zagreb Terme, čiji će zadatak biti realizirati veliki projekt. No kako se detalji projekta koji su pompozno prezentirani novinarima ne razlikuju od onih koje je Prežigalo predstavio 2003. godine, postavlja se pitanje misle li gradski oci doista krenuti s gradnjom termi ili šef gradskog SDP-a vodi izbornu kampanju.

Naime, uoči lokalnih izbora 2005. godine ista garnitura političara; Bandić i suradnici, s jedne strane, te Dragičević i stručnjaci iz Ine, s druge strane, potpisali su “pismo namjere” kojim se obvezuju zajednički krenuti s izgradnjom termi.- Nismo se pomaknuli s mrtve točke. Prošle su tri godine od potpisivanja dokumenta sa Inom, a sada kada se bliže izbori iz ladica se vade stari projekte među kojima su i terme. Čim prođu izbori, sve će pasti u zaborav - rekao Terme su najavljene još prije pet godina


Kako je Bandićevim savjetnicima jasno da taj projekt neće zadovoljiti birače, iz “gradskog skladišta” izvadit će se i drugi projekti. Danas će se na sjednici Poglavarstva naći projekt star gotovo desetljeće, a riječ je o preseljenju URIHO-a na Kajzericu. Gradski urbanisti tako će danas još jednom izraditi program što bi sve trebalo biti u sklopu ustanove za rehabilitaciju hendikepiranih osoba. Nekoliko tjedana prije na Poglavarstvu je prezentiran projekt “Muzej Domovinskog rata”, koji je zapravo inačica muzeja domovinske zahvalnosti, ideje koja također egzistira gotovo deset godina.

- Nitko ne osporava da su to dobri projekti, no poanta je što gotovo nijedna Bandićeva ideja nije zaživjela već je sve ostalo samo na studijama. Javnost će uskoro biti “upoznata” s projektom muzičke akademije u blizini HNK, kongresnog centra u Jukićevoj, a nikog ne treba začuditi ako, po tko zna koji put, uskrsne ideja i o dovršetku Sveučilišne bolnice - zaključio je izvor Jutarnjeg.

Izborni projekti milana Bandića

- Uriho na Kajzerici
- Zagreb Terme
- Sveučilišna bolnica
- Kongresni centar
- Muzička akademija
- Muzej Domovinskog rata
- Metro Zagreb
- Dinamov stadion
- Sjeverna tangenta
- Zagreb na Savi
-Trg Pravde
- Sljemenska žičara
- Dizanje pruge
- Revitalizacija Paromlina
- Nova zelena potkova
- Preseljenje velesajma

http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/art-2008,6,19,,123777.jl
 

·
haker
Joined
·
9,499 Posts
Za zagrebački metro 1,1 milijarda eura
Piše: Ante Milković, Krešimir Žabec

2007
Brzina željeznice bila bi do 35 km na sat, a u jednom satu u jednom smjeru mogla bi prevesti do 24 tisuće putnika

ZAGREB - Četiri godine gradnje i između 600 milijuna i 1,1 milijarde eura bit će potrebno za gradnju 22,7 kilometara Lake gradske željeznice u gradu Zagrebu.

Riječ je o spoju nadzemne i podzemne željeznice kojom bi se, po uzoru na mnogobrojne europske gradove, barem dijelom pokušao riješiti prometni kaos u gradu Zagrebu. Rečeno je to na Tribini grada Zagreba za predstavljanja studije Fakulteta prometnih znanosti o realizaciji podzemno-nadzemnog tračničkog (PNT) sustava.

Riječ je o trećem kapitalnom projektu gradonačelnika Milana Bandića koji je predstavljen nakon projekta tunel kroz Medvednicu i sjeverne tangente. Svi ti projekti, uz izdizanje gradske željezničke pruge, koji će uskoro biti javno predstavljen, trebali bi, prema tvrdnjama gradonačelnika, u potpunosti riješiti prometne probleme Zagreba.

Studija donosi dva oblika PNT sustava, čije bi trase u smjeru sjever - jug pokrile Zagreb od podsljemenske zone do naselja Buzin, ili čak do aerodroma, dok bi druga trasa išla od istoka do zapada, odnosno od Dupca do Malešnice. Autori Studije predstavili su četiri varijante trasa te najavili da će se konačna odluka donijeti tek nakon dodatnih stručnih konzultacija. Ovim projektom Zagreb bi se premrežio kombinacijom nadzemne i podzemne željeznice. Dakle, nije riječ o metrou, čija bi gradnja stajala i do četiri puta više od PNT-a, ali je prema projektu zamišljeno da bi željeznica u samom centru grada bila smještena na dvije razine, do 18,5 metara ispod tla.

Brzina ove željeznice bila bi do 35 kilometara na sat, a u jednom satu u jednom smjeru mogla bi prevesti do 24 tisuće putnika. Gradonačelnik Bandić danas je prvi put otkrio prioritete u gradnji četiriju kapitalnih prometnih projekta. Prvo bi se izdignula gradska i prigradska željeznička pruga, zatim bi slijedila gradnja sjeverne tangente, pa lake gradske željeznice i na kraju tunela kroz Medvednicu. Bandić smatra da će za ovog mandata gradske vlasti biti riješena sva potrebna papirologija, a s gradnjom bi se počelo u sljedećem mandatu. Prema njegovim procjenama, za završetak svih četiriju projekata bit će potrebno 16 godina. Na kraju je svima poručio: - Ja od ovih projekata ne odustajem!

Prometni pravac za putničke vlakovePrema još neobavljenoj Studiji o izdizanju gradske i prigradske željeznice, od Savskog Marofa do Dugog Sela, uz dva postojeća, sagradila bi se još dva željeznička kolosijeka i tim bi pravcem prometovali samo putnički vlakovi, a svi cestovni prijelazi denivelirali bi se ispod pruge, najavio je član Uprave HŽ-a Marijan Klarić.

U konačnici, vlakovi bi trebali prometovati svake četiri minute.

:(
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top