SkyscraperCity Forum banner
1 - 4 of 4 Posts

·
Moderator
Joined
·
30,246 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Η δράση έξω στα βουνά αρχίζει το πρωί του Σαββάτου
Εκκίνηση σήμερα για το Ράλι Κύπρου

Λεμεσός: Πενήντα ένα συνολικά πληρώματα αναμένεται να πάρουν εκκίνηση στο φετινό αγώνα. Η πανηγυρική τελετή που θα σημάνει την έναρξη του δεύτερου γύρου του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής της FIA, θα γίνει απόψε στις 20:00 το βράδυ στην περιοχή του μόλου της Λεμεσού και θα την τιμήσει με την παρουσία του ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνης Πασχαλίδης, ο οποίος θα δώσει την εκκίνηση στο πρώτο αυτοκίνητο. Η φετινή διοργάνωση διεξάγεται υπό το βλέμμα των υψηλόβαθμων παρατηρητών - απεσταλμένων της FIA, καθώς ο εθνικός μας αγώνας έχει ήδη εξασφαλισμένη ημερομηνία στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2009, το οποίο βρίσκεται υπό έγκριση.

Η δράση έξω στα βουνά αρχίζει το πρωί του Σαββάτου, 17 Μαΐου, με το πρώτο πλήρωμα να μπαίνει στη διαδρομή Λαγουδερά - Καπουράς στις 9:53. Ακολουθούν οι ε.δ. Κούρδαλι - Αγ. Θεόδωρος και Ορκόντας - Γαλάτα, πριν τα αυτοκίνητα κατηφορίσουν στη Λεμεσό για 20λεπτο σέρβις. Στη συνέχεια τους διαγωνιζόμενους περιμένει μια δοκιμασία 47.01χλμ, που αρχίζει και τελειώνει στην Αναδιού. Κατόπιν οι οδηγοί επιστρέφουν στη Λεμεσό για 45λεπτο σέρβις, ανασυγκρότηση και διανυκτέρευση.

Την Κυριακή, 18 Μαΐου θα διεξαχθούν άλλες τέσσερις ε.δ, ενώ το ράλλυ τερματίζει στις 16:30, πάλι στο μόλο. Επίκεντρο του αγώνα θα είναι το παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού, με το Service Park να έχει στηθεί στην περιοχή της επίχωσης, ενώ Αρχηγείο και Γραφείο Τύπου φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Apollonia.

Το χορό στις ειδικές διαδρομές θα σύρει ο πρωταθλητής και πρωτοπόρος του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος Νάσερ Αλ-Ατίγια από το Κατάρ, οδηγώντας ένα φετινό Subaru Impreza. Θα ακολουθήσει ο Ιορδανός Αμζάντ Φαράχ με Mitsubishi Lancer Evo IX και ο συμπατριώτης μας, πρωτοπόρος του παγκύπριου πρωταθλήματος, Κωνσταντίνος Τιγγιρίδης με τον Άγγελο Λοϊζίδη και ένα Subaru Impreza N12.

Πίσω του θα βρίσκονται τέσσερα Mitsubishi Lancer. Τον νεαρό Νίκο Θωμά, που είναι υποψήφιος για το Pirelli «Star Driver» και έπαθλο τη συμμετοχή σε έξι αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, θα ακολουθήσει ο Σάββας Σάββα, ο Σταύρος Αντωνίου και ο πολύπειρος Ανδρέας Τσουλόφτας. Από τη γραμματεία του αγώνα πέρασαν συνολικά 51 πληρώματα, 39 κυπριακά και 12 ξένα. Το φετινό ράλι καλύπτει 909.72χλμ εκ των οποίων τα 227.40 αποτελούν τις οκτώ ειδικές διαδρομές. Μια από τις μεγαλύτερες καινοτομίες του αγώνα αφορά στην άμεση μετάδοση των αποτελεσμάτων, μέσω του www.cyprusrally.com.cy. Χάρη σε ένα «μαύρο» κουτί που έχει τοποθετηθεί στα αγωνιστικά αυτοκίνητα, μόλις αυτά περνάνε τη γραμμή του τερματισμού σε μια ειδική διαδρομή, ο χρόνος τους θα μεταδίδεται ταυτόχρονα στο αρχηγείο και την επίσημη ιστοσελίδα του ράλι.

Επίσης, μέσω του www.cyprusrally.com.cy οι θεατές - χρήστες του διαδικτύου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν την πορεία των αυτοκινήτων, μέσα και έξω από τις ειδικές διαδρομές, χάρη στο σύστημα παρακολούθησης Sporttraxx.

Τέλος, οι διοργανωτές επισημαίνουν στους θεατές που θα βρεθούν έξω στις ειδικές διαδρομές, την επιτακτική ανάγκη διεξαγωγής ενός απόλυτα ασφαλή αγώνα, καθώς σε αντίθετη περίπτωση πιθανόν να κινδυνεύσει η ένταξη του εθνικού μας αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009. Προς αυτή την κατεύθυνση, τους καλούν να συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις των υπευθύνων, να τηρούν ευλαβικά τους κανόνες ασφάλειας και τους εύχονται καλό αγώνα! Οι αξιωματούχοι του αγώνα Ενεργά όσο ποτέ στο παρελθόν εμπλέκεται, πλέον, στη διοργάνωση του Ράλλυ Κύπρος ο κ.Αντώνης Μιχαηλίδης. Ο πρώην Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού αποδέχτηκε σχετική πρόσκληση του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου και ανέλαβε τη θέση του Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του εθνικού μας αγώνα. Αντιπρόεδρος, της εν λόγω επιτροπής είναι ο κ.Χρίστος Κυριακίδης, ενώ τις θέσεις των μελών καταλαμβάνουν οι κ.κ. Άντρος Καραολίδης, Λούκας Λουκαϊδης, Πολ Μιχαηλίδης και Κώστας Θεοχαρίδης. Η σημαντικότερη αλλαγή στις θέσεις των αξιωματούχων του ράλι αφορά στην προσθήκη του Γάλλου Ντενίς Ζεροντέ. Ο διεθνούς φήμης συνοδηγός, έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αναλαμβάνει χρέη συνδετικού κρίκου μεταξύ πληρωμάτων και διοργανωτών. Το 1996 ο Ζεροντέ είχε κερδίσει το Ράλι Κύπρος δίπλα στον Άρμιν Σβαρτς. Στο παρελθόν έχει περάσει από το πλευρό των παγκόσμιων πρωταθλητών Γιούχα Κάνκουνεν και Ντιντιέ Οριόλ. Πλέον, αγωνίζεται με τον δικό μας Σπύρο Παυλίδη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Παραγωγής. Ο 52χρονος Ζεροντέ θεωρείται ο κορυφαίος Γάλλος συνοδηγός, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αλυτάρχης του Ράλι θα είναι ο κ.Χρίστος Κυριακίδης, βοηθοί αλυτάρχη η κα Νάγια Κοντοπούλου και ο κ. Άντρος Καραολίδης, υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ο κ.Κρις Χριστοδούλου, υπεύθυνος Ασφάλειας ο κ.Λούκας Λουκαϊδης και τέλος, γιατρός του αγώνα ο Δρ. Πάμπης Νικολαϊδης. Εξετάσεις για το Νίκο Θωμά Την συμμετοχή του σε έξι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ της ερχόμενης χρονιάς, ως οδηγός της Pirelli - αποκλειστικού προμηθευτεί ελαστικών του WRC, θα διεκδικήσει ο Νίκος Θωμά. Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου έχει προτείνει τον νεαρό οδηγό για τον διαγωνισμό Pirelli «Star Driver», που «τρέχει» στα πλαίσια του Μεσανατολικού Πρωταθλήματος - όπως και στα άλλα περιφερειακά πρωταθλήματα της FIA - με στόχο την ανάδειξη του νέου μεγάλου αστέρα των ράλλυ. Οι συμμετέχοντες, οδηγοί ηλικίας μέχρι 27 χρόνων, θα πρέπει να λάβουν μέρος σε τουλάχιστον τρία ράλλυ του Πρωταθλήματος Μέσης Ανατολής.

Η Pirelli προτίθεται να καλύψει τα ταξιδιωτικά έξοδα των οδηγών, ενώ θα επενδύσει και ένα σημαντικό ποσό για τη συμμετοχή τους σε προγράμματα βελτίωσης των ικανοτήτων και της φυσικής τους κατάστασης, σε προγράμματα ασφάλειας αλλά και λοιπές προωθητικές δραστηριότητες. Με τη συμπερίληψη τόσο του Ράλι Κύπρος, όσο και του Ράλλυ Τρόοδος, 7-9 Νοεμβρίου, στο Μεσανατολικό Πρωτάθλημα, ο Νίκος Θωμά αποκτά το πλεονέκτημα του να αγωνίζεται σε δυο «εντός έδρας» αγώνες.
Στους βαθμούς που θα μαζέψει από τα δυο ράλλυ στην Κύπρο, θα προστεθούν αυτοί που θα σκοράρει σε όσα από τα Ράλι Συρίας, Λιβάνου, Ιορδανίας ή Ντουμπάι συμμετάσχει. Αν τον Δεκέμβριο είναι πρώτος στη σχετική βαθμολογία, μεταξύ των συμμετεχόντων στο Pirelli «Star Driver», θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε έξι αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2009, στο τιμόνι ενός αυτοκινήτου προδιαγραφών Group N ή Super 2000, ως οδηγός της Pirelli. Η ομάδα θα αποτελείται από άλλους τέσσερις οδηγούς. Τους νικητές του Pirelli «Star Driver» σε Ειρηνικό και Αφρική και τους δυο πρώτους από την Ευρώπη. Κάθε οδηγός θα λάβει μέρος σε έξι αγώνες. Επιπλέον, η Pirelli εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφέρει στον πιο πετυχημένο από τους Pirelli «Star Drivers» την ευκαιρία να δοκιμάσει τις ικανότητες του, κάνοντας δοκιμές με μια εργοστασιακή ομάδα, ενώ το Pirelli «Star Driver» θα επαναληφθεί και το 2009.

Απών ο περσινός νικητής
Απουσιάζει από τη λίστα συμμετοχών ο περσινός νικητής του αγώνα Χαράλαμπος Τιμοθέου. Ο αθλητής που ανέβασε την Κύπρο στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου ύστερα από 16 ολόκληρα χρόνια δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τους απαραίτητους χορηγούς για συμμετοχή του στον αγώνα. «Μετά την περσινή μας επιτυχία, περιμέναμε κάποια βοήθεια από το κράτος αφού κερδίσαμε ένα διεθνή αγώνα. Όπως λαμβάνουν όλοι οι αθλητές σε όλα τα αθλήματα όταν έχουν μια διεθνή επιτυχία. Δυστυχώς καμία ανταπόκριση από τους Αρμόδιους φορείς, τόσο τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού όσο και από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου», δήλωσε με πικρία ο πετυχημένος Κύπριος οδηγός.

» ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ
ΚΥΠΡΟΣΕΛΛΑΔΑΚΟΣΜΟΣΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μάρκος Παγδατής και Γιάννος Χατζηγεωργίου και πάλι μαζί στα κορτ
Λευκωσία: Το Διοικητικό Συμβούλιο ...
Κυπελλούχος Κύπρου στο χάντμπολ για 1η φορά η ομάδα του Cyprus College
Το Cyprus College έκανε χθες βράδυ το νταμπλ στο χάντμπολ. ...
Τζακ ποτ στο ΤΖΟΚΕΡ - Ένας τυχερός στην Κύπρο στη 2η κατηγορία
Λευκωσία: Τζακ ποτ σημειώθηκε την ...
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό Κυπέλλου μεταξύ Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ
Λευκωσία: Oι δείκτες των ρολογιών ...
Βόλεϊ γυναικών: Πρωταθλήτρια για τέταρτη σερί φορά η ομάδα του Παναθηναϊκού
Αθήνα: Στην κατάκτηση και του εφετινού ...
Ανετα στους τελικούς ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το προβάδισμα
Αθήνα: Στους τελικούς του πρωταθλήματος ...
Από 23-25 Μαΐου το 20ο Διεθνές Ράλι Ιστορικού Αυτοκινήτου
Λευκωσία: Με τις συμμετοχές να φτάνουν ...
Δρακόντεια μέτρα ασφάλειας στον τελικό του Κυπέλλου
Λευκωσία: Η Αστυνομία σε συνεργασία ...

http://www.phileleftheros.com.cy/main/main.asp?gid=336&id=554514
 

·
Registered
Joined
·
1,659 Posts
elpizo na pane ola kala kai na min yparxoun provlimata me tin entaxi tou rally kypros stous pagkosmious agones
 

·
Moderator
Joined
·
30,246 Posts
Discussion Starter · #3 ·
^^ To rally kypros exei entax8ei stous agwnes edw kai para polla xronia.
 

·
Registered
Joined
·
1,659 Posts
nomiza pos tous eihan afairesei to rally kai prospathousan na to xanaentaxsoun.....fainetai kano lathos....
 
1 - 4 of 4 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top