SkyscraperCity Forum banner
2241 - 2260 of 2427 Posts

·
Registered
Joined
·
3,400 Posts
No entenc que molteste tant que s'hi al·legue. Ni que estuviéramos en una democracia, oiga!
El problema és que els facen cas i tingam una obra el triple de cara per soterrament i/o prolongacions de túnels innecessàries, o que directament no es faça.
 

·
Registered
Joined
·
44 Posts

·
Registered
Joined
·
469 Posts
No entenc que molteste tant que s'hi al·legue. Ni que estuviéramos en una democracia, oiga!
Tens raó, ara estem en el temps per a les alegaciones, i això és el que cal fer. La llàstima és que feia dècades que hauríem d'haver passat per ací, i tenim tots moltes ganes de vore les màquines treballant. Recorde que ens van vendre que aquesta infraestructura estaria inaugurada al 2007...
 

·
Sister Greed U
Joined
·
43,072 Posts
Me autocito para responder que la diferencia de 300 millones en realidad es porque las dos variantes más baratas que se desvían por la V-21, no incluirían el trayecto por Tarongers ni la estación de Universidades...

Entiendo que la estación de Aragón sería con enlace a la línea de Marítim, y la de Universidad sería donde está la parada de Universitat Politècnica de la línea del Grau, ¿no?

No me gusta el trazado tan sinuoso entre la Estación del Norte y Roca-Cúper, Foios, Meliana, o donde sea que salgan.
Podrían hacer una LAV entre Castelló y ese punto, y luego tráficos compartidos, pero eso tampoco es la mejor solución, porque el problema del Cabanyal lo trasladas al nuevo túnel, aunque parte del tráfico seguiría yendo vía Cabanyal-Fuente de San Luis, pero es que eso induce nuevas líneas de Cercanías, que no queda claro cuáles serían ni qué intervalo de paso tendrían, ni cuánto tiempo tardarían en bloquear la capacidad del túnel de la LAV.

Por supuesto, también existe la posibidad de que el trazado sea exclusivo para trenes de alta velocidad, lo que da más opción a ir directamente vía Vinalesa y de no hacer las paradas intermedias en unos puntos que al fin y al cabo ya están atendidos por metro y tranvía, y que los cercanías sigan yendo vía Cabanyal-Fuente de San Luis.

Realmente, no me cuadra ni una opción ni la otra.

Le veo sentido a que la LAV salga para Vinalesa, pero también le veo sentido a que Cercanías salga para La Patacona.

Viendo cómo están planeando las cosas en Tarragona y Castellón (que hay que tenerlo en cuenta para que encaje bien con Valencia), y sabiendo que por ahora, entre Vilaseca y Castellón, ramal de Tortosa incluido, se cambiará el ancho, y que llevan chopocientos años con la conexión LAV a Xàtiva, Villena y Albacete colgando cual chorizo en secadero, con lo que se sobreentiende que el tramo más prioritario de todos es Valencia-La Encina, entonces también entiendo que la LAV Valencia-Castellón es menos necesaria que las nuevas paradas de Cercanías en la zona de Aragón y Tarongers.

Todo esto, SIEMPRE QUE se deje hueco dentro de los túneles en la Estación Central para posibles ampliaciones para que la LAV a Castellón quepa sin problema cuando haya que hacerla.
Creo que tras el tramo Camp de Tarragona-Vandellós, los tiempos a Barcelona (que no a Tarragona, pero ese es otro cantar) han quedado lo suficientemente bien como para que ahora se priorice Valencia-Xàtiva-La Encina, que es un tramo que también lleva lo suyo de retraso, y se mejoren las comunicaciones con Alicante, Murcia y Albacete.

Ahora bien, esas curvotas entre la Estación Central y La Patacona tampoco terminan de gustarme.
Ya sé que el suelo de valencia tiene los condicionantes freáticos que tiene, pero ¿no se supone que con una tuneladora, todo eso es un poco relativo?
 

·
Sister Greed U
Joined
·
43,072 Posts
Quina barbaritat. I a Madrid, el seu túnel passant és de 6 vies. Me creme.
Crec que no és exacte afirmar una cosa aixina.

Sense entrar en política, ni en debats de l'estil de "centre vs perifèria" o en "España Vacía vs España Urbana", que no deixen de ser formes de "mosfurtenisme" que simplement oculten problemes de gestió en més d'un nivell que simplement el polític, i que en este fil no acaben de vindre al cas...
...si ho mirem fredament, actualment les comparacions directes de València amb Madrid són una mica fora de lloc, més que res perquè la Comunitat de Madrid té més habitants (més de 6.700.000) que la Comunitat Valenciana sencera (5.057.000), no diguem ja la província de València (2.591.000). I igual passa quan es mira cap a Barcelona (província de Barcelona, població 5.743.000)... ...o siga que no crec que necessite dir-vos com se senten de xocotets un alacantí, un murcià, un castellonenc o un tarragoní al respecte.
Al final, les inversions aniran en major proporció a on més població hi haja, i és lo normal.

A Madrid, tenen quatre túnels passants de dues vies (que sumen huit vies), no un de sis vies.
No és lo mateix, perquè no passen pels mateixos llocs.
Tenen el túnel Atocha-Recoletos-Chamartín, obert els anys 1950-60... però iniciat els anys 1930 (cosa que ja ens indica per on poden anar els tiros). 😶 :eek:
Tenen el túnel Atocha-Delicias-Principe Pío, obert els anys 1990.
Tenen el túnel Atocha-Sol-Chamartín, obert els anys 2000.
Tots ells per a Rodalies, amb la possibilitat de Regionals, LD en ample ibèric (incloent Alvia), i puntualment, mercaderies en el cas de Delicias-Príncipe Pío.

També tenen el túnel AV Atocha-Chamartín, que es exclusiu per a trens d'alta velocitat, i que els està costant un horror de posar en servici (no siga que es tarde menys entre València i Valladolid, es faça la vida més fàcil a la gent, i es reduïsquen els transbordaments entre Atocha i Chamartín, descarregant un pelet de passatgers els trens de rodalies madrilenys).

Dir que en Madrid tenen un túnel passant en sis vies, seria com si jo agarrara i diguera que en València ja hi ha un túnel passant en dos vies, que és el que passa pel Cabanyal.
😶 No quede bé, tat que no? Pos açò...

Que en València ciutat, ferroviàriament parlant, no es tingueren les coses tant clares en el seu moment (fa cosa de 50-60 anys) com sí que les tenien en Barcelona, Saragossa, Madrid, Bilbao o Sevilla a l'hora de fer actuacions a llarg termini, no significa que hi haja hagut "marginalització", si entenc lo que vols dir.
Marginalització és que la línia convencional de Cuenca estiga zombi, que la de Teruel, la Reus-Caspe-Saragossa o la d'Alcoi estiguen fetes caldo, o que es tancara Almendricos-Guadix en 1985, o que es tancara Gandia-Dénia amb la promesa del canvi d'ample, i no es reobrira mai més.

Lo de València ciutat, més que marginalització, crec que és directament mala gestió. Que els trens de Rodalies de Buñol hui tarden més que fa vint anys per culpa de l'oblit del ramal entre Sant Isidre i l'Estació del Nord, què és, si no? A qui interessa i en benefici de qui va, si les obres estan iniciades, però inacabades? Ja no entre en que siguen diésel, sino simplement en lo que es tarda entre Nord i Sant Isidre comparat en fa vint anys...

Sabem que abans de fer la variant de Font de Sant Lluís, els trens a Castelló i a Teruel tardaven menys.
Sabem també que passava lo mateix en els trens a Buñol-Cuenca i a Riba-roja (en aquell moment, encara Llíria).
Llavors, per què no es féu una estació a la zona de Joaquín Sorolla/viaducte de Peris i Valero però en posició inversa respecte a l'estació actual de Joaquín Sorolla, i resseguint el traçat original per Av.França fins a Cabanyal (o en un ramal via Cardenal Benlloch fins a on fora -Roca-Cúper, la línia vella de Massamagrell, etc-, però soterrat, i en una variant Alfafar-Sant Isidre-Camí Nou de Picanya-Joaquín Sorolla per als trens de Silla?
Déu ho sàpiga, però segurament hi haguera hagut menys problemes a mig-llarg termini...

Ara s'està pagant el no haver fet les coses millor fa 50 anys.
 

·
Sister Greed U
Joined
·
43,072 Posts
Volen més transport públic sense construir més transport públic. Genios.
Sí que hi ha una manera: millora dels intervals de pas i de la capacitat en general, açò sí que és cert.
Però dubte que siga que lo que ells volen, tot i que vés a saber, igual sí que són uns genis... :LOL:

PD: el seu argumentari, imatxinat:
437.001, Eloi_von_Grauwolf, i SSC en general: No som ni com França, i ara estos volen que siguem com Suïssa? Au, ja.
SrHorn: Suïssa, perquè intentar ser com Japó, ja sí que no hi ha ous. 🤪
ComandoLacaspa: Si hau feu, matarem tots los gatets de la Comunitat! Viva er hautogús.
 

·
Registered
Joined
·
3,400 Posts
Sí que hi ha una manera: millora dels intervals de pas i de la capacitat en general, açò sí que és cert.
Però dubte que siga que lo que ells volen, tot i que vés a saber, igual sí que són uns genis...

PD: el seu argumentari, imatxinat:
437.001, Eloi_von_Grauwolf, i SSC en general: No som ni com França, i ara estos volen que siguem com Suïssa? Au, ja.
SrHorn: Suïssa, perquè intentar ser com Japó, ja sí que no hi ha ous.
ComandoLacaspa: Si hau feu, matarem tots los gatets de la Comunitat! Viva er hautogús.
Mentres em recupere d'haver llegit la P.D., que no me l'esperava i encara l'estic assimilant, et diré que poc es pot millorar amb la infraestructura actual.
Vols posar més trens? Factible.

Vols posar més trens i que els ràpids (MD i LD) no es vegen afectats? Sort.

Dius que vols posar més trens però en veritat te la sua? Bo, crec que és evident...
 

·
Registered
Joined
·
3,400 Posts
En un altre ordre de coses, si al final es fa el túnel passant, se li farà justícia al Central de Aragón uns 60-70 anys després del seu tancament.

Lo qual em du a pensar, com sempre, que va ser una cagada tancar-lo i deixar el trenet obert. Havent-lo mantingut obert ja tindriem el túnel passant fa 20 o 30 anys, l'estació de Valencia-Alameda (que no Valencia-Aragó, eixa era l'original del tren de Llíria, que pretenia arribar a Aragó). I ja de pas, probablement el gruix de les rodalies anirien per l'antiga via xurra, que seria la que s'haguera desdoblat (que recordem que de Cabanyal a Castelló també era tot via única), que per densitat de població té molt més sentit.

Però no, calia tancar-lo i deixar obert el que no arribava ni a Puçol. I tampoc van aprofitar per a agafar la plataforma de la via xurra i allargar el trenet, que haguera sigut lo mínim.

En fi. Així ens va.
 

·
Sister Greed U
Joined
·
43,072 Posts
Mentres em recupere d'haver llegit la P.D., que no me l'esperava i encara l'estic assimilant, et diré que poc es pot millorar amb la infraestructura actual.
¿La quantitat de trens compta com a "infrastructura actual"?
Perquè de dobles composicions, en València, n'hi ha poques, poques...
Ara, açò no sé si compta com a "més trens". Compta com a "més trens" en el sentit que se'n necessitarien més, però no compta com a "noves circulacions".

Quant a la senyalització, no sé si és millorable o no, ho desconec.
 

·
Sister Greed U
Joined
·
43,072 Posts
Lo qual em du a pensar, com sempre, que va ser una cagada tancar-lo i deixar el trenet obert. Havent-lo mantingut obert ja tindriem el túnel passant fa 20 o 30 anys, l'estació de Valencia-Alameda (que no Valencia-Aragó, eixa era l'original del tren de Llíria, que pretenia arribar a Aragó). I ja de pas, probablement el gruix de les rodalies anirien per l'antiga via xurra, que seria la que s'haguera desdoblat (que recordem que de Cabanyal a Castelló també era tot via única), que per densitat de població té molt més sentit.
Jo crec que haguera tingut sentit desdoblar les dos línies.
La d'Albuixech, per als trens ràpids.
I la de Massamagrell, per als rodalies.

Si s'haguera fet, sí que hi haguera hagut capacitat.

Hui en dia, el conte és bastant diferent... :(
 

·
Registered
Joined
·
3,400 Posts
¿La quantitat de trens compta com a "infrastructura actual"?
Perquè de dobles composicions, en València, n'hi ha poques, poques...
Ara, açò no sé si compta com a "més trens". Compta com a "més trens" en el sentit que se'n necessitarien més, però no compta com a "noves circulacions".

Quant a la senyalització, no sé si és millorable o no, ho desconec.
A vore, s'enten per "més capacitat" el poder clavar més circulacions. La no circulació de massa trens en doble obeïx més a la demanda mitjana que a la disponibilitat de material (passa't en hores vall pel dipòsit per a vore unitats ocioses a dotzenes).

Quant a senyalització (i via en general), calen estes coses, en este ordre de prioritat:

-Acabar de posar el tercer carril en ambdues vies.

-Posar un senyal més entre l'avançada i l'entrada del PB Alboraia direcció València. Els trens en ample 1.668 sempre van a desviada pel cambiador de fil, i l'avançada en Anunci de Precaució (a 70) t'obliga a baixar a 80 i mantindre'l fins la prèvia del senyal d'entrada, que està a quasi 3 km (la distància normal és 1,5 km). No faré els càlculs de quant de temps es guanyaria, però ja faria. Sobre tot als trens amb parada en Roca-Cúper, que passarien de cascar-se tot el tram a 80 a poder arribar a 120, o mínim a 100.

-Canviar totes les agulles dels encaminaments habituals a desviada per agulles amb v=60 km/h. Actualment es va sempre a desviada a Massalfassar (quan la tornen a obrir), Puçol, Sagunt i Vila-Real sentit Castelló.

A 60 està l'eixida de Puçol i l'entrada a Sagunt direcció Castelló, i l'eixida de Puçol direcció València.

Massalfassar no recorde com quedà després de la reforma.

Per cada agulla a 60 i no a 30, se li pot guanyar un minut amb facilitat.

-Posar indicadores de posició d'agulles a totes les agulles. De poc servix posar les agulles a 60 si per senyalització (anunci de parada + anunci de parada) te les has de menjar a 30 igualment.

-Posar ETCS.

Amb l'ASFA, has de posar-te a 80 uns 10-15 segons després de passar un anunci de parada/anunci de precaució, i per la balisa prèvia del senyal d'entrada has d'anar ja a 60.

La balisa prèvia sol estar uns 300 metres davant del senyal, i el senyal d'entrada sol estar uns altres 300-400 metres davant de les agulles.

Amb ASFA, et menges estos 600-700 metres a 60 per hora.

Amb ETCS, el control de 60 te'l fa per les agulles, no abans. És possible que, al punt en que amb ASFA estàs baixant de 80 a 60 (100 metres abans de la prèvia del senyal d'entrada), amb ETCS estaries començant a frenar de 120/140 a 60. De nou, se li guanyaria aproximadament un altre minut per entrada a desviada.

-Eliminar les LTV a 80 de Sagunt, Puçol i Massalfassar.

No són grans obres, però serien grans millores. Podriem parlar perfectament d'uns 10-15 minuts de millora. I que el mateix número de trens faça el recorregut en menys temps vol dir que deixen la via lliure abans, i per tant que poden circular més trens.


Jo crec que haguera tingut sentit desdoblar les dos línies.
La d'Albuixech, per als trens ràpids.
I la de Massamagrell, per als rodalies.

Si s'haguera fet, sí que hi haguera hagut capacitat.

Hui en dia, el conte és bastant diferent... :(
Al final ho tindrem a l'inrevés...
 

·
Registered
Joined
·
209 Posts
Bones, deixe per ací un article interessantíssim sobre com funcionen els túnels passants a Barcelona i Madrid. Està centrat en Barcelona, però l'anàlisi i les solucions generals es poden extrapolar al futur túnel de València.

 

·
Registered
Joined
·
131 Posts
No m'agrada fer-me autobombo, però volia simplement comentar que, vist que la majoria d'opinions que s'han publicat en premsa (sobretot en eldiario.es) són esmenes a la totalitat dels projectes de túnel passant i nova plataforma València - Castelló de la Plana, en l'AVPTP vam considerar que calia escriure un article a favor d'eixos projectes per a intentar evitar que el missatge que quede és que tota la societat civil hi està en contra. No sé si tindrà repercussió o si convencerà a algú, però per dir la nostra que no quede.

Túnel passant i nova plataforma ferroviària: projectes vitals per a una mobilitat quotidiana sostenible
 

·
liberado
Joined
·
2,594 Posts
Buena iniciativa, porque serán unos pocos pero tienen mucho autobombo y ruido mediático por detrás. Todos los días hay o una charla o un coloquio para decir lo destructivo que es el proyecto. Personalmente me cansan por lo que comentas (que solo cale que todo el mundo anda en contra de la totalidad)
 

·
Registered
Joined
·
44 Posts
No m'agrada fer-me autobombo, però volia simplement comentar que, vist que la majoria d'opinions que s'han publicat en premsa (sobretot en eldiario.es) són esmenes a la totalitat dels projectes de túnel passant i nova plataforma València - Castelló de la Plana, en l'AVPTP vam considerar que calia escriure un article a favor d'eixos projectes per a intentar evitar que el missatge que quede és que tota la societat civil hi està en contra. No sé si tindrà repercussió o si convencerà a algú, però per dir la nostra que no quede.

Túnel passant i nova plataforma ferroviària: projectes vitals per a una mobilitat quotidiana sostenible
Lo "gracioso" que será cuando Ford abandone Valencia y públicamente diga que es por que no hay corredor mediterráneo

 
2241 - 2260 of 2427 Posts
Top