SkyscraperCity banner

2621 - 2628 of 2628 Posts

·
Registered
Joined
·
548 Posts
Pola milijarde kuna za lučku infrastrukturu: drugi poziv za sufinanciranje unaprjeđenja lučke infrastrukture u funkciji obalnog linijskog pomorskog prometa

Opći cilj poziva je integriranje hrvatskih otoka u širu prometnu mrežu i savladavanje ključnih prepreka za lokalni gospodarski rast.

Specifični cilj je financiranje izgradnje i unaprjeđenje infrastrukture u lukama od županijskog i lokalnog značaja (sukladno članku 2, stavak 2 Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama) s ciljem poboljšanja usluga prijevoza tijekom cijele godine bez obzira na pritisak turizma i time poboljšanje dostupnosti zapošljavanja, obrazovanja i drugih usluga otočnim zajednicama.

Vrijednost natječaja 509.178.440,00 kn

https://strukturnifondovi.hr/natjecaji/drugi-poziv-za-sufinanciranje-unaprjedenja-lucke-infrastrukture-u-funkciji-obalnog-linijskog-pomorskog-prometa/
 

·
Registered
Joined
·
377 Posts


Brod ''Adriana'' broji zadnje milje do turske Aliage gdje završava svoj 47 godina dugi radni vijek.

Vijest sam stavio ovdje jer je Adriana nekad davno bila dio flote Jadrolinija cruises prije nego je Jadrolinija odbacila taj ''neprofitabilni i nepopularan'' cruising biznis....:lol:

Uz Adrianu, flotu su još činile ''Dalmacija'' i ''Istra''.

 

·
Registered
Joined
·
3,672 Posts
Cres: Kreće projekt rekonstrukcije luke Cres vrijedan 40 milijuna kuna

Projekt „Rekonstrukcija i dogradnja zapadnog dijela luke Cres“ vrijedan je gotovo 40 milijuna kuna, sa 30 milijuna sufinanciran je europskim sredstvima, dodatnih pet milijuna kuna osigurano je iz Državnog proračuna, a još toliko iz sredstava Lučke uprave i drugih manjih investitora. Projektom će se izgraditi vanjski lukobran ukupne dužine oko 185 metara i širine oko 6 metara, te urediti kopneni dio luke dužine oko 280 metara. Dovršetak projekta planiran je do kraja 2021. godine


Više na:http://www.gradonacelnik.hr/vijesti/cres-krece-projekt-rekonstrukcije-luke-cres-vrijedne-40-milijuna-kuna
 

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Renovacija ACI marine Split

Uvik mi bude drago vidit kad srede neku marinu.
Aci marina u Splitu je dugo cekala svoj red

Evo sa google maps pogled kako je prije bilo.


I evo sad grade ovo, valjda ce do pocetka sezone bit gotovo. :eek:hno:


Ove charter firme ce napokon imat normalne urede.
Pozdrav ABA VELA. Napokon ce vam uz dobe brodove ic i dobar ured :)
:banana:
https://abavela.com
 

·
Registered
Joined
·
18,974 Posts
Tankerska plovidba kupila G&V line od Lenka Garbina

Nakon što su izašli iz suvlaništva remontnog brodogradilišta Viktor Lenac (u koji su bili politički uvučeni, op.a), Tankerska plovidba je ušla u novu akviziciju u pomorstvu. Predsjednik Uprave, Mario Pavić potvrdio nam je vijest kako se šire na tzv. bijelu flotu. Tankerska plovidba postala je suvlasnikom male brodarske kompanije G&V line koja je u vlasništvu obitelji Garbin.

"Možemo potvrditi da smo jučer zajedno sa Iskrom koja je vlasnik šibenskog brodogradilišta od gospodina Lenka Garbina kupili kompaniju G&V line sa sjedištem u Dubrovniku. G&V line u vlasništvu ima jedan katamaran koji održava liniju Lastovo-Korčula-Mljet-Šipan-Dubrovnik i obratno. Plan je kroz tu tvrtku daljnje širenje na tržištu linijskog brodarstva, najavio je Pavić koji predsjedava udrugom hrvatskih brodara Mare Nostrum.

Iskra je slovenska tvrtka koja je prije godinu dana preuzela remontno šibensko brodogradilište od Nautičkog centra Prgina. Sada je Iskra zajedno s najvećom hrvatskom brodarskom kompanijom ušla u novi posao za koji, pretpostavljamo, imaju ambiciozni plan jačanja domaće flote na uzdužobalnim linijama.

G&V line je odavno prisutna na zadarskom plovnom području, s tim da je 2014. godine došlo do spajanja sa šibenskom kompanijom Montana line, nakon čega je postala G&V line Iadera, društvo s ograničenom odgovornošću za pomorstvo, turizam, trgovinu i usluge sa sjedištem u Zadru. Oni su lani uspostavili brzobrodsku liniju iz Zadra s Rijekom koja je bila pun pogodak.

http://www.057info.hr/gospodarstvo/2020-02-06/tankerska-plovidba-kupila-g-v-line-od-lenka-garbina
 
2621 - 2628 of 2628 Posts
Top