Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 175 Posts

·
Valldignenc
Joined
·
3,612 Posts
Discussion Starter · #2 ·
L'autobús torna a unir cada dimarts el Palomar i Xàtiva

Aquest dimarts 5 d'agost es reprén el servei d'autobús que uneix un dia a la setmana Atzeneta d'Albaida amb Xàtiva, i que durant els mesos de juny i juliol havia estat suspesa en haver acabat l'adjudicació del servei a l'empresa que se'n feia càrrec, a l'espera d'una nova licitació.

La represa és fruit d'una negociació entre els municipis que se'n beneficien i l'empresa Autobuses Pla, que ha acabat amb l'acord de tornar a engegar-la fins a desembre amb una aportació económica de 178,50 euros per cada localitat. A l'acord, però, no s'hi han adherit els ajuntaments d'Albaida, Atzeneta i Sant Pere, per la qual cosa els autobusos no hi faran parada, i donaran servei només a Bellús, Guadasséquies, Benissuera, Alfarrasí, Montaverner, Bèlgida i el Palomar. [...]
 

·
Valldignenc
Joined
·
3,612 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Suspendido el bus Alcoy-Gandia por los impagos de la Generalitat

Las líneas de autobús que recorrían los trayectos Gandia-Alcoi y Gandia-Ontinyent y viceversa han quedado en suspenso desde este mes de octubre. Así lo ha confirmado a Radio Gandia SER la empresa de transportes La Amistad, encargada de cubrir estos itinerarios que unían la capital de la Safor hasta las capitales de L’Alcoià y La Vall d’Albaida.

Según fuentes de la propia empresa, la suspensión de este servicio se debe al impago por parte de la Conselleria de Infraestructuras y Transportes, que ha dejado de subvencionar esta línea. El miércoles, los alcaldes de Terrateig, Almiserà y Rótova se reunían con representantes de la Dirección General de Transportes, quienes se comprometían a buscar una solución para restablecer este servicio cuanto antes.

El alcalde de Rótova, el popular Toni Garcia, señalaba que, efectivamente, la administración autonómica ha dejado de pagar la subvención que aportaba a esta empresa de transportes pero también es cierto, según Garcia, que esta mercantil dispone de otras dos líneas en la provincia de Valencia que sí son rentables y en cambio, ha dejado de prestar el servicio de aquella que le resulta deficitaria. Es por ello que los alcaldes de los municipios afectados por este asunto piden responsabilidades a ambas partes.

 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Yo estoy más que aburrida de usar el autobús de Cullera a Madrid, todos los veranos me escapo de la playa para irme a ver a mi hermana que vive en Madrid...en fin, el mundo al revés.

Excelente servicio la verdad.
 

·
Moderator
Joined
·
85,454 Posts

·
Mondúber user
Joined
·
3,003 Posts
CASTELLÓ | Recuperació de la línia 9

L'Ajuntament de Castelló anuncia que es recuperarà l'antiga línia 9 d'autobús (Estació - Centre), que va ser substituïda amb la segona fase del TRAM, allargada fins al Grup Grapa.

Castelló recuperarà la línia d'autobús que connecta l'estació de tren amb Borrull i l'allargarà fins a Grapa

El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, anuncia canvis en el servei de transport públic per assolir una major eficiència i afavorir el seu ús.

El nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Castelló, ara en fase d'estudi, contempla recuperar l'antiga línia 9 d'autobús que connectava l'estació de tren i la plaça Borrull però amb una millora afegida: perllongar el recorregut fins a Grapa. El regidor de Mobilitat, Rafa Simó, ha explicat que aquesta mesura s'emmarca dins d'una primera fase de reestructuració del servei d'autobús urbà de la ciutat de Castelló "amb l'objectiu de millorar el transport públic, guanyar en eficiència i afavorir a més població".

La línia 9 d'autobús va desaparèixer amb l'entrada en servei del TRAM, que des de desembre de 2014 uneix la ciutat d'Oest a Est entre la Universitat Jaume I i el Grau. "Una vegada aprovat el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, dins del que s'inclou la reordenació del transport públic amb autobús, es recuperarà aquesta línia 9 amb la millora afegida de perllongar l'itinerari fins al barri de Grapa per a atendre a un major nombre de població i afavorir així l'ús del transport públic en els desplaçaments urbans".

La recuperació d'aquesta línia s'ha proposat arran dels resultats de les enquestes realitzades a usuaris, que segueixen demandant aquest trajecte. "Anteriorment anava de Renfe al centre però volem perllongar el recorregut fins a Grapa per a millorar el servei", ha insistit el regidor de Mobilitat.

No serà aquest l'únic canvi en les línies d'autobús. També s'ha plantejat crear dues línies circulars que connectaran la zona Sud de la ciutat amb l'Hospital General per un recorregut menys cèntric. Simó ha argumentat que "tots els cànons de mobilitat recomanen disposar d'aquest tipus de línies circulars que, a més, en algunes de les parades connectaran amb altres línies".

Segons ha afegit el regidor Rafa Simó, "la proposta de reordenació del transport urbà contempla una segona fase de potenciació fins a 2021 que se centrarà en l'increment de vehicles per a millorar freqüències, atendre noves demandes i incrementar l'ús del bus urbà com a mitjà de transport".
 

·
Registered
Joined
·
12,280 Posts
Ahir vaig llegir este article que parla de les estacions d'autobusos de València http://www.lasprovincias.es/v/20100206/valencia/estacion-autobuses-cuarentona-20100206.html després de vore esta foto: http://valenciadesaparecida.blogspot.com.es/2016/06/construccion-de-la-efimera-estacion-sur.html

I m'ha cridat l'atenció açó:
Treinta y cinco taquillas en la planta principal, más 14 en las planta baja; cincuenta y seis muelles en tres andenes; bar, tiendas y un túnel subterráneo por debajo de Menéndez Pidal, eran las principales virtudes de la Estación en el momento inaugural
Eixe tunel encara està per ahí amagat? Imagine que servia per tindre accés directe des del sud...
 

·
Valldignenc
Joined
·
3,612 Posts
Discussion Starter · #10 ·

·
Registered
Joined
·
1,748 Posts
El transporte público en la Safor es un tema complicado, entre que hay una gran dispersión de pueblos y que por la propias dimensiones, en coche se va bien (más allá de los atascos veraniegos entre Oliva y Bellreguard), y además un reducción de los autobuses, hace que el servicio sea muy malo y poco utilizado.
 

·
Valldignenc
Joined
·
3,612 Posts
Discussion Starter · #12 ·
^^ Hi ha molt de poblet, però la majoria estan seguint uns eixos principals, així que es pot oferir un transport prou digne. Per exemple, faria el següent:

Unificar la red de l'urbanet i autobusos comarcals sota un mateix gestor. Agruparia les linies de la següent manera: de l'1 al 9 per a serveis urbans de Gandia, de l'11 al 19 per a serveis comarcals, i del 21 en avant per a serveis que connecten algun municipi de la Safor amb la seua platja.

Així doncs, centrant-me en els recorreguts intermunicipals (per a Gandia ja vaig fer una proposta que es pot vore ací), deixaria les següents linies, amb la numeració 1X:

- Línia 11 Simat - Tavernes - Gandia (serveis cada hora des de Tavernes, cada dos hores des de Simat)

Simat - Benifairó - Tavernes - Xeraco - Xeresa - Gandia Renfe (30.838 habitants sense comptar Gandia)

Unificar la linia Xeraco-Xeresa-Gandia i Simat-Tavernes-Gandia en una sola, ja que des de Tavernes els desviaments que s'han de fer per a servir Xeraco i Xeresa són assumibles doncs no suposarien molta pèrdua de temps. Així es guanya en eficiència i es pot augmentar la freqüència. Hauria de hi haure prolongacions fins els centres comercials i l'hospital.


- Línia 12 Castelló de Rugat - Gandia (8 serveis diaris)

Castelló - Rugat - Aielo - Montitxelvo - Terrateig - Llocnou/Almisserà - (Castellonet) - Ròtova - Alfauir - Beniflà - Beniarjó - Almoines - Hospital - Centres comercials - Gandia Renfe (6.275 habitants sense comptar Beniflà, Beniarjó, Almoines ni Gandia)


- Línia 13 Vilallonga - Gandia (per Potries) (cada 2 hores)

Vilallonga - Potries - Beniflà - Beniarjó - Almoines - Hospital - Centres comercials - Gandia Renfe (9.881 habitants sense comptar Gandia)


- Línia 14 Vilallonga - Gandia (per Palma) (cada 2 hores)

Vilallonga - Ador - Palma - Beniflà - Beniarjó - Almoines - Hospital - Centres comercials - Gandia Renfe (11.887 habitants sense comptar Gandia)

Els horaris han d'estar cadenciats amb la línia 13, de tal manera que, amb les dos linies, Vilallonga, Beniflà, Beniarjó i Almoines tindrien un bus cada hora cap a Gandia.


- Línia 15 la Font d'en Carròs - Gandia (cada 2 hores, cada hora en hores punta)

la Font - Rafelcofer - l'Alqueria - Palmera - Bellreguard - Hospital - Centres comercials - Gandia Renfe (12.290 habitants sense comptar Gandia)

Horaris cadenciats amb la línia 16 entre l'Alqueria i Bellreguard, deixant la freqüència de pas en este tram amb serveis mitja hora, aproximadament.


- Línia 16 Pego - Oliva - Gandia (per Bellreguard) (cada hora)

Pego - Oliva - l'Alqueria - Palmera - Bellreguard - Hospital - Centres comercials - Gandia Renfe (43.143 habitants sense comptar Gandia)

Des de Pego eixirien 6-8 serveis diaris (ara en són 4).


- Línia 17 Oliva - Gandia (per Daimús) (cada hora)

Oliva - Piles - Miramar - Guardamar - Daimús - Centres comercials - Gandia Renfe (35.093 habitants sense comptar Gandia)

Horaris cadenciats amb la línia 16, de tal manera que d'Oliva a Gandia eixiria un bus cada mitja hora.


Per a consultar el mapa sobre Google Maps, click ací damunt.
Barx i el Real no els compte ací perquè, tal i com vaig explicar al post sobre la proposta de l'urbà, el servei Grau-Gandia hauria d'arribar fins el Real, i els serveis cap a la Marxuquera s'haurien de prolongar fins la Drova i Barx:


La resta de serveis, amb la numeració 2X, serien els que connecten els municipis amb les platges.

- Línia 21 (Simat - Benifairó) - Tavernes - Renfe - Platja de Tavernes

- Línia 22 Xeresa - Renfe - Xeraco - Platja de Xeraco

- Línia 23 Gandia - Hospital - Bellreguard - Miramar - Platja de Miramar - Platja de Bellreguard

- Línia 24 Gandia - Hospital - Centres comercials - Daimús - Platja de Daimús - Platja de Guardamar - Platja de Bellreguard - Platja de Miramar - Miramar - Piles - Platja de Piles

- Línia 25 (la Font d'en Carròs) - Oliva - Platja d'Oliva

Partisc l'actual línia cap a les platges de Daimús-Bellreguard-Miramar-Piles en dos serveis diferents, ja que actualment és un desastre per les enormes voltes que dóna. En hivern, amb uns 4-5 serveis/dia per linia seria suficient, però en estiu la freqüència hauria de ser major. Prolongue també la línia Oliva-Platja d'Oliva fins a la Font d'en Carròs per connectar estos dos municipis, amb prou de relació entre sí i que actualment no estan connectats.


Totes les parades haurien de tindre marquesina (les més importants) o un pal informatiu on aparega el plànol de la xarxa urbana de Gandia i el plànol de la xarxa comarcal, les línies que passen per la parada en qüestió i els horaris d'estes linies. També s'hauria de donar informació sobre les tarifes (sistema unificat a tota la comarca).

Si el servei seguira el model de concessions actual, renovar la flota és utòpic, però els futurs nous vehicles que vagen incorporat haurien de seguir un patró identificatiu (mateix model per a les línies comarcals i mateixos colors). Tots haurien de dur ben visible el número identificatiu de la línia així com el destí, i tindre informació al seu interior.
 

·
Registered
Joined
·
1,748 Posts
El problema es ese tienes que hacer 4-5 líneas diferentes cuando además no siempre Gandía es el lugar donde va la gente ya que Oliva y Tavernes (y en menor medida Villalonga y Xeraco) mueven también su gente.

Para alguien de Gandía o de Oliva vivir sin coche puede llegar a ser posible pero para alguien de Beniarjó o de Palma, tener coche es casi una obligación y culpa la tiene el servicio actual.

Con que tardasen el doble de lo que dices y existiesen las mismas líneas actuales ya sería una gran mejora pero claro, mantener ese servicio costaría una pasta de la cual ni la mancomunidad ni los propios municipios lo pueden llevar.

Pero claro el servicio deficiente actual lleva que un Oliva-Gandía que debería ser bastante rentable, tiene un bus que pasa cada 2 horas y ese servicio penoso hace que lleve solo a 5-6 personas por autobús.
 

·
Valldignenc
Joined
·
3,612 Posts
Discussion Starter · #14 ·
El problema es ese tienes que hacer 4-5 líneas diferentes cuando además no siempre Gandía es el lugar donde va la gente ya que Oliva y Tavernes (y en menor medida Villalonga y Xeraco) mueven también su gente.
No es pot donar una solució en transport públic a tots els desplaçaments que puguen hi haure. Però a la Safor, els principals fluxos van des dels municipis cap a Gandia, més concretament cap al centre de Gandia (Renfe-Carrer Major-Passeig), centres comercials (Plaza Mayor, Carrefour i la Vital) i l'Hospital Comarcal; i estos són els punts a on deuria arribar el transport públic.

dalindo said:
Para alguien de Gandía o de Oliva vivir sin coche puede llegar a ser posible pero para alguien de Beniarjó o de Palma, tener coche es casi una obligación y culpa la tiene el servicio actual.
Clar està, el cotxe seguirà sent el número 1. Però sempre hi ha gent que no té vehicle privat (menors de 18 anys, estrangers o jubilats especialment) o que no el disposa en determinats moments, i que necessiten emprar el transport públic. A més, amb un servei decent i puntual, per què no, podria atraure algun usuari del vehicle privat cap al transport públic.

dalindo said:
Con que tardasen el doble de lo que dices y existiesen las mismas líneas actuales ya sería una gran mejora pero claro, mantener ese servicio costaría una pasta de la cual ni la mancomunidad ni los propios municipios lo pueden llevar.

Pero claro el servicio deficiente actual lleva que un Oliva-Gandía que debería ser bastante rentable, tiene un bus que pasa cada 2 horas y ese servicio penoso hace que lleve solo a 5-6 personas por autobús.
Per ficar-nos en un cas comparable, el bus Alcoi-Cocentaina-Muro té una freqüència de pas cada mitja hora en hores punta i cada hora la resta del dia. No crec que Oliva-Gandia es quede enrere en demanda de passatgers, però com bé dius, oferint un servei pèssim, ningú contempla el transport públic com una alternativa real.

De totes formes, tampoc estic parlant d'augmentar enormement les freqüències de pas. De fet, respecte dels serveis prestats actualment, s'hauria d'incrementar el següent número de viatges:

- Línia 11 (Simat-Tavernes-Gandia): Fent passar els bussos de Simbus (ruta Simat-Gandia -8 serveis/sentit actualment-) per Xeresa i Xeraco, només s'hauria de prolongar (aproximadament) els serveis de Ferragut (7 serveis/Sentit Xeraco-Gandia) de Xeraco fins a Tavernes. Això sí, fent un horari cadenciat, i no el tuntún d'horari que hi ha a totes les rutes de la comarca.

- Línia 12 (Castelló de Rugat-Gandia): Des de que van llevar la ruta Gandia-Alcoi, no sé com ha quedat, però antigament hi havia 6 serveis/sentit; per tant, només caldria augmentar 2 serveis/sentit la freqüència de pas que hi havia.

- Línia 13 i 14 (Vilallonga-Gandia per Potries/per Palma): Dels 6 serveis/sentit actuals de la Amistad s'hauria de passar als 16 (ací l'augment és considerable, però es tracta de la zona amb els municipis més dependents de Gandia)

- Línia 15 (la Font-Gandia): Dels 5 serveis/sentit actuals de la Amistad s'hauria de passar als 10-11, bàsicament duplicar l'oferta existent.

- Línia 16 i 17 (Oliva-Gandia per Bellreguard/per Miramar): Actualment hi han 9 serveis/sentit d'Oliva a Gandia, la meitat per Bellreguard i els altres per Miramar. Fins a una freqüència de 30 min a Oliva, com a mínim en hores punta, cal una millora important (triplicar l'actual oferta aproximadament).


És molt important cadenciar els horaris, per a fer-los fàcilment recordables per a la gent. També cal, com dia, millorar la informació i crear una imatge distintiva. En quan al finançament, actualment la Mancomunitat no està preparada, però per a això cal una reunió amb la Generalitat, per a poder fer possible un sistema de transport comarcal que done solució als problemes de mobilitat que tenim.
 

·
Mondúber user
Joined
·
3,003 Posts
Hicid segueix renovant la seua flota d'autobusos. Després d'incorporar un Scania Irizar de 75 places per a serveis discrecionals, ara ha incorporat almenys un Mercedes Citaro a la línia Castelló - Vila-real, amb el número 445.
 

·
Valldignenc
Joined
·
3,612 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Hi ha video a la primera notícia:

Diputació i Generalitat impulsaran les línies de bus

La Diputació de València i la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori han signat un conveni de col·laboració per a impulsar les línies de transport interurbà en la província, tant a l’àrea metropolitana com en les concessions que la Generalitat té amb empreses en totes les comarques.

D’esta manera, la Diputació es compromet a transferir un milió d’euros a la Conselleria perquè s’encarregue de gestionar el manteniment d’estes línies, ja que és este organisme qui té competències en la planificació, l’execució i el manteniment de les línies de transport interurbà.

El Govern valencià ha començat un procés de reordenació del mapa de concessions, ja que l’anterior va deixar la major part de les concessions caducades. És per este motiu que ha començat la renovació d’un nou mapa de transport que s’adeque a les necessitats reals dels veïns de les poblacions i els connecte amb els serveis bàsics essencials. També s’estableix una comissió de seguiment constituïda per dos representants de la Conselleria i dos de la Diputació i la possibilitat de prorrogar el conveni anualment per un període màxim de tres anys.
Algemesí i Carcaixent unides per una nova línia de bus

Algemesí i Carcaixent s’uniran també per bus gràcies al conveni al que han arribat la Diputació i la Generalitat per fomentar el transport públic. Aquesta línia és una de les noves que es posaran en marxa, l’acord també permet la supervivència de la línia de bus que uneix Alzira, Algemesí i Cullera i que es molt utilitzada durant els mesos estivals.

El transport se suma als àmbits on la col•laboració institucional està permetent l'arribada de serveis que afecten al dia a dia del ciutadà. I poques coses hi ha tan quotidianes i necessàries com les línies de transport entre poblacions, que en molts casos són deficitàries. Gràcies a este conveni la Diputació aportarà un milió d’euros i la Conselleria es compromet a mantenir les línies de transport interurbà terrestre de passatgers en la província de València

El conveni signat entre el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i la consellera de Tansports, María José Salvador, permetrà mantindre algunes línies que ja funcionaven però que corrien perill de deixar de fer-ho perquè els seus contractes amb l'administració havien caducat. I també posar en marxa d'altres noves.

La Diputació de València, que està sanejada econòmicament, es compromet a posar un milió d'euros per a que la Generalitat que té més dificultats econòmiques però té les competències en esta matèria puga garantir almenys 40 línies de transports que són deficitàries i per tant la iniciativa privada no realitzaria si no contara amb subvencions públiques.

Estes són les línies que es posen en marxa:

Castielfabib-Valencia; Real de Gandía-Playa de Gandía; Xàtiva-Barxeta; Cullera-Mareny de Sant Llorenç; Corbera-Llaurí-Valencia; Millares-Valencia; Rafelguaraf-Xàtiva; Bicorp-Sumacárcer-Valencia; Carcaixent-Algemesí; Tous-Alberic-Alzira; Carcelén-Xàtiva; Catadau-Alzira; Tavernes de la Valldigna-Valencia; Ontnyent-Gandía; Alcoy-Gandía; Carcaixent-Polinyà del Xúquer-Valencia; Cárcer-Xàtiva; Venta del Moro-Requena; Salvacañete-Landete-Valencia; Villanueva de Castellón-Xàtiva; Playa de Oliva Molinell; Antella-Alberic-Alzira; Pinet-Benicolet-Xàtiva; Villalonga-Ador-Gandía i Gandía-Xeraco e Hijuelas.

També estan incloses les línies en l’acord les línies ja existents:

Atzeneta d'Albaida-Xàtiva; Xàtiva-Carcaixent-Simat de la Valldigna-Gandía; Pobla del Duc-Valencia; Algemesí-Cullera-Alzira; Gandià-Pego-Villalonga-Castelló de Rugat; Bocairent-Ontinyent; Gàtova-Marines-Olocau-Nuevo Marines-Llíria; Barx-Gandía; Requena-Utiel amb l’estació de l’AVE; Valencia-Alaquàs-Aldaia-Torrent-Manises; Valencia-Gestalgar-Serra; Valencia-Albal-Silla-Picassent; Valencia-Sedaví; Valencia-Turis-Yátova; Valencia-Moncada; Valencia-Sagunt; Valencia-El Perelló-Faro de Cullera; Cheste-Llíria; Valencia-Benifaió-Benimodo-Llombai y Bétera-Hospital Doctor Moliner.
 

·
Valldignenc
Joined
·
3,612 Posts
Discussion Starter · #17 ·

·
Registered
Joined
·
2,811 Posts
Trobe a faltar línes tipus Catarroja-Torrent, Alfafar-Paiporta-Alaquàs-Aldaia, o Puçol-Rafelbunyol-Moncada, Port Saplaya-Moncada, Godella-Paterna-Manises-Aldaia-Alaquàs, o perllogar la València-Platja Pobla Farnals-El Puig fins la Pobla de Farnals ( El Puig té bus amb la platja de la Pobla de Farnals, pero la Pobla de Farnals no....)
Liníes que permetrien conectar llocs per on passa Renfe, amb llocs per on passa FGV, algunes d'eixes zones no poc poblades precisament, i que també dónarien un bon servici de bus interurbà com tal, a part del conectar Renfe i FGV.
Ara que la Conselleria hauria de lluitar per aconseguir la integració en un mateix bitllet els busos urbans, els busos interubans, FGV i Rodalia Renfe. No veig que pressionen massa per aconseguir aço...
 

·
Valencia Sur
Joined
·
364 Posts
De la playa de la Pobla de Farnals al pueblo sí hay un autobús que pone el ayuntamiento, claro que con unos horarios pésimos. Lo que sí estaría bien es que la 112 Valencia-Port Saplaya-Playa Pobla de Farnals-Playa Puig-Puig terminara en la estación de renfe de El Puig, y se coordinara sus horarios a los de los trenes para mejorar la comunicación de estas zonas con Sagunto y hasta Castellón.
 
1 - 20 of 175 Posts
Top