SkyscraperCity Forum banner

Koje nacionalne ili parkove prirode ste posjetili?

1 - 20 of 48 Posts

·
Moderator
Joined
·
17,426 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Papuk progašen prvim UNESCO geoparkom„Hrvatska se može pohvaliti još jednom prirodnom ljepotom koja se odsad nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Park prirode Papuk proglašen je našim prvim UNESCO geoparkom. Ovo priznanje omogućit će kvalitetniju promociju Papuka na međunarodnoj razini i još veću razinu zaštite parka. To je od velikog značaja za lokalnu zajednicu i održivi razvoj šireg područja parka. Dolazak većeg broja posjetitelja lokalnom stanovništvu omogućit će nove poslovne prilike kroz razvoj turističke i poljoprivredne ponude“ – izjavio je ministar zaštite okoliša i prirode Mihael Zmajlović nakon što je Park prirode Papuk u utorak uvršten na listu UNESCO geoparkova.

UNESCO je na sjednici uspostavio novi Međunarodni program za geoznanost i geoparkove te brend UNESCO svjetski geoparkovi. Danas postoji 120 svjetskih geoparkova u 33 države svijeta. Ti parkovi od jučer su pod zaštitom UNESCO-a.

„Papuk je prvi i zasad jedini geopark u Hrvatskoj koji je svoj status dobio zbog iznimne geološke baštine gora Papuka i Krndije te je uvršten na kartu vrijednih UNESCO lokaliteta. Vjerujem kako će novo brendiranje potaknuti daljnji razvoj Geoparka Papuk i pridonijeti bržem i kvalitetnijem ostvarenju tri temeljna cilja, a to su: bolja zaštita geološke baštine, razvoj geoedukacije, te razvoj geoturizma i lokalne zajednice“ – izjavila je ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić.

Utemeljitelji svjetske mreže geoparkova su četiri geoparka iz Francuske - Reserve Géologique de Haute Provence, Njemačke - Vulkaneifel Geopark, Grčke - Petrified Forest of Lesvos i Španjolske - Maestrazgo Cultural Park. Cilj je bio potaknuti veću zaštitu lokacija od iznimne geološke važnosti. Prva konferencija svjetske mreže geoparkova na kojoj se govorilo o važnosti očuvanja tih lokacija održana je 2004. u Pekingu. Danas tu mrežu čini 120 geoparkova čiju je važnost prepoznao UNESCO te ih je uzeo pod svoju zaštitu. UNESCO na taj način želi istaknuti važnost upravljanja vrijednim geološkim lokalitetima i krajolicima u skladu s održivim razvojem.

S novim brendom 'UNESCO svjetski geoparkovi' nastoji se podići svijest o georaznolikosti i promovirati najbolje prakse zaštite prirode, obrazovanja i turizma. Od naših susjednih država geoparkovima se mogu pohvaliti Slovenija – Geopark Karavanke, Mađarska – Bakony Balaton i Italija koja ima osam geoparkova.

Svjetski geoparkovi pričaju priču o našoj planeti staru 4,6 milijardi godina. Priča je to o geološkim procesima koji su oblikovali Zemlju, ali i o evoluciji samog čovječanstva. Prikazuju dokaze prošlih klimatskih promjena i tako nas podsjećaju na aktualne klimatske izazove. Zajedno s lokacijama svjetske baštine i rezervatima biosfere geoparkovi daju doprinos ostvarivanju ciljeva održivog razvoja. Na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine iz Hrvatske nalazi se i Nacionalni park Plitvička jezera.

U PP Papuk provode se i drugi projekti. U posjetiteljsku infrastrukturu u posljednje četiri godine investirano je 5,6 milijuna kuna. Uređen je prezentacijski centar Eko-točka Jankovac te staza prilagođena osobama s posebnim potrebama. Park je u sklopu projekta „Zelena linija“ nabavio dva hibridna i jedno električno vozilo i postavljene su tri punionice za električna vozila. U tijeku je i energetska obnova upravne zgrade vrijedna 1,2 milijuna kuna.

U pripremi su tri nova projekta procijenjena na oko 48 milijuna kuna. Riječ je o projektu izgradnje Geo info centra Voćin vrijednoga 42 milijuna kuna koji će se financirati sredstvima EU fondova. Dovršena je i dokumentacija za projekt Eko kamp Duboka vrijedan 2,5 milijuna kuna. Eko kamp Duboka bit će smješten u turističkoj zoni naselja Velika i bit će namijenjen za održavanje škola u prirodi i za boravak rekreativaca te drugih posjetitelja. A u upravnoj zgradi parka u mjestu Velika uredit će se prezentacijska dvorana za posjetitelje što je procijenjeno na 3 milijuna kuna.
http://sib.rtl.hr/vijesti/ostalo-vijesti/17080-papuk-progasen-prvim-unesco-geoparkom.html
 

·
Registered
Joined
·
4,716 Posts
Jankovac

sjeverni obronci Papuka na visini od 475 m

prvi put spominje još 1801. godine

dobila ime po grofu Jankoviću koji je sredinom 19. stoljeća sagradio lovačku kuću, iskopao dva jezera i uredio šetnicu do slapa Skakavac te zaželio da mu posljednje počivalište bude u stijeni iznad prelijepe gorke doline.

Centralni dio park-šume, odnosno glavni prostor okupljanja svih posjetilaca i izletnika je planinarski dom osječkih planinara s velikom livadom ispred. Prvi dom je izgrađen 1934. god. i proširen 1940. god. No kako je za vrijeme rata posve uništen, planinari ponovo 1951. god. grade novi dom, koji 1987. god. teško strada u požaru. Već iste godine nastaje novi, koji je opet tijekom Domovinskog rata oštećen. Danas je dom obnovljen i u punoj je funkciji. Južno od doma nalaze se dva umjetna jezera, stepenasto jedno iznad drugog, koja ispunjuju gotovo čitavu dolinu. Okolna stoljetna stabla odražavaju se na površini jezera što gorskoj dolini daje poseban ugođaj.

 

·
Moderator
Joined
·
17,426 Posts
Discussion Starter · #7 ·
MILIJUNTI POSJETITELJ U NACIONALNOM PARKU PLITVIČKA JEZERADa Nacionalni park Plitvička jezera postaje sve omiljeniji i posjećeniji govori u prilog i činjenica o milijuntom posjetitelju koji je dočekan čak 18 dana ranije nego 2014. godine kada je park posjetilo 1.184.449 posjetitelja. Prema dosadašnjim podacima, do 31. srpnja ove godine u parku je bilo preko 699.000 posjetitelja što je 16% više nego u istom razdoblju prošle godine. Ono što je posebno značajno jest porast ne samo broja posjetitelja nego i noćenja u predsezoni. Broj posjetitelja veći je za 53,7% u odnosu na predsezonu 2014. godine, a u smještajnim kapacitetima parka ostvareno je povećanje od 50,6% noćenja.

Zbog kontinuiranog rasta broja posjetitelja, ministar Zmajlović i ravnateljica Božičević posebno su istaknuli važnost ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu kao i proširenje sadržaja te postojeće ponude.

http://np-plitvicka-jezera.hr/hr/op...-u-nacionalnom-parku-plitvicka-jezera,68.html
 

·
Moderator
Joined
·
17,426 Posts
Discussion Starter · #9 ·
KAMO NA IZLET?
Dobro došli na fotosafari!
Osječani otkrivaju ljepote zimskog Kopačkog rita

Osječani su opet otkrili Kopački rit! Iako imamo povlasticu biti najbliže ovom jedinstvenom zaštićenom ritskom prebivalištu brojnih ptičjih, životinjskih i biljnih vrsta, pomalo smo bili zanemarili ovu destinaciju.
No nakon brojnih investicija, Kopački rit ponovno mami… Tu je novi prijamni centar koji nudi multimedijalnu izložbu i videoprezentaciju, tu je šetnica kroz jezero Mali Sakadaš u dužini 2,5 kilometara, a od ljetos kao novi sadržaj i vožnja turističkim vlakićem (zimi grijanim). Tako je ponuda uz vožnju brodom sada nadopunjena i kopnenom turom otkrivanja ljepota Kopačkog rita koji u svakom godišnjem dobu nudi neke nove slike.

Uz pratnju Ružice Marušić, voditeljice Službe za prezentacijske aktivnosti i vodiča Tibora Vaša i Glasova reporterska ekipa otisnula se u obilazak. I nije nam bilo dosadno. Vrlo brzo u bjelini polja uočavamo divlju svinju, zabavljena je čeprkanjem po tlu i pronalaženjem još kojeg zalogaja. Iskusno vodičevo oko ukazuje nam na lisičji brlog, po tragovima se vidi da je i nju izmamilo subotnje sunce. Na podunavskim kanalima uvijek zanimljiva jata labudova, na jednoj su lokaciji u igri zabavljeni sami sobom, a drugoj nadmeću se za teren s jatom lisaka. Na poljima prema Tikvešu dva velika jata, jedno gusaka, drugo pataka, naši domaćini kažu na poljima provode dan, a noću na spavanje sele se na vodu…- Zima je i ptice se drže u jatima, no za mjesec će dana početi sezona gniježđenja pa će se početi dijeliti na parove, kaže nam vodič Vaš. Pitamo za jelensku divljač, naravno, i ona je tu negdje, ali dublje u šumi. A kako još nije počela sezona, ne može se još naći ni odbačenog rogovlja.
No nije u Kopačkom ritu ljepota samo u životinjskom svijetu, na jezeru Sakadaš zamrznuta površina i omamljujuća bjelina pokazuju svoju draži.
- Kopački rit sve češće postaje zanimljiva lokacija za ljubitelje fotografije, koji ciljano dolaze k nama na fotosafarije - kaže Marušić uz napomenu kako Uprava rita nudi i mogućnost usluge komercijalnog fotografiranja. U ovakvoj situaciji, kada imaju produženu sezonu, u Ritu su zadovoljni upravo činjenicom da su glavni gosti postali Osječani, ponajviše obitelji s malom djecom. Uz osnovu cijenu ulaznice od 10 kuna posjetitelji tako uživaju u obilasku šetnjicom kroz vodu, koja se pokazala pravim hitom. Cijena vožnje vlakićem je 40 kuna, svakodnevni su polasci u 11 sati, vikendom i u 14 sati.- Sve je navedeno dovelo do povećanja broja posjetitelja u zimskom razdoblju za deset posto, zaključuje Ružica Marušić. Dakle, prijedlog za zimski izlet - Kopački rit.
http://www.glas-slavonije.hr/290144/3/Dobro-dosli-na-fotosafari
 

·
Moderator
Joined
·
6,288 Posts
Spajanje šetnice Velikoga jezera: na Mljetu traju radovi vrijedni 19 milijuna kunaU našem prvom proglašenom morskom parku, Nacionalnom parku Mljet, pokrenuli smo niz projekata ukupno vrijednih oko 19 milijuna kuna, s ciljem jačanja posjetiteljske infrastrukture. Među najznačajnijima je gradnja kamenog mosta koji će povezati obale Velikog jezera, a koja je pri samom kraju.

Ovim projektima osigurat ćemo kvalitetnu uslugu posjetiteljima i omogućiti održivi razvoj lokalnom stanovništvu – izjavio je pomoćnik ministra Nenad Strizrep povodom obilaska gradilišta kamenog mosta u Nacionalnom parku Mljet.

Gradnja mosta vrijedna je 2,2 milijuna kuna, a financiraju je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode kroz projekt integracije u EU-u “Natura 2000”.

Gradnjom velikog mosta spojit će se šetnica oko Velikog jezera, a oko šetnice duge 11 kilometara postavljene su klupe, koševi za razvrstavanje otpada, nova pješačka signalizacija i interpretacijske ploče.

Gradnja mosta omogućena je zahvaljujući suradnji između Nacionalnog parka Mljet i Dubrovačke biskupije kako bi se omogućio kvalitetniji održivi razvoj čitavog otoka.

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dub...ype/ArticleView/articleId/314107/Default.aspx
 

·
Moderator
Joined
·
30,355 Posts
“NATURA VITA“
300 milijuna kuna za obnovu Kopačkog rita
Zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode Mario Šiljeg obišao je Park prirode Kopački rit te je najavio pokretanje projekta “Natura vita“ u okviru kojega će se provesti razminiranje i obnova šumskih i vodenih područja Parka. “Riječ je o projektu vrijednom oko 300 milijuna kuna koji će se financirati europskim sredstvima, i to kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Projekt razminiranja i obnove šumskih i vodenih područja obuhvaća područja unutar regionalnog parka Mura-Drava te dijelove Parka prirode Kopački rit. U Kopačkom ritu je oko 25 kilometara četvornih minski sumnjivih površina. Razminiranjem će to područje konačno biti sigurno za ljude. Omogućit će se njegovo korištenje, kao i provođenje istraživanja i monitoringa čime će se pridonijeti kvalitetnijoj zaštiti tog područja“, rekao je Šiljeg.
Ministarstvo će kao posredničko tijelo raspisati javni poziv te se očekuje da se projekt pokrene do kraja ove godine. Ravnatelj Parka prirode Kopački rit Damir Opačić upoznao je zamjenika ministra s najnovijim podatcima koji govore o velikom porastu broja posjetitelja, kao i rezultatima istraživanja prepoznatljivosti zaštićenih područja RH koji govore kako je Kopački rit na samom vrhu te liste. Naglašena je i važnost Kopačkoga rita u zaštiti od poplava. Naime, to je prirodno retencijsko područje koje Dunav plavi za vrijeme visokih voda čime se direktno pomaže u sprječavanju i ublažavanju poplava. K tome, kroz ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu poput primjerice izgradnje prijamnog centra Mali Sakadaš, uređenja staza te uvođenja novih usluga i sadržaja, podiže se atraktivnost parka i omogućava povećanje broja posjetitelja. Time se pridonosi održivom razvoju cijele lokalne sredine i regije kroz nove turističke usluge, razvoj OPG-ova i slično.

http://www.glas-slavonije.hr/305840/4/300-milijuna-kuna-za-obnovu-Kopackog-rita
 

·
Registered
Joined
·
4,591 Posts
http://hrturizam.hr/zapocelo-uredenje-pristupnih-prometnica-u-nacionalni-park-krka/


Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ započela je s uređenjem pristupnih prometnica prema glavnom ulazu u Nacionalni park „Krka“ na Lozovcu i Skradinskom buku u prosincu prošle godine.

„Zbog očuvane prirode i kulturnopovijesne baštine i održivog razvoja broj posjetitelja u NP „Krka“ kontinuirano raste i donosi određena povećanja prihoda. Sretni smo što dio uprihodovanih sredstava možemo, između ostalog, uložiti u poboljšanje ili gradnju nove infrastrukture u Parku, koja doprinosi raznovrsnijem i uvijek kvalitetnijem prihvatu posjetitelja. Posebno je to važno na najfrekventnijim mjestima kao što su to pristup ulazu Lozovac i prometnica od Lozovca do Skradinskog buka“, naglasio je mr. sc. Krešimir Šakić, ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“.
 

·
Registered
Joined
·
4,591 Posts
http://hrturizam.hr/no-krka-uvela-clanstvo-kroz-klub-prijatelja-krke/


Javna ustanova Nacionalni park Krka obradovat će istinske zaljubljenike u prirodu mogućnošću učlanjenja u Klub prijatelja Krke.

Članstvo je dostupno svim posjetiteljima, domaćim i stranim, po cijeni od 200 kn za odrasle i 90 kn za djecu od sedam do osamnaest godina, koja će posjećivati Park u pratnji roditelja, a vrijedi godinu dana od dana kupnje. “Svi naši prijatelji moći će neograničeno puta ući u NP Krka u tom razdoblju, osim u srpnju i kolovozu na Skradinski buk, kada je ulaznicu moguće iskoristiti samo jedan put. Uz iskaznicu Kluba prijatelja Krke na ulazu u Park potrebno je predočiti osobnu iskaznici ili drugu odgovarajuću ispravu.” ističu iz NP Krke
 

·
Registered
Joined
·
4,591 Posts
NP Krka, zbog zaštite prirode, ograničava broj posjetitelja
http://magazin.hrt.hr/397162/np-krka-zbog-zastite-prirode-ogranicava-broj-posjetitelja

Nacionalni park Krka, zbog zaštite prirode, ove godine najavljuje kontrolu broja posjetitelja. To se posebno odnosi na broj turista u prostoru Skradinskog buka, atraktivne prirodne lokacije koju posjetitelji ne zaobilaze.

Broj posjetitelja Nacionalnog parka Krka nezaustavljivo raste. Samo prošle godine bilo ih je više od milijun. 95% gostiju posjetilo je upravo Skradinski buk. No od ove sezone ondje, u isto vrijeme, može biti najviše 10 tisuća posjetitelja.
Krka je prvo zaštićeno područje u Hrvatskoj koje ograničava broj posjetitelja. Na ulazima na Skradinski buk postavljeni su brojači. Gosti koji zbog ograničenja ne mogu u park, mogu birati, pričekati ili posjetiti srednji ili gornji tok Krke.

Turistički vodiči dvoje zbog posljedica te odluke. No neugodne situacije, kažu u javnoj ustanovi, mogu se izbjeći kupnjom ulaznica unaprijed - posredstvom web stranice. U danima najvećeg pritiska posjetitelja na Skradinskom buku vrijedit će i novi model obilaska parka - kretanje u jednom smjeru.

Na kraju sezone analizirat će se učinici pilot-projekta i donijeti odluka o tome treba li i što mijenjati
 

·
Moderator
Joined
·
30,355 Posts
Park prirode Papuk bilježi novi rekord - Jankovac ove godine posjetilo više od 10.000 posjetiteljaAko je suditi po broju posjetitelja koji su ove godine odlučili posjetiti Park prirode Papuk, onda možemo reći da je Papuk postao možda i najpoželjnije kontinentalno odredište.

Naime, iako još nije završila niti prva polovica 2018. godine, već sada možemo potvrditi da će ova godina zabilježiti rekordan rast broja posjetitelja. Tako je 2017. godina sa nešto više od 7 000 posjetitelja do sada bila najposjećenija, no 2018. će zasigurno zabilježiti novi rekord jer do sada je Papuk odnosno Park šumu Jankovac posjetilo više od 10 000 posjetitelja.

Ovog tjedna Park šumu Jankovac posjetila je i Sara Horak iz Daruvara te tako postala desettisućiti posjetitelj bisera Slavonije – Jankovca.

"Prateći aktivnosti Parka na društvenim mrežama odlučila sam po prvi put posjetiti Jankovac čija me ljepota doista zaintrigirala. Ugodno sam iznenađena dočekom i na kraju mogu samo reći da ću Papuk preporučiti svima koji požele odmor provesti u netaknutoj prirodi," poručila je Sara Horak.

Prigodni poklon desettisućitoj posjetiteljici uručio je ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac koji je tom prigodom istaknuo kako je očito da Papuk svakim danom postaje sve značajnije odredište brojnih turista koji otkrivaju njegove ljepote.

"Desettisućiti posjetitelj koji je dočekan u Park šumi Jankovac pokazatelj je kako zaštićena područja mogu značajno doprinijeti turizmu i razvoju lokalnih sredina u kojima se nalaze. Park ima mjesta za sve koji žele doći i uživati u prirodi, a na upravi Parka je da omogući infrastrukturu i ponudu koja će dovesti u ravnotežu interes posjetitelja i zaštitu prirode. Zato su bitna ulaganja u posjetiteljsku infrastrukturu te širenje sadržaja i ponude," izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Najjači turistički adut parka, Park šuma Jankovac i ove godine privlači najveći broj posjetitelja od kojih je najveći udio domaćih gostiju i većinom se radi o školskim ekskurzijama. Radi ujednačavanja statusa posjetitelja, od početka ove godine uvedeno je plaćanje pojedinačnih ulaznica i to samo za područje Park šume Jankovac, a cijena ulaznice iznosi simboličnih 10,00 kuna.

http://sib.rtl.hr/vijesti/ostalo-vi...ine-posjetilo-vise-od-10000-posjetitelja.html
 

·
Registered
Joined
·
6,376 Posts

·
Registered
Joined
·
6,376 Posts
Centar za posjetitelje bit će izgrađen na 930 metara nadmorske visine

Početak radova na izgradnji Centra za posjetitelje "Poklon", u kojeg će biti uloženo oko 25 milijuna kuna, a gradi se u sklopu projekta Učka 360°, u petak je svečano obilježen na prijevoju Poklon na Učki.

Izgradnja Centra za posjetitelje "Poklon" na oko 930 metara nadmorske visine je središnja aktivnost projekta Učka 360°, vrijednog ukupno 49,9 milijuna kuna. Centar će se realizirati rekonstrukcijom i prenamjenom stare gospodarske zgrade, odnosno izgradnjom u moderan višenamjenski objekt s interpretacijskim, edukacijskim, turističkim i administrativno upravnim sadržajima. Izvođač je tvrtka De Conte iz Labina, a završetak svih radova očekuje se 2020.

Novi sadržaji omogućit će otvaranje novih radnih mjesta, unaprjeđenje turističke ponude, doprinijeti produljenju turističke sezone i ukupnom razvoju tog odredišta. Projekt Učka 360˚ pokrenula je Javna ustanova Park prirode Učka s partnerima Općinom Kršan i Udrugom BIOM. Uz izgradnju i opremanje Centra na Poklonu, predviđena je izgradnja još četiri objekta - volontersko- informacijskih centara u Rovozni, Podmaju i Lovranskoj Dragi te interpretacijskog centra u nekadašnjoj školi Šušnjevica. Planira se i razvoj inovativnih programa temeljenih na prirodnoj i kulturnoj baštini te unaprjeđenje i proširenje postojećih edukativnih programa Parka prirode Učka.Više na:https://lokalni.vecernji.hr/zupanije/centar-za-posjetitelje-bit-ce-izgra-en-na-930-metara-nadmorske-visine-12139
 

·
Moderator
Joined
·
30,355 Posts
PP PAPUK

TURIZAM U VPŽ-U
Jankovac ruši rekorde posjeta
Na području Virovitičko-podravske županije u 2018. godini ostvareno je 43.597 noćenja, što je za 61 posto više nego u 2017. Gledajući turističke zajednice, prednjači TZ Virovitica s 11.423 noćenja, a slijede ju TZ Slatina (6212) TZ Čačinci (3372), TZ Pitomača (2841), TZ Orahovica (2578)… Inače, tu su i ostala mjesta na području županije koja nemaju turističke zajednice. Ta područja imaju ukupno 16.645 noćenja ili 38,17 posto svih noćenja na području županije. Kao lokacija s najviše je posjeta Park prirode Papuk i neizostavno izletište Jankovac. Park prirode Papuk u prva tri mjeseca ove godine bilježi rekordan rast od čak 311 posto više posjetitelja u odnosu na isto razdoblje u 2018. godini. Usporedbom statističkih podataka, s 2023 posjetitelja u 2018. godini, na kraju ožujka 2019. godine napravljen je značajni porast na 6310 posjetitelja.

- Kontinuirani rast broja posjetitelja rezultat je permanentnog ulaganja u uređenje infrastrukture, opremanje i sadržajno obogaćivanje turističke ponude u Parku. Prije svega tu mislimo na projekt Geopriče UNESCO geoparka iz kojeg je financirana rekonstrukcija ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu te se nastavlja sve do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Krajem prošle godine makadamski put iz smjera Slatinskog Drenovca do Jankovca je postao prošlost, a to se, kao što možemo vidjeti iz priloženih brojki, pozitivno odrazilo na porast broja posjetitelja. Radovi su u punom jeku, ukupna duljina ceste koja će se asfaltirati je 9,1 kilometara, završetak se planira u svibnju, a upravo je završeno asfaltiranje ceste od mosta na Jankovcu do parkirališta. Time će se ispuniti obostrana dugogodišnja želja JU Parka prirode Papuk i mnogobrojnih izletnika koji će nesmetano moći dolaziti i uživati u prirodi i ljepotama koje Park šuma Jankovac pruža. Vjerujemo da će se provođenjem niza aktivnosti iz projekta značajno poboljšati i unaprijediti posjetiteljska infrastruktura, obogatiti kvaliteta i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja. Zadovoljni smo višegodišnjim trendom rasta broja posjetitelja - on je potvrda da i kontinentalne destinacije koje nisu u središtu medijske pozornosti mogu imati vrlo dobru posjećenost, ako su sadržaji zanimljivi posjetiteljima - rekao je ravnatelj Parka Alen Jurenac.

http://www.glas-slavonije.hr/395392/4/Jankovac-rusi-rekorde-posjeta

Usporedbe radi, 2017. u cijeloj godini bilo je oko 7000 posjetitelja.
 
1 - 20 of 48 Posts
Top