SkyscraperCity banner

1 - 20 of 4179 Posts

·
Registered
Joined
·
3,508 Posts
Discussion Starter #1
Nieuw binnenstadsplan bouwt voort op succesvol beleid
24 november 2009 -


Binnenstad wil meer Hagenaars trekken Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders het Binnenstadsplan Den Haag 2010-2020 vastgesteld. Een nieuw plan dat voortbouwt op het succesvolle eerste plan. Met accent op wonen, cultuur, winkels en horeca, marketing en de sfeergebieden. Het streven is dat er in 2020 aanzienlijk meer mensen wonen, werken, winkelen en recreëren in de Haagse binnenstad.

Wethouder Binnenstad, Frits Huffnagel: "De Haagse Binnenstad was dit jaar genomineerd als beste binnenstad van Nederland. Het is ook bijzonder om te zien dat in tegenstelling tot andere steden de Haagse binnenstad de afgelopen jaren meer bezoekers heeft ontvangen. Dat betekent dat we het zeer goed doen. Die lijn willen we vasthouden. Dit plan moet ons nog een stap dichter bij onze ambitie de binnenstad nog aantrekkelijker te maken."

Binnenstadsplan 2010-2020

In het Binnenstadsplan 2010-2020 staan de ambities voor de Haagse binnenstad. Mede dankzij het vorige Binnenstadsplan (2000-2010); 'Binnenstad Buitengewoon!" heeft de Haagse binnenstad een forse groei in aantal bezoekers doorgemaakt; van 27 miljoen naar 32,5 miljoen. Dit tegen de landelijke trend in. Doelstelling is het komende decennium het aantal bezoekers met nog eens 15% te laten toenemen.

Wonen in de binnenstad

Een andere doelstelling is om meer bewoners naar de binnenstad te trekken. Streven is om van 17.500 inwoners te groeien naar 20.000 in 2020. Hiervoor moeten meer woningen gerealiseerd worden. Dit is onder meer mogelijk door het transformeren van kantoorruimte naar woningen, het realiseren van studentenhuisvesting en wonen boven winkels.

Samen met het bedrijfsleven

Veel partijen hebben in de binnenstad geïnvesteerd en intensief samengewerkt. Daarmee is de basis gelegd voor een open dialoog tussen gemeente en bedrijfsleven die goed functioneert en hoog wordt gewaardeerd. Deze integrale ontwikkeling, aanpak en samenwerking wordt dan ook voortgezet. Ad Dekkers, voorzitter Stichting Binnenstadmanagement: "Dit nieuwe binnenstadplan motiveert je om het succes van onze binnenstad samen met gemeente en private partijen verder uit te gaan bouwen." Ook Ton Rijerkerk, Kamer van Koophandel Den Haag, is positief. "Het Binnenstadsplan 2010-2020 biedt de goede basis voor intensivering van de samenwerking van de overheid en het bedrijfsleven".

Echt Haags

Het nieuwe plan bouwt voort op investeringen die al in gang zijn gezet en zet ook nieuwe koersen uit. De woonfunctie wordt versterkt, cultuur gaat een groter stempel drukken op de binnenstad, winkels en horeca worden nog meer vernieuwend van karakter en opzet. Daarnaast worden de sfeergebieden nadrukkelijker en herkenbaarder, zodat de oriëntatie voor bezoekers eenvoudiger is. En er is ook meer aandacht nodig voor de marketing van de (binnen)stad. Belangrijk daarin is een duidelijk onderscheidende positie van de Haagse binnenstad ten opzichte van andere binnensteden. Kortom een echt ‘Haagse' binnenstad waar iedere Hagenaar trots op is en waar bezoekers gastvrij worden ontvangen.

Raadscommissie

Op 3 december bespreekt de Raadscommissie voor Stedelijke Ontwikkeling en Ruimtelijke Ordening het Binnenstadsplan 2010-2020. De intentie is om op basis van het nieuwe Binnenstadsplan samen met het bedrijfsleven een nieuw Convenant af te sluiten. Het Convenant wordt ter besluitvorming aan de gemeenteraad voorgelegd.
 

·
Registered
Joined
·
3,508 Posts
Discussion Starter #2
17 december 2009, 13:17

Hofkwartier wordt aantrekkelijker


Het Hofkwartier in de Haagse binnenstad wordt in de toekomst een aantrekkelijker gebied om te wonen, te werken en te winkelen. De gemeente, ondernemers en bewoners hebben een gezamenlijke intentieverklaring getekend. Voor de uitvoering van de projecten stelt de gemeente 1,3 miljoen euro beschikbaar.

Het verloop onder ondernemers in het Hofkwartier is groot en leeggekomen panden blijven vaak lang leeg staan. Volgens het stadsbestuur zonde want nergens anders in de stad is er zo'n unieke combinatie van wonen werken en winkels te vinden. Onder leiding van een gebiedsmanager worden de komende tijd alle verbeterplannen uitgevoerd.
 

·
Registered
Joined
·
3,508 Posts
Discussion Starter #3
16 december 2009, 14:54

Twee miljoen extra naar Historisch Museum


Het Haags Historisch Museum krijgt de komende jaren 2 miljoen euro extra subsidie van de gemeente. Het geld stond al een tijdje gereserveerd, maar het museum moest eerst een nieuw toekomstplan opsturen. Met het extra geld worden restauraties uitgevoerd en wordt de collectie ook op internet voor het publiek toegankelijk.

Het museum heeft deze week van een onbekende particulier ook tien schilderijen uit de 17de tot en met 20ste eeuw gekregen. Daaronder zitten werken van beroemde meesters als Jan van Goyen en Willem van Mesdag.Foto: PR
 

·
Super Moderator
Joined
·
9,294 Posts
Mauritshuis wordt flink uitgebreid

DEN HAAG - Het Mauritshuis in Den Haag heeft de opdracht voor uitbreiding van het museum gegund aan Hans van Heeswijk Architecten. Een jury koos unaniem voor zijn ontwerp.

Het Mauritshuis wil de beschikbare ruimte flink uitbreiden door een deel van Sociëteit De Witte aan het Plein in Den Haag ondergronds met het museum te verbinden. Hierdoor worden de entree, de winkel en het restaurant aangepast aan de eisen van de 21ste eeuw.

Door de uitbreiding krijgt het museum er educatieve ruimten en een tentoonstellings- en lezingenzaal bij. Daarnaast is een renovatie van het pand uit 1644 onderdeel van de plannen.
In de loop van volgend jaar presenteert het Mauritshuis het ontwerp voor de uitbreiding. Van Heeswijk was ook verantwoordelijk voor het ontwerp van de Hermitage Amsterdam.


Bron: http://www.westonline.nl/nieuwsitem//37801
 

·
Registered
Joined
·
3,508 Posts
Discussion Starter #5
Goed jaar voor Haagse gemeentemusea

vandaag 11:55

DEN HAAG -
De gezamelijke gemeentemusea in Den Haag hebben een goed jaar achter de rug. De musea werden in 2009 door 449.000 mensen bezocht.

De grootste publiekstrekker dit jaar was de tentoonstelling Cézanne-Picasso-Mondriaan in het Gemeentemuseum. Al ruim 80.000 mensen bezochten de expositie, die nog tot en met 24 januari te zien is.

De gemeentemusea zijn het Gemeentemuseum, het Fotomuseum Den Haag, het GEM, Escher in het Paleis en Cultureel Centrum Gemak.
 

·
Registered
Joined
·
3,508 Posts
Discussion Starter #6
Winkeliers gedupeerd door sneeuw

vandaag 20:13

DEN HAAG -
De sneeuwval van de afgelopen dagen zorgt voor een flink lagere omzet dan waar de winkeliers in de Haagse binnenstad op hadden gerekend.

De dagen voor Kerstmis zijn traditiegetrouw erg druk, maar door de sneeuwoverlast blijven klanten weg. Erik van den Elshout, bestuurslid van de ondernemersvereniging van de Haagse binnenstad en directeur van de Bijenkorf in Den Haag, spreekt van een halvering van de omzet.

Vooral afgelopen zondag was volgens hem dramatisch omdat dit normaal gesproken de drukste dag is. Eerder deze week uitte Van den Elshout al kritiek op de gemeente Den Haag, die volgens hem te weinig zou doen om de binnenstad weer bereikbaar te krijgen na de extreme sneeuwval.
 

·
Super Moderator
Joined
·
9,294 Posts
'Aanpak sneeuwoverlast Den Haag onvoldoende'

DEN HAAG - De ondernemersvereniging van de Haagse binnenstad, de BOF, vindt dat de gemeente Den Haag steken heeft laten vallen bij de bestrijding van de sneeuwoverlast.

BOF-bestuurslid en Bijenkorf-directeur Van den Elshout verbaast zich erover dat de binnenstad nog steeds slecht bereikbaar is, terwijl de extreme sneeuwval afgelopen weekend was. Veel personeelsleden en klanten kunnen de stad nog altijd lastig bereiken omdat trams nauwelijks rijden en fietspaden slecht begaanbaar zijn. Dit zou voor economische schade zorgen.

Volgens Van den Elshout is Den Haag een negatieve uitzondering en zouden Bijenkorf-fillialen in andere steden minder last hebben.

Bron: http://www.westonline.nl/nieuwsitem//37892
 

·
Registered Abuser
Joined
·
4,964 Posts
Ik blijf het nog steeds een raadsel vinden dat er pas vanaf gisteren weer mondjesmaat trams zijn gaan rijden. Volgens mij hadden ze op maandag al grote stukken rails sneeuwvrij kunnen maken.
 

·
Registered
Joined
·
3,508 Posts
Discussion Starter #10
Vechtpartijen bij het Paard en omgeving

vandaag 13:54

DEN HAAG -
Bij het Paard aan de Prinsegracht in Den Haag zijn verschillende vechtpartijen ontstaan. Dat gebeurde donderdag- op vrijdagnacht zowel binnen als buiten het Haagse poppodium.

De politie had moeite de vechtersbazen uit elkaar te halen. In totaal zijn vijf mensen aangehouden.

Zaterdag- op zondagnacht was het opnieuw raak in het centrum op de Prinsegracht en de Laan. Cafébezoekers gedroegen zich op straat zo opdringerig dat de politie moest ingrijpen. Dit keer werden acht mensen opgepakt.

 

·
Geregistreerd gebruiker
Joined
·
3,168 Posts
Ja nog ff zo doorgaan en deze tent kan gaan sluiten:eek:hno:

Is feesten dan echt zo moeilijk?
 

·
Geregistreerd gebruiker
Joined
·
3,168 Posts
Volgens mij niet toch?

Iig paar weken geleden was er ook al een vechtpartij in Het Paard.
 

·
Registered
Joined
·
3,508 Posts
Discussion Starter #15
Joh, dat wist ik niet. Is dit te relateren aan bepaalde optredens?
 

·
what else!
Joined
·
1,796 Posts
Gaat lekker zo :eek:hno:

En Den Haag had ook echt al zóveel horeca dat een of twee van dit soort tentjes minder natuurlijk helemaal niet uitmaakt :eek:hno:

Den Haag staat er bovendien ook zo lekker om bekend altijd gemoedelijk te blijven... Oud & Nieuw, het "rijke voetbalcultuurtje", etc. Rellùùùùhh! :eek:hno:

nog even en Den Haag heeft alleen nog het Binnenhof, de ministeries, de ambassades en een internationaal strafhofje. Oja... het nieuwjaarsconcert voor bejaarden in het atrium hebben we natuurlijk ook nog!

:eek:hno:
 

·
Registered
Joined
·
3,508 Posts
Discussion Starter #17
Haagse parkeermeters uitgezet voor oud en nieuw

vandaag 15:41

DEN HAAG -
In het centrum van Den Haag kunnen automobilisten voor de jaarwisseling deels gratis parkeren. De helft van de parkeerautomaten wordt uitgezet, om vernieling door vuurwerk te voorkomen.

Ook in een aantal parkeergarages kan gratis worden geparkeerd. De gemeente hoopt met deze mogelijkheid het aantal autobranden rond de jaarwisseling terug te dringen.

Behalve in Den Haag worden deze maatregelen ook genomen in de andere grote steden: Rotterdam, Amsterdam en Utrecht.
 

·
HHF user
Joined
·
1,862 Posts
^^ Ff aanvullen voor de geïnteresseerden: gratis parkeren in parkeergarages slechts in het geval van twee van de 5 hierbij betrokken garages, te weten Scheveningen (Zwolsestraat) & Centrum (Haagse Markt). Bij de andere (Haagse Hout/Malieveld, € 15,-; Laak/Laakhaven, € 10,-; Escamp/Leyweg, € 8,40) is het dokken. De andere garages zijn óf gesloten, óf je kan het commerciële tarief ophoesten. Ik vier het (weer) buiten de stad, overigens niet in Vlaardingen ;)
 

·
Registered
Joined
·
3,508 Posts
Discussion Starter #20
^^ Den Haag heeft het uitgevonden. :eek:kay:
 
1 - 20 of 4179 Posts
Top