SkyscraperCity banner

381 - 400 of 425 Posts

·
Moderator
Joined
·
27,711 Posts
Iz Luke Brod danas prema Turskoj otplovio teški teret; traju i radovi na izgradnji nove lučke infrastrukturePedeset teških elemenata za kotlovsko postrojenje elektrane u Istanbulu, teških ukupno više od 2,5 tisuće tona danas je utovareno u Luci Slavonski Brod za riječni transport. Radi se o elementima proizvedenih u slavonskobrodskoj tvrtki Đuro Đaković Termoenergetska postrojenja. Posao je to za švicarskog naručitelja vrijedan više od 20 milijuna eura.

Inače, u Luci Brod nastavljeni su do nedavno zbog visokog vodostaja Save zakočeni radovi na izgradnji lučke infrastrukture, u okviru EU projekta vrijednog više od 100 milijuna kuna. Nastavljaju se zemljani radovi na iskopu vertikalne obale, izrađuju su uvodni kanali i armaturni koševi. A kako bi u predviđenom roku, do kraja 2020. godine projekt priveli kraju, Lučka uprava, kaže Vujeva, provodi i radove na uređenju obaloutvrde i savskoga korita.

http://www.brodportal.hr/clanak/-iz-luke-brod-danas-prema-turskoj-otplovio-teski-teret;-traju-i-radovi-na-izgradnji-nove-lucke-infrastrukture-22721
 

·
Registered
Joined
·
4,834 Posts
MILIJUNSKE INVESTICIJE U LUCI BROD

SLAVONSKI BROD - Luka Brod trenutno je jedno od najvećih gradilišta na području Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije. Vrijednost trenutnih radova je 130 milijuna kuna, kazao je Marijan Jurić, ravnatelj Lučke uprave Slavonski Brod.

- Trenutno radimo vezove četiri i pet, oko 250 metara duljine s manipulativnom površinom sa rola terminalom za utovar kamiona na željeznicu. Uz to ostaje nam projekt Centrale za proizvodnju toplinske električne energije a koji je vrijedan više od 500 milijuna eura. Dobili smo i koncesionara za izgradnju skladišta za goriva i to je investicija vrijedna oko 150 milijuna kuna - izjavio je Jurić.

Pri tome, naglasio je, upravo je projekt Centrale za proizvodnju toplinske električne energije onaj koji se odnosi na projekt Crodux grupe vezan uz termoelektranu od koje se nije odustalo. Kako je istaknuo Jurić oni su realizirali lokacijsku dozvolu i trenutno rade na ishođenju građevinske dozvole.

Ipak, u Luci Brod u ovom trenutku najviše su okrenuti prema radovima koji su sada u tijeku, a koji se odnose na izgradnju terminala za utovar kamiona. - Završetkom tih radova više se na utovar neće morati ići u Sloveniju i Austriju nego će se moći puniti ovdje. To znači kako bi se kompletan tranzit odrađivao u Slavonskom Brodu i naravno kontejnerski terminal koji je nama bitan jer nam je i dalje cilj povezivanje s Lukom u Rijeci.

itd...

https://sbplus.hr/slavonski_brod/gospodarstvo/ostalo/posla_ce_biti_za_vise_od_500_radnika.aspx#.XMylAI4zYdV


Stanje gradilišta - travanj:http://lucka-uprava-brod.hr/wp/
 

·
Registered
Joined
·
2,427 Posts
Izgradnja infrastrukture u Luci Brod

 

·
Moderator
Joined
·
27,711 Posts

·
Registered
Joined
·
2,427 Posts
postoji li nešto slično flight radaru, ali za riječni promet?
 

·
Moderator
Joined
·
27,711 Posts
Prihvaćene izmjene Zakona o vodama: Kraj je zabrani eksploatacije šljunka i pijeska, a time i poplavama

Danas (petak) su u Hrvatskom saboru izglasane izmjene Zakona o vodama u sklopu kojih je ispravljena desetogodišnja zabrana eksploatacije šljunka i pijeska iz naših rijeka. Naime, ova izmjena inicijativa je saborskog zastupnika Josipa Đakića, a izmjene i amandmani su prihvaćeni 71 glasom za, dok je 19 bilo protiv i 2 suzdržana.

– Čišćenjem plovnog puta uređujemo plovnost, povećavamo apsorpcijski kapacitet te tako doprinosimo sprječavanju poplava i vraćamo gospodarsku djelatnost na rijekama. Jednako tako osiguravamo plovnost naših rijeka koje su postale izuzetno zapuštene i neodržavane, a sve to zbog navodne zaštite prirode što apsolutno nema veze jer su susjedi Slovenci, koji su prije nas postali članovi Europske unije, to pitanje davno regulirali – istaknuo je saborski zastupnik Đakić, a podršku amandmanima dali su saborski zastupnici Vesna Bedeković, Željko Lacković, Branko Hrg i Stevo Culej.

Kako stoji u obrazloženju amandmana, na sjednici Državnog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda održanoj 27. ožujka ove godine nazočili su i predstavnici Hrvatskih voda te je ukazano da sve češće poplave nisu uzrokovane samo povećanim oborinama nego i zapuštenim i nečišćenim koritima rijeka. A to će se prihvaćanjem ovog amandmana i dopuštenjem eksploatacije šljunka i pijeska iz rijeka ispraviti. Jednako tako, drugi će amandman omogućiti da se na inundacijskim područjima, oko prirodnih korita rijeka, mogu eksploatacijom stvarati nove turističke enklave kao što su nastala jezera Jarun i Bundek.

https://www.icv.hr/2019/06/prihvacene-izmjene-zakona-o-vodama-kraj-je-zabrani-eksploatacije-sljunka-i-pijeska/

Napokon :cheers:
 
381 - 400 of 425 Posts
Top