Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 250 Posts

·
Registered
Joined
·
2,225 Posts
Discussion Starter · #1 · (Edited)
Tinand cont de discutiile tot mai dese despre pistele de biciclete si de faptul ca acest tip de infrastructura a inceput sa apara, timid, si in Constanta, consider ca avem nevoie de un thread separat unde putem posta stiri si poze cu actualele sectoare finalizate de piste pentru biciclete,cu sectoarele aflate in constructie si cu propuneri personale.

Am intocmit o harta pe care o voi actualizata pe masura ce se schimba situatia in teren:

 

·
Registered
Joined
·
2,225 Posts
Discussion Starter · #2 · (Edited)
Postez aici si propunerea mea pentru pistele de biciclete din centrul orasului care au rolul de a umple golul dintre pistele marcate pe harta. Pista propusa de mine ar face legatura intre pista de biciclete care duce in statiunea Mamaia si cea de pe digul de Nord, formandu-se astfel o pista de biciclete continua care strabate orasul pe un drum paralel cu coasta Constantei; o pista care pleaca de pe digul de larg al portului Constanta, trece prin centrul orasului si merge pe bulevardul Mamaia si pe promenada din Mamaia pana in partea de Nord a statiunii:

Sorinus, pe strazile Mircea cel Batran si Tomis trebuie sa se faca legaturile intre pista de biciclete de pe Bulevardul Mamaia si Peninsula. La statiile de autobuz pistele de biciclete trec prin spatele lor (poti sa te uti pe canalul de youtube de mai sus pt. a vedea exact cum se amenajeaza)

Cam asa ar trebui sa arate dpmdv:

Marginile pistei de pe intreg bulevardul mamaia se amenajeaza precum in poza care am postat-o de mai sus, cu gard viu de mica inaltime si copaci.


De la intersectia Mamaia cu Mircea cel batran pista de biciclete se imparte in 2 piste cu sens unic si de dimensiuni mai mici.
Segmentul bulevardului Mamaia dintre strazile Tomis si Mircea cel batran are 4 benzi pt. masini in conditiile in care restul bulevardului Mamaia are 2-3 benzi. In conditiile astea, pe acest segment nu va fi deloc afectat traficul daca pe un sens se reduce numarul de benzi auto de la 4 la 3 pt. a face loc pistei de biciclete care face legatura intre bulevardul Mamaia si Tomis.
Pe segmentul bulevardului Ferdinand dintre Tomis si Mircea cel Batran, pe sensul de mers spre Tomis, exista 2 benzi auto in conditiile in care singura strada care aduce trafic pe acest sens este Mircea Cel Batran pe care se merge pe o singura banda. In conditiile astea renuntarea la 1 banda auto nu va afecta traficul.


Pe segmentul Bulevardului Tomis intre Ferdinand si Traian vor fi desfiintate pseudo parcarile de pe partea cu Banca transilvania pt. a se crea o banda auto. Pentru asta stalpii de iluminat trebuie mutati (aprimativ 1 metru);asta se poate face foarte usor dupa ingroparea tuturor cablurilor agatate de acestia (proiect care se afla in desfasurare). Dupa Strada Traian se trece direct in peninsula, unde toate strazile vor fi semipietonale sau pietonale.


Din Piata Ovidiu pista se intoarce spre mamaia pe Strada Mircea cel batran. Aici nu trebuie facute modificari prea mari in conditiile in care parcatul este deja interzis(dar nerespectat(. Trebuie doar marite trotuarele (pt ca oricum pe sosea se circula pe o singura banda) si montati stalpi anti-parcare.


De la Biserica Greaca pista trece pe promenada de la Modern.


Aici se face o legatura intre cele 2 piste cu sens unic de pe Tomis si Mircea cel Batran. Alte legaturi se mai pot face pe segmentul de pe Stefan cel Mare si pe scuarul din interiorul parcarii de la Sala Sporturilor. Aceste 3 piste de legatura vor fi cu dublu sens; latimea nu tocmai mare a acestor legaturi nu va pune probleme biciclistilor pt. ca sunt doar segmente mici de legatura.


Pista continua pana la legatura cu bulevardul Mamaia.


Dupa cum vedeti proiectul nu este greu deloc iar impactul asupra traficului auto va fi minim. Exista solutii pt. orice problema/obstacol care se poate intalni pe acest traseu. :cheers:
 

·
Genuine Tatar
Joined
·
12,364 Posts
Ar fi chiar trist daca in principalul oras maritim (si care ar fi trebuit sa fie si important centru cultural, studentesc, comercial, industrial, turistic) nu am avea in 2014 piste si infrastructura pentru biciclisti. Sa nu te poti duce in siguranta si veni de la plaja, cu bicicleta.
 

·
COMENTATOR SPORTIV
Joined
·
10,340 Posts
De ce mama dracului cosntruim sosele de coasta sacrificand plaja( in situatia in care platim sa aducem nisip din larg pentru largirea lor) si de ce mama dracului construim piste de biciclete pe unicul bulevard al Constantei care mai are spatiu verde pe mijloc?
De ce hotaraste Ramses si gasca lui ce anume dispare, cand si unde???Cata nemernicire!
 

·
Registered
Joined
·
2,225 Posts
Discussion Starter · #11 ·
In mod normal ar trebui sa se faca treceri de biciclete lipite de trecerile de pietoni, dar ma indoiesc ca pista de pe Mamaia va consta in ceva mai mult decat o simpla asfaltare a scuarului.
 

·
COMENTATOR SPORTIV
Joined
·
10,340 Posts
O adevarata pista pentru biciclete nu arata asa!
Idei sunt destule cat despre exemplele din lumea civilizata nu mai vorbesc.Stau si ma intreb de ce se face mereu tiganie, de ce se da buleala, de ce exista superficialitate in executarea unor proiecte importante??? Aaaaa nu sunt bani?? Atunci nu faci nicio pista ! De ce se fac compromisuri??
 

·
Registered
Joined
·
2,225 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Pietonii sa mearga pe dig, se vede foarte clar in ultima poza (in partea stanga-sus) ca troruatul a fost mutat pe dig.

Acum vorbind serios, ar trebui inventat un nou cuvant pentru a descrie prostia fara limite care exista in conducerea acestui oras.
 

·
hell no!
Joined
·
2,113 Posts
nu cred ca e prostie...e lipsa de interes (public)
cine stie cat costa 1m liniar de "pista" si cine il executa.
LE florile din scuarul de pe blv mamaia nu-s puse de pomacost? adica primaria a dat bani sa se planteze flori care vor fi scoase pt amenajarea pistei de biciclisti. acum intrebare: al cui oare e pomacostu? :lol:
 

·
CONSTANTA
Joined
·
12,035 Posts
^^Iarasi confundati administrarea orasului cu cea a portului. Ceea ce se face in interiorul portului tine de APMC care este entitate separata. Primaria nu are nicio legatura cu faptul ca pista de biciclisti din port s-a amenajat pe trotuar sau oriunde in alta parte.
Eu inteleg ca suntem in campanie electorala dar totusi....
 
1 - 20 of 250 Posts
Top