Skyscraper City Forum banner
41 - 60 of 64 Posts

·
Banned
Joined
·
679 Posts
En realitat amb una mà de pintura ja hi ha prou, no cal fer-hi obres d'art per a que les mitgeres deixin de fer mal als ulls. Com a exemple mireu les mitgeres que envolten al Cinema Comèdia, sobretot la mitgera de l'edfici de Pg. de Gràcia que queda super chula i és ben simple
 

·
Hourloupe
Joined
·
1,312 Posts
La que ha penjat el casofatal és xulíssima! A mi aquestes coses geomètriques m'agraden molt. També queda molt bé la de les finestres, pintada de vermell.

En la línia del que diu Dinivan, una altra solució relativament simple és posar-hi una enfiladissa, recordo que al campus de la UAB el lateral de la biblioteca de comunicació tenia una enfiladissa amb fulles de colors que quedava molt impactant vista des de dalt. Això era en un edifici de 4 façanes, però també es podria aplicar a les mitjaneres.
 

·
Estela Reynolds
Joined
·
7,194 PostsMitgera amb cal·ligrama de Sindreu a les Corts
| El consistori arregla la paret per l'impacte visual | El periodista va fer el poema en honor de Platko
C. Palomar
Poema visual en honor a un porter del Barça a tocar del Camp Nou
MARTA PÉREZ

Un cal·ligrama del periodista Carles Sindreu en honor del porter del Barça Franz Platko alegra des d'ahir la vista dels veïns de les Corts i dels aficionats que van a Can Barça. El cal·ligrama decora la mitgera que l'Institut del Paisatge Urbà de l'Ajuntament ha remodelat al número 72 de la travessera de les Corts i plasma el placatge que va patir Platko el 20 de maig del 1928 per part dels davanters de la Reial Societat.

Aquell partit de finals dels campionats d'Espanya va ser molt accidentat i el porter hongarès va caure a ter-ra estabornit a pocs metres de la porteria amb els braços aixecats i agafant la pilota. Amb un trau al cap i el cap embenat va tornar a sortir al camp i va acabar el partit. La seva gesta va impressionar tant els culers que Sindreu va escriure: "Amb el llavi esquinçat, la ironia ara un home ha blocat".

A la inauguració de la mitgera futbolística hi van assistir ahir a la tarda el regidor d'Urbanisme, Ramon Garcia-Bradado, i la regidora del districte de les Corts, Montse Sánchez. També hi van ser presents el fill de Carles Sindreu i una representació del Barça, que va rebre del consistori la reproducció a mida real d'una de les lletres del cal·ligrama perquè l'exposi al seu museu.

La mitgera ara remodelada és producte del canvi d'alineacions que obliga a fer a la travessera de les Corts el pla general metropolità i el consistori l'ha triada pel seu gran impacte visual. La restauració d'aquesta paret divisòria entre finques que queda a la vista forma part d'un pla per integrar aquestes parets a l'escena urbana. La mitgera dels gats, al Raval, la mitgera de les formigues amigues, a la Ribera, o el diàleg de mitgeres de Brossa i Junoy , a l'Eixample, en són altres exemples.paper.avui.cat


molt senzilleta aquesta mitjera, però bé...
 

·
Moderator
Joined
·
28,560 Posts
El carrer Lluís Besa de Lleida:El carrer de Lluís Besa exhibeix l’obra d’Enric Crous

• L’alcalde ha inaugurat la millora del carrer que, a més de condicionar paviments i de renovar els serveis, ha permès incorporar un nou element estètic al barri

L’Ajuntament de Lleida ha reurbanitzat el carrer Lluís Besa, del Centre Històric, i ha introduït un element ornamental en la paret mitgera de la cantonada amb el carrer de La Palma, cinc reproduccions d’obres de l’artista Enric Crous. L’alcalde, Àngel Ros, inaugura avui aquesta actuació que ha permès renovar les línies de serveis (aigua, gas, electricitat i telefonia) i incorporar mobiliari urbà, a més de la construcció de voreres i la col·locació del paviment asfàltic. Les obres al carrer Lluís Besa donen continuïtat a la millora realitzada fa dos anys al carrer del Governador Montcada i formen part de la política municipal de reformar el sistema d’eixos viaris del Centre Històric i de condicionar els seus carrers i serveis.

El pressupost de la reurbanització de Lluís Besa ha estat de 327.394,83 euros. El projecte s’ha executat en el tram comprés entre els carrers de la Palma i Sant Anastasi i també als adjacents Descalços, Llopis i Mesquita. El total de metres lineals ha estat de 250. S’hi han posat 760 metres quadrats de paviment asfàltic, 650 metres quadrats de voreres de llamborda, 4 cubs model “sòcrates”, 14 pilones i 12 punts de llum.

Coincidint amb les obres, les companyies de serveis han dut a terme la renovació i el soterrament de les xarxes existents: aigua potable (350 ml de renovació de canonades i renovació de tota la xarxa d'aigua potable i escomeses domiciliàries), col.lectors (renovació de 250 m de la xarxa de sanejament i drenatge i d'escomeses domiciliàries), Gas Natural (renovació de 60 ml de canonada) i ENDESA i Telefónica: retirada de xarxes aèries i instal·lació de tubulars (150 ml) de serveis per a previsions futures).

Aquestes obres empalmaran amb la reforma pendent del tram del carrer la Palma fins a connectar amb el Vial del Centre Històric i amb l’accés al carrer del Bisbe i la Rambla d’Aragó, que es reformarà en el marc de la construcció de la UA 55.

Un nou element estètic

La renovació de Lluís Besa es complementa amb l'adequació de la paret mitgera de 405 m2 dels edificis número 1 d’aquest carrer i el 23 de La Palma. El mur ha estat reforçat, s’han sanejat els elements sortints i s’ha col·locat una estructura metàl·lica lleugera amb tubulars de suport per conformar l’aïllament i la impermeabilització i, d’aquesta manera, facilitar el revestiment posterior i la col·locació de panells de planxa fenòlica “naturvex”. Sobre aquests, els Artistes de Ponent han plasmat reproduccions del desaparegut artista lleidatà Enric Crous. Es tracta de dibuixos procedents de l’obra que Corus va realitzar en el decurs de la seva llarga estada a París per a les indústries tèxtil i del paper (sobres, paqueteria, guardes de llibres, etc.).

L’Empresa Municipal d’Urbanisme ha estat la impulsora d’aquesta actuació (amb un pressupost de 83.678,22 euros) que ha anat a càrrec d’Anagrama (arranjament de la paret) i dels Artistes de Ponent.

http://alcalde.paeria.es/en/noticies/detall.aspx?IdNoticia=5413

 

·
Estela Reynolds
Joined
·
7,194 Posts
Jo crec que es podrien convocar molts concursos per moltes parets de molts carrers... quants artistes no voldrien veure la seva obra al carrer? Encara que no els hi paguin, ja els hi dóna cert nom...
 

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
^^ Què xula la d'en Tintín!

La veritat és que ja es podrien llançar més iniciatives d'aquestes a les nostres ciutats. Que mentre no desapareixen les mitgeres (i poden passar anys per veure-ho) bé es poden maquillar.
 

·
est. 1886
Joined
·
382 Posts
Tarragona, com ja s'ha dit, és capital mundomundialíssima de recuperar mitjaneres, i això que encara queden moltes per recuperar xD
la veritat és que no sé si és tradició o què, però n'hi han que són precioses

a més de la del MNAT i la de la plaça dels Sedassos, n'hi han d'altres que també són precioses

La del circ romàHi ha una altra a un carrer de darrere de la pl. Fòrum, una paret antiga amb finestres cegades que les representa obertes amb diferents personatges mirant cap enfora. No he trobat fotos:S

També va ser molt famosa (pel lloc on estava) la mitjanera de l'edifici de darrere la Cambra de Comerç, abans de que contruïssin la nova seu d'Aigües de Tarragona, que representava l'ombra de la Casa de la Punxa projectada a la paret de davant, al capvespre

fins fa poc, a la paret mitjanera que tancava la propietat, només separada de l'habitatge pel jardí, s'hi va pintar la silueta de l'ombra que la casa va projectar el dia 9 de febrer de 1977 a les 6 de la tarda. Avui aquest element ha desaparegut en construir-se un nou edifici al costat.

d'altres trampantojos (n'hi ha traducció?) són els del mercat provisional

la paret de la casa cantonera entre c. Major i c. Abat, amb unes parres pintades que pujen paret amunt

Una de les iniciatives més actuals i que pel meu gust queda guapíssim, que a més sembla que s'està convertint en un fenòmen, en plan enigma per resoldre, és el projecte (DOM), del grup El Dispositiu. Consisteix en una sèrie de vans i finestres tapiades que van ser pintades de blau elèctric en una primera fase, deixant passar el temps per a veure què passava. En una segona fase es van anar posant frases extretes de converses amb els veïns de la Part Alta, que descontextualitzades ténen un caire misteriós, filosòfic fins i tot, a sobre de les pintades reivindicatives o graffitis diversos que havien anat apareixent sobre les portes blaves.Què s'ha aconseguit? primer crear una espècie de joc, fer que la gent busqui pels carrerons noves portes blaves. I bé, a la vista està que el resultat estètic és bastant millor que uns simples totxos mal arrenglerats tapiant una porta.
 

·
Cervesa espacial
Joined
·
6,160 Posts
Parets mitgeres d'unes naus industrials al barri de la Sagrera, districte de Sant Andreu, Barcelona. Són a la cruïlla del carrer d'Hondures amb el carrer de Josep Estivill.
És art efímer, fet per algun(s) grafiter(s), imagino, en aquest cas amb força bon gust i encert. 

·
Moderator
Joined
·
28,560 Posts
L'Ajuntament de Lleida inicia les obres per donar vida als solars buits del Centre Històric

El primer solar on es comença aquesta actuació és el que està ubicat al carrer Alsamora, cantonada amb el carrer Galera, en el qual s’incorporen usos lúdics, esportius i artístics

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha visitat l’inici de les obres per donar vida els solars buits del Centre Històric. En concret, el projecte “Solars Vius” comença amb la recuperació del pati que està ubicat al carrer Alsamora, cantonada carrer Galera.

El paer en cap ha explicat que en aquest solar, tenint en compte les aportacions dels veïns del barri, a través d’un procés de participació ciutadana que s’ha endegat, s’ha fet un disseny del solar en el qual s’incorporen diferents usos, com una pista de petanca, cinema a la fresca, jocs infantils i la realització d’un mural o grafit a la paret mitgera. L’objectiu és continuar actuant a altre solars amb diversos usos possibles: gronxadors amb materials alternatius, horts urbans, parcs infantils amb materials reciclables.

El projecte “Solars vius”, que es posa en marxa en el marc del Pla de Barris del Centre Històric, pretén donar vida a una vintena de solars buits del Centre Històric amb l’objectiu de donar-los vida. En el procés de participació ciutadana han contribuït una vintena d’associacions i entitats del barri que han aportat els seus suggeriments i propostes. A més, la Paeria ha habilitat el model participació 2.0 Smart City e-participa. A través de l’eina “Processos Participatius en Xarxa”, pensada per facilitar la participació ciutadana on line per tal que tothom, des de qualsevol lloc, pugui donar la seva opinió, compartir-la, plantejar inquietuds i participar en la gestió de la ciutat i en projectes concrets, com és aquest cas.

L’Ajuntament de Lleida du a terme aquest projecte gràcies a l’acord que està arribant amb els propietaris privats d’aquests solars, que els cedeixen mentre no hi construeixin. En altres solars públics, com és el cas del carrer Cavallers amb el carrer Galera, la Paeria va habilitar un aparcament de rotació amb un total de 22 places. En l’actualitat, al Centre Històric hi ha una trentena de solars al voltant dels carrers Cavallers, Dipòsit,Tallada, Boters i Seminari.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=15688

 

·
Registered
Joined
·
4,870 Posts
L'Ajuntament de Lleida inicia les obres per donar vida als solars buits del Centre Històric

El primer solar on es comença aquesta actuació és el que està ubicat al carrer Alsamora, cantonada amb el carrer Galera, en el qual s’incorporen usos lúdics, esportius i artístics

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, acompanyat de la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha visitat l’inici de les obres per donar vida els solars buits del Centre Històric. En concret, el projecte “Solars Vius” comença amb la recuperació del pati que està ubicat al carrer Alsamora, cantonada carrer Galera.

El paer en cap ha explicat que en aquest solar, tenint en compte les aportacions dels veïns del barri, a través d’un procés de participació ciutadana que s’ha endegat, s’ha fet un disseny del solar en el qual s’incorporen diferents usos, com una pista de petanca, cinema a la fresca, jocs infantils i la realització d’un mural o grafit a la paret mitgera. L’objectiu és continuar actuant a altre solars amb diversos usos possibles: gronxadors amb materials alternatius, horts urbans, parcs infantils amb materials reciclables.

El projecte “Solars vius”, que es posa en marxa en el marc del Pla de Barris del Centre Històric, pretén donar vida a una vintena de solars buits del Centre Històric amb l’objectiu de donar-los vida. En el procés de participació ciutadana han contribuït una vintena d’associacions i entitats del barri que han aportat els seus suggeriments i propostes. A més, la Paeria ha habilitat el model participació 2.0 Smart City e-participa. A través de l’eina “Processos Participatius en Xarxa”, pensada per facilitar la participació ciutadana on line per tal que tothom, des de qualsevol lloc, pugui donar la seva opinió, compartir-la, plantejar inquietuds i participar en la gestió de la ciutat i en projectes concrets, com és aquest cas.

L’Ajuntament de Lleida du a terme aquest projecte gràcies a l’acord que està arribant amb els propietaris privats d’aquests solars, que els cedeixen mentre no hi construeixin. En altres solars públics, com és el cas del carrer Cavallers amb el carrer Galera, la Paeria va habilitar un aparcament de rotació amb un total de 22 places. En l’actualitat, al Centre Històric hi ha una trentena de solars al voltant dels carrers Cavallers, Dipòsit,Tallada, Boters i Seminari.

http://www.paeria.cat/cat/ajuntament/noticies.asp?Detall=true&IdNoticia=15688

Bravo, aquí en Valencia hubo un concurso llamado IMAGINA VELLUTERS, que tenía como fin dar propuestas de uso a los solares vacíos que hay en este barrio de Ciutat Vella.

http://imaginavelluters.posterous.com/

Pero claro, esto en la mentalidad barberiana no tiene cabida...

Si no es mucha molestia me gustaría colgárais fotos de los resultados, y más aún me permitiérais enviarlas a diarios como El Levante o Las Provincias para que publicaran como otra ciudad que sufre el mismo problema ha aportado una solución temporal hasta que se edifique.
 
41 - 60 of 64 Posts
Top