Tu de care parte a Frantei vorbesti? Ma intreb daca norvegienii folosesc scuterele cu la fel de mare entuziasm ca si italienii...
Franta nu inseamna numai sudul mediteranean, ci si jumatatea nordica, cu o clima temperat continentala, ca a noastra. De ex. Parisul are scutere la greu. Ti se pare ca aici clima e ca-n Sicilia?
Oare majoritatea francezilor stau tot in blocuri de 4-10 etaje?
Te pomenesti ca in Paris nu se sta la bloc?:lol: Si oricum, in foarte multe cladiri, chiar daca nu au forma comunista a blocurilor noastre, oamenii locuiesc la apartament, pe etaje, deic asemanator ca la...bloc. Deci e aceeasi chestie.
Tin la integritatea mea fizica asa ca n-o sa ma urc pe porcarii motorizate pe 2 roti nici daca ma platesti. Si nu-mi doresc nici ca vecinul care vine la 2 noaptea acasa pe scarpinatoru'n cur pe doua roti sa ma trezeasca cu zgomot de drujba. Mi-au ajuns 10 zile in Croatia cand ma trezeau la 6-7 in fiecare dimineata. Sa nu mai pomenesc de aia mai avansati pe motor cu esapament gaurit care la semafor trebuie sa-si tureze intruna armasarul sa nu cumva sa moara motorul.:bash:
Pai vezi, spune asa, ca nu-ti palce sa mergi cu motoscuterul, nu ca la noi e alta clima, ba ca se fura, ba ca nu-ti place zgomotul, ba ca ti-e frica , etc. Pana la urma amestecati lucrurile atat de mult, incat nu mai stiu ce vreti sa spuneti.
Nu stiu cat e un casco pt un scuter care are sanse mari de a fi furat sau accidentat. Dar cauta si o statisica a ranirilor grave si a accidentelor mortale pe acest vehicul.
Scuterul nu va inlocui masina doar o completeaza deci costurile la masina raman indiferent daca ai sau nu drujba.
Scuza-ma, dar in stilul asta ne indepartam de subiectul discutiei si umplem topicul cu chestiuni irelevante. Exista posesori de masini care au avut mai multe accidente decat cei cu motoscutere. Si masina e potential foarte periculoasa, mai ales pe drumurile Romaniei, si pentru asta vad foarte putini oameni care au bani si disponibilitate sa-si cumpere masina si totusi n-o fac pe unicul considerent ca poti avea accident cu ea.
Italia, Spania si o buna parte din Franta au climat mediteranean. Si oamenii de acolo mai stau si la curte. Compari tu romania la furturi cu tarile alea, oare in Ro cate furturi se si raporteaza la Politie? Cate furturi rezolva politia? Ca daca e vorba de ceva mai putin valoros nici nu merita sa mai mergi la politie sa depui reclamatie ca oricum sunt sanse mici sa se rezolve ceva si doar drumuri o sa tot faci la sectie pt declaratii. De la bunicamea au furat inclusiv matura. Au furat sistematic, ba mancarea din frigider ba cearsafurile, toporul, aparatul de sudura, caruciorul, fierul vechi, chiar si ceapa din gradina. Cand a fost la Politie, si se stia cine a furat, pana si hotii au recunoscut, politaiul a "recomandat" sa se intelege si sa vina la bunica sa "lucreze" pt valoarea bunului furat ca "oricum vine iarna, le va conveni sa stea la parnaie pe mancare la caldura si la primavara vor fi eliberati". Asta dupa ce ei fix de "lucru" cautau inainte de furt si asa au ajuns in curte...
Iar ne repetam. Am mai spus, Parisul nu are cliam mediteraneana, iar foarte multa lume locuieste in apartamente in cladiri cu etaj. In Franta, sau Italia vedeam parcate pe afara, in fata cladirilor unde locuiau, siruri intregi de motoscutere, deci acest mijloc de transport nu este apanajul doar a celor ce locuiesc la case. E absrd sa sustii o asemenea ipoteza.
Cat despre furturile din Romania si alte tari, stai linistit. Stiu ca prejudecata este ca in Romania se petrec cele mai rele lucruri de pe pamant, insa se fura la greu si in Franta sau Italia. Mai ales cu toti imigrantii prezenti acolo, dar si bastinasii, ca doar nu-s sfinti. Nici acolo nu se raporteaza chiar tot si nu se baga in seama chiar orice sesizare, deci hai sa nu presupunem.