Na Kipru sam proveo 5 dana i za to vrijeme sam obišao veći dio slobodne teritorije Kipra (Kako je zovu Grci). Let iz Beograda traje oko 2 sata a sleteo sam na aerodrom u Larnaci. Inače aerodrom je potpuno nov, moderan i sagradjen je zbog komplikacija sa aerodromom u Nikoziji. Stanovnici sjevernog Kipra koriste aerodrom Erkan nedaleko od Nikozije ali se zbog međunarodne izolacije, odavde može letjeti samo za Tursku i Azerbejdžan.
Iako je politička situacija na Kipru veoma komplikovana turisti se osjećaju bezbjedno a lokalno stanovništvo živi veoma dobro, životni standard im je dobar, bezbjednosna situacija im je odlična a stopa kriminaliteta minimalna.
...
- Afroditina stijena (mjesto rođenja Afrodite)
Smatra se mitološkim mjestom rođenja grčke božice ljubavi i ljepote Afrodite koja je rođena iz morske pjene na obali Cipra.
Iako je politička situacija na Kipru veoma komplikovana turisti se osjećaju bezbjedno a lokalno stanovništvo živi veoma dobro, životni standard im je dobar, bezbjednosna situacija im je odlična a stopa kriminaliteta minimalna.
...
- Afroditina stijena (mjesto rođenja Afrodite)
Smatra se mitološkim mjestom rođenja grčke božice ljubavi i ljepote Afrodite koja je rođena iz morske pjene na obali Cipra.