Skyscraper City Forum banner
3301 - 3320 of 5004 Posts

·
Registered
Joined
·
3,406 Posts
uh a D21 od Pule prema sjeveru (do Bala sam išao) je dosta gora od D66. D66 nije toliko loša što se asfalta tiče, već je podloga grozna pa su valovi nastali.
Više nije D21, nego D75 ;) Ma ona je cijela užas, da. Uska, nakon dugih ravnica ima dosta loše zavoje, asfalt je krivudav itd. Sad ubrzo kreće obnova dionice Pula-Vodnjan, a i Vodnjan-Bale je dosta bitna zbog veze s Rovinjem.

Ali D66 kod Loborike je opterećenija (PGDP 6744, PLDP 8659) od D75 kod Bala (PGDP 2164, PLDP 3267), iako se prema Puli promet jako povećava (Pula - sjever PGDP 10799, PLDP 13858). Izvor

A što se tiče asfalta na D66, upravo je asfalt ono što je najlošije: od vapnenačkog materijala, izlizan, gladak, po kiši sluzav... Dionica Loborika-Pula neposredno pred križanje s D401 je na nizbrdici i slijedi dosta nezgodan zavoj, spoji sklizak asfalt, kišu, tehnički loše izvedeno križanje i eto ti problema
 

·
is out there
Joined
·
5,023 Posts
Ministar Oleg Butković svečano će otvoriti brzu cestu Gradec - Križevci

Ministar Oleg Butković u petak, 2. rujna, u 14 sati, u Križevcima (ulaz na brzu cestu na nadvožnjaku u Cubincu) svečano će otvoriti Brzu cestu Gradec-Križevci.

Brza cesta Gradec-Križevci poddionica je brze ceste DC 10 koja će kada bude finalizirana uključivati čvor. Sv. Helena – Vrbovec – Križevci – Koprivnica –granica R. Mađarske. Dužina predmetne poddionice Gradec-Križevci je 12,5 km, dok njena ukupna investicijska vrijednost iznosi 595 milijuna kuna.

Na poddionici Gradec - Križevci izgrađeno je 15 objekata, od čega 6 mostova, 3 vijadukta, 4 nadvožnjaka, 1 podvožnjak, i 1 prolaz za životinje, od čega je najznačajniji objekt na predmetnoj poddionici objekt preko željezničke pruge, dakle nadvožnjak dužine 314 m.

Prve dvije dionice brze ceste DC 10, a koje su prethodno puštene u promet su dionica Sv. Helena-Vrbovec, 2002. godine, te dionica Vrbovec-Gradec, 2007. godine.

Za daljnju izgradnju brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog u tijeku je priprema projektne dokumentacije, dok je nastavak od Kloštra Vojakovačkog do čvora Koprivnica sjever i dalje prema granici sa R. Mađarskom u fazi projektnog istraživanja.

Izjave za medije predviđene su u 14.30 sati.
http://www.mppi.hr/default.aspx?id=29449
:cheers:
 

·
Registered
Joined
·
121 Posts
danas otvorili Vrbovec - Križevci navodno. mogao bih skočiti vidjeti.

kažu da prema Bjelovaru do beskorisnog čvora Farkaševac otvaraju u travnju.
Jesu. :)

Vijest o otvaranju se može pronaći samo na regionalnim stranicama.
Ima i nešto slika, nemam ih volje stavljati. :nuts:

http://epodravina.hr/foto-video-brz...-nastavak-gradnje-prema-koprivnici-bjelovaru/

http://epodravina.hr/foto-provozali-smo-se-brzom-cestom-krizevci-vrbovec-koja-spremna-otvaranje/

https://www.krizevci.info/2016/09/02/otvorena-brza-cesta-do-krizevaca/

http://www.krizevci.hr/index.php/33...g-butkovic-otvorio-brzu-cestu-gradec-krizevci
 

·
Registered
Joined
·
84 Posts
Nije mi vrag dao mira pa sam se morao odmah sinoć provozati po novoj brzoj cesti. Krenuo sam iz Križevaca, izašao u Gradecu i opet natrag za Križevce. Vozno vrijeme u jednom smjeru je 5-6 min.

Kratki rezime: dugačka 12km, mostovi Kanal, Glogovnica i Tremovački potok, viadukti D32 (90m) i HŽ I (314m) te 3 ugibališta za zaustavljanje.

Isprike zbog lošijih slika, već se lagano mračilo i šajba mi je zmazana. :nuts:U pozadini se vidi nadvožnjak HŽ I (314 m).
Napravili su 3 ugibališta za zaustavljanje.
U pozadini se vidi nadvožnjak za buduću prugu Gradec - Sveti Ivan Žabno.

 

·
ZAG-DMK
Joined
·
10,559 Posts
jesu, od Gradeca nadalje su svi objekti takvi.

je li moguće da će ta cesta imati drugu oznaku, a ne D10? vidim da je izlaz Gradec 1, Križevci 2. ili je to samo šlamperaj?
Nadam se da tako rade i na potezu prema Bjelovaru, barem da se jednom u budućnosti možda dođe pameti i napravi prava AC od Helene prema istoku.
 

·
con los terroristas
Joined
·
14,588 Posts
Nadam se da tako rade i na potezu prema Bjelovaru, barem da se jednom u budućnosti možda dođe pameti i napravi prava AC od Helene prema istoku.
rade. prije ljeta sam prolazio i poslikao dio prema Bjelovaru (negdje je na temi). još nije bilo asfaltirano, ali prema širini bih rekao da je za 3 trake.
 

·
Registered
Joined
·
3,406 Posts
Provozao sam se i ja po D10, pa evo par zapažanja:

- na staroj dionici (Sv.Helena-Vrbovec 2) nisu promijenili udaljenosti do Križevaca
- za Križevce se još uvijek putokazima upućuje na izlaz Vrbovec 1 pa kroz sam Vrbovec
- u povratku, iz smjera Križevaca prema Zagrebu, na izlazu Gradec stoji da se tu izlazi samo za Gradec, a za Bjelovar table upućuju ravno prema čvoru Vrbovec 2 (a to još neko vrijeme neće biti u funkciji)

Što se tiče numeracije izlaza, palo mi je na pamet da nije dosljedna zbog neke nove planirane renumeracije, pa da ćemo na čvoru Vrbovec 2 imati totso (jedinstvena oznaka pravca Sv.Helena-Bjelovar) i zbog toga da se na novoj dionici Gradec-Križevci krenulo s brojem 1 (ali to opet nije dobro jer broj 1 uvijek bude prvi čvor, u ovom slučaju Vrbovec-2) :eek:hno:

Brzina na novoj dionici je 100 km/h, što mi opet nije jasno iz 2 razloga: prvo, projektirana je kao autocesta pa su joj samo skinuli zaustavne trake (znači, projektna brzina bi trebala biti 120, što uz pravu širinu traka i zaustavne omogućuje 130), drugo, sve i da nije projektirana kao autocesta (što je moguće jer je ipak prvo planirana kao brza cesta :nuts: ), ipak ima lijepe radijuse i brzina može biti brzocestovnih 110 km/h! Po mom osjećaju i primitivnoj metodi mjerenja (razmakrubnih crta u odnosu prema širini i razmaku brisača), čini mi se da su trake 3,5 m (znači, ako bi se išlo na puni profil, bilo bi kao istarski ipsilon).

I za kraj, ukupni dojam je super. Vožnjom po limitu i unutar dopuštenog prekoračenja stigne se 15 min brže nego kroz Vrbovec i po staroj D41 (i izbjegne ružne zavoje/serpentine u Gornjem Tkalecu, Malom Ravenu i Bojnikovcu :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
175 Posts
Ima li kakva varijanta (vremenski i kilometarski prihvatljiva) da se obiđe centar Križevaca na putu ka Koprivnici?

Recimo, kakva je cesta preko Križevačkog Lemeša?
 
3301 - 3320 of 5004 Posts
Top