SkyscraperCity Forum banner
1 - 11 of 11 Posts

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #1 ·
U Prag smo stigli nocnim vozom iz Bratislave. Mislim da nema nista lepse nego probuditi se u Pragu, koji izgleda magicno obasjan ranim jutarnjim suncem.

Sa svojih 1.2 miliona stanovnika i ne znam koliko miliona turista, Prag je sigurno jedan od najvecih centara dogadjanja Istocne Evrope. Ima toliko da se vidi i uradi da je za to potreban ceo jedan zivotni vek. Mi smo za Prag odvojili samo jedan dan - a skoro pola od toga smo proveli u lepim ali dosadnim Karlovim Varima:bash:

Mada, ne zalim se....barem sam stigao da uradim ono najvaznije, a to je da se okupam u kadi punog mog omiljenog piva - praskog Staropramena:cheers:

Evo i slika... 

·
Registered
Joined
·
3,901 Posts
Pa grad je lep. Ali ne toliko koliko se promoviše u našim medijima (mislim u Srbiji) kao najlepši grad Evrope. Dosta ulica me podseća na Zagreb, a neke i na Beograd. Ipak je to Istočna Evropa......
 

·
Registered
Joined
·
1,212 Posts
sa Pragom se nijedan grad ex YU. nemoze porediti. To je jedan jedinstven i unikatan grad koji je prelep i fantastican. Prag i Pariz su najlepsi glavni gradovi u Evropi a meni je Prag cak i lepsi od Pariza.
 

·
Registered
Joined
·
1,212 Posts
svako ima svoj ukus ali meni definitivno je Prag najlepsi grad Evrope i nemoze se nijedan grad porediti sa njim iz republika ex Yu. Prag je najpopularnija destinacija mladih iz zapadne Evrope i ima ogromne prihode od turizma a u poslednje vreme su ga i bogati Rusi poceli masovno posecivati. Jednostavno je grad fantastican.
 

·
Registered
Joined
·
5,355 Posts
Mnogo je lud Prag i jako lep i prijatan, i pored ludosti (koja je ipak lepsa meni u Beogradu), ima mnogo lepih mesta, a i sa ovih slika tek pokoje bas do jaja podseti na BG, kao npr:ovo lici na Beogradsku, samo kad bi sredili trotare:ovo mi lici na Savamalu i onu mnogo lepu zgradu koja treba da se renovira i taj trg tu..a i tramvaj doprinosi tome
i naravno:
:)

Inace komandante, mnogo ti je dobar nacin predstavljanja, super slickas :)

A sto se tice Zagreba i Praga, mozda je sredjeniji, ali lepsi nije da je jos toliki... fali reka, zgrada, dvoraca, katedrala istorija... a,a, nema sh, al naravno ima mesta koja podecaju na Zg:

ova mi je prva na listi onih koje me podecaju, ovaj fazon je gornji grad:a ovo je recimo kao onaj park na tomislavovom trgu:

 

·
Out of time
Joined
·
11,922 Posts
Zagreb je već sada puno ljepši, čistiji i sređeniji grad!
To i ja kažem... inače ovaj središnji dio Praga stvarno neodoljivo podsjeća na središnji dio Zagreba (ne mislim samo na ovim slikama nego uživo ;)) ali nije to tema ove dretve... Bio sam u Pragu više puta i meni on super zgleda i sve al nikako se ne bih složio da je jedan od najboljih u Europi pošto gledajući ga stvarno ima mizeran skyline s premalo nebodera. Meni se iskreno takvi gradovi (srednjovjekovni) puno manje sviđaju od gradova s modernim skylineima kao npr. Frankfurt ;). BTW lijepa reportaža KM :cheers:
 

·
Registered
Joined
·
33 Posts
I agree that they are similarities between Prague,Zagreb and Old Belgrade...
But,I could bet my life on it that in some other universe in which the Serbs are wise and do not piss against the wind,Belgrade would be one of the European premier destinations..
In that hypothetical Universe Belgrade wouldn't be bombed 3 times in one century and it's center devastated...Prague and Zagreb were spared the devastation for different reasons.
That's why Warsava is more like Belgrade!

Samo malo razmisljam!
 
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top