SkyscraperCity banner

2841 - 2860 of 4665 Posts

·
is out there
Joined
·
3,756 Posts
Otvorenje brze ceste Mokrice - Andraševec danas 7.10. u podne!
Puštanje u promet završene prve dionice Brze ceste Popovec - Marija Bistrica - Zabok između Andraševca i Mokrica

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić će u srijedu, 7. listopada, u 12.00 sati, u okviru radnog posjeta Krapinsko - zagorskoj županiji s predsjednikom Vlade Zoranom Milanovićem biti u obilasku Brze ceste Popovec - Marija Bistrica - Zabok sa spojem na Breznički Hum, kojom prilikom će upravo završena prva dionica brze ceste između Andraševca i Mokrica biti pušten u promet. U obilasku će sudjelovati predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Jurica Krleža, župan Krapinsko - zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek i gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa.

Novoizgrađena dionica započinje neposredno prije čvora Andraševec, a završava ispred naplatnih kućica čvora Zabok na autocesti A2. Ukupna duljina novoizgrađene dionice brze ceste iznosi 5,2 kilometara. Ukupna vrijednost ugovorenih radova na završenoj prometnici iznosi 191.060.522,31 kuna (bez PDV-a).

Novim cestovnim čvorom omogućen je direktan pristup bolnici Bračak, kao i ostvarivanje cestovne veze između naselja na državnoj cesti D24 i novoizgrađene prometnice. Od objekata na trasi izgrađen je vijadukt Babići dužine 211,72 metara kojim brza cesta prelazi preko željezničke pruge i županijske ceste ŽC2197.

Realiziran je i most Topličina dužine 69,20 metara te rotor Mokrice, točka spajanja državne ceste D307, odvojka prema naplati autoceste A2 i brze ceste. Na prometnici je projektiran i prijelaz kojim se omogućuje veza s postojećim poljskim putovima.
http://www.mppi.hr/default.aspx?id=23994
 

·
Cicko
Joined
·
265 Posts
Prva dionica brze ceste puštena u promet

Prva dionica brze ceste Popovec – Marija Bistrica – Zabok sa spojem na Breznički Hum danas je službeno puštena u promet. Radovi na dionici Andraševec – Mokrice počeli su 2012. godine, a izvodili su se u tri faze. Ukupna joj je duljina 5,2 kilometara.Na upit novinara hoće li se izgradnja drugih dviju dionica ići istim tempom, premijer Milanović rekao je da će radovi teći čak i bržim tempom. Ministar Hajdaš Dončič bio je nešto konkretniji te je rekao da bi brza cesta do Bedekovčine mogla stići doći do kraja ljeta iduće godine, a do Zlatar Bistrice ovisi o javnom natječaju, no izgledno je da bi kroz dvije i pol godine radovi mogli biti gotovi.
http://www.zagorje.com/clanak/vijesti/prva-dionica-brze-ceste-pustena-u-promet
 

·
Cicko
Joined
·
265 Posts
Nova spojna cesta Zabok - Krapina

Nova cesta Zabok-Krapina se gradi kao kompenzacija za oduzeti dio trase zagorske magistrale prilikom izgradnje autoceste prema Krapini još tamo prije 20-ak godina. Od tad se obećavala izgradnja ove prometnice koja je napokon krenula u proljeće 2014. godine. Evo reportaže s tog gradilišta.

Na početku trase u Zaboku kod INA benzinske je napravljen novi rotor:
Početak trase:


Ovdje će biti spoj na Zabočku ulicu u Zaboku:
Pogled unazad:
 

·
Cicko
Joined
·
265 Posts
Nova spojna cesta Zabok - Krapina
drugi dio

Još jedan pogled unazad, vlak Zabok-Krapina polazi sa stanice Štrucljevo:


Sve do ove točke pred ulazom u Sv. Križ Začretje je postavljen prvi sloj asfalta. Ovaj most preko Krapinčice neposredno prije SKZ je ujedno najveći objekt u ovoj prvoj fazi radova:
Ovdje se nova cesta spaja na već postojeću lokalnu prometnicu:


Dalje prema Krapini trasa će uglavnom pratiti prugu, a kada će krenuti ti radovi, nemam pojma. :lol:

:cheers:
 

·
Registered
Joined
·
19,538 Posts
RJEŠAVA SE CRNA TOČKA KOD BIBINJA U veljači završavaju radovi na podvožnjaku i rotoruRadovi na rekonstrukciji i denivelaciji križanja Jadranske magistrale i županijske ceste u Bibinjama trebali bi biti završeni u veljači iduće godine, izjavio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić tijekom obilaska gradilišta u srijedu poslijepodne.

Radove vrijedne 13 milijuna kuna plus PDV izvodi zajednica ponuditelja, tvrtka Sarađen i Swietelsky. Oni su zapravo nastavili posao za Hrvatske ceste koji je prije dvije godine započela tvrtka Hidroelektra niskogradnja. No ta je tvrtka zbog poslovnih poteškoća morala napustiti projekt što je cijeli posao nepreviđeno produljilo, kazao je član uprave Hrvatskih cesta Nenad Maljković.

Novim prometnim rješenjem osigurat će se veća sigurnost u prometu na postojećem križanju na ulazu u Bibinje koje je godinama bilo prometna crna točka s velikom brojem teški prometnih nesreća. Osim podvožnjaka iznad magistrale se gradi i veliki rotor preko kojeg će se Bibinjci izravno moći uključiti na magistralu (put Zadra), odnosno županijskom cestom nastaviti prema autocesti preko spoja na Kalmetini kod Babinduba. Također će dobiti i izravan izlaz iz mjesta na magistralu u smjeru Biograda.

http://www.zadarski.hr/zupanija/cla...aci-zavrsavaju-radovi-na-podvoznjaku-i-rotoru
 

·
Registered
Joined
·
12,660 Posts
Yebo mater, Zabok i Krapina bit će povezani s 3 paralelne ceste :nuts:
4 ak brojiš i autocestu :D. Takva situacija je već sad na Zaprešić-Zabok.

Razlog za to je očit - to je riječna dolina i u njezinoj sredini je plavno područje, pa tu nitko nije gradil. Nego su se sela formirala po povišenom terenu s obje strane. A s njima i dvije paralelne krivudave cestice, nesigurne i neadekvatne za prilagodbu na suvremeni standard. Potom dolazi Zagorska magistrala, a na kraju i autocesta.
 

·
Registered
Joined
·
1,483 Posts
I na openstreetmapu je bila ucrtana (bila je prije, samo su joj atributi promijenjeni) sat vremena nakon otvorenja :)
 

·
Registered
Joined
·
1,483 Posts
Pratim ja tvoja šaranja, pratim :)
 

·
Registered
Joined
·
3,603 Posts
Nastavljaju se radovi na izgradnji obilaznice Virovitica – Suhopolje – Slatina

Devet i pol kilometara duga dionica obilazne ceste trebala bi, po riječima ministra Hajdaš Dončića i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Jurice Krleže, biti otvorena 2017. godine

 
2841 - 2860 of 4665 Posts
Top