Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 104 Posts

·
Moderator
Joined
·
48,062 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Erasmusveld

De komende tijd wordt de strook tussen Den Haag Zuidwest en Wateringseveld / Wateringen volgebouwd. Na enkele vrije kavels / zelfbouw projectjes komen er nu ook enkele projecten op gang. Daarom is een eigen thread voor dit gebied op zijn plaats.
 

·
Moderator
Joined
·
48,062 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Haags Buiten

https://www.haagsbuiten.nl/

het beste van vele werelden

De natuur en stedelijk wonen spelen een hoofdrol in Haags Buiten. Overdag met de fiets naar het centrum van Den Haag of naar het strand. ’s Avonds de dag afsluiten met een welverdiend wijntje in de grote woonkeuken of op de veranda. Een groene woonwijk waar de kinderen heerlijk onbezorgd kunnen buitenspelen. Het ultieme gevoel van vrijheid met alle stedelijke voorzieningen in de directe omgeving.

De bomenrijke lanen verwelkomen je met open armen in deze nieuwe woonwijk. De parkjes met wandelpaden en natuurlijke speelvoorzieningen nodigen je uit om hier te verblijven. Ook in huis is het heerlijk vertoeven. De energiezuinige woningen zijn goed voor het milieu én de portemonnee. Kortom, groen van buiten en van binnen….

Op zoek naar een koopwoning in Den Haag? Dan is dít uw kans!Rijswijk Wonen heeft een complex met 124 appartementen en 75 parkeerplaatsen in Den Haag gekocht van ABB Bouwgroep. De appartementen maken onderdeel uit van het nieuwbouwproject Haags Buiten, dat door ABB gerealiseerd zal gaan worden. Capital Value begeleidde Rijswijk Wonen bij de aankoop. De bouw van de appartementen zal naar verwachting in Q4 2018 aanvangen.

bron: Capital Value


update 07/04/2018

Het terrein wordt bouwrijp gemaakt.


IMG_2230 by Momo1435, on Flickr


IMG_2234 by Momo1435, on Flickr
 

·
Moderator
Joined
·
48,062 Posts
Discussion Starter · #3 ·

·
Moderator
Joined
·
48,062 Posts
Discussion Starter · #4 ·
Proeftuin Erasmusveld

Ontwerp voor Proeftuin Erasmusveld gekozen
Een ontwerpteam, bestaande uit marco.broekman urbanism research architecture, LINT landscape architecture en Workshop Architecten, is geselecteerd om zijn plan voor Proeftuin Erasmusveld in Den Haag te realiseren. Dat heeft gebiedsontwikkelaar BPD vorige week bekend gemaakt.

Proeftuin Erasmusveld ligt aan de ecologische zone tussen de Erasmusweg en de Noordweg in Den Haag. Het is van oudsher een stadsrandgebied, dat nu een metamorfose ondergaat. In dit kader schreef BPD in juli 2016 een Open Oproep uit voor het ontwerp van “een gezond stadsgebied waar mensen zich verantwoordelijk voor elkaar voelen.”
https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=40402

Links naar de architecten:
http://www.marcobroekman.com/1606-proeftuin-erasmusveld

http://landscapeinterventions.nl/nl/

http://www.workshop.archi/winnaar-prijsvraag-proeftuin-erasmusveld/


locatie:
https://goo.gl/maps/atPiu9ZVtw62

update

nog weinig activiteit


IMG_2223 by Momo1435, on Flickr
 

·
Registered
Joined
·
1,948 Posts
Proeftuin Erasmusveld wordt echt anders! Een nieuwe en duurzaam stedelijke woonbuurt in Den Haag. Waar ooit volkstuintjes en sportvelden lagen, midden in een ecologische zone, ontstaat een nieuwe leefomgeving voor plant, dier én mensen. Een nationaal en internationaal toonbeeld van gezond stads samenleven. Een plek voor mensen die bewust anders willen wonen.
264940521
 

·
Registered
Joined
·
9,746 Posts
Bijlmermeer wordt echt anders! Een nieuwe en duurzaam stedelijke woonbuurt in Den Haag. Waar ooit volkstuintjes en sportvelden lagen, midden in een ecologische zone, ontstaat een nieuwe leefomgeving voor plant, dier én mensen. Een nationaal en internationaal toonbeeld van gezond stads samenleven. Een plek voor mensen die bewust anders willen wonen.
12
 

·
Registered
Joined
·
1,948 Posts
Jong en oud waren zaterdag 21 april vertegenwoordigd op het Afval Event in Proeftuin Erasmusveld tijdens de leerzame workshops, het ploggen, de rondleiding "natuurlijk afval'' op de stadsakker, de lezingen en het repareren van oude meubels. Wat een prachtige dag. Met dank aan alle proeftuin pioniers en deelnemers!
268369474
 

·
Registered
Joined
·
1,948 Posts
De ‘Stadsbiotoop’ stelt een nieuwe vorm van stedelijkheid voor waarin het landschap zich als stad gedraagt en de stad als landschap. Gebouw en park vormen samen één veelzijdige woonomgeving. Het landschap is intensief geprogrammeerd, het zuivert water, bewoners kweken er hun eigen voedsel, er zijn overal plekken om te werken, spelen en sporten. Het park is opgedeeld in verschillende stroken die door hoogteverschillen een natuurlijke zonering van openbaar, semi-publiek en privaat gebruik creëren. Hoe dichter bij de gebouwen, hoe hoger de ligging en hoe privater het gebruik.
1.


2.


3.


4.


Bron: https://www.civicarchitects.eu/erasmusveld.html
 

·
the double dude!
Joined
·
2,150 Posts
worden het nou 'getrapte ' appartementen gebouwen of gewone blokken ??

die renders met de getrapte versie vind ik te gek , als dit zo wordt dan ben ik wel enthousiast ...

want die 'stadsbiotoop' is dat nou separaat ven project de proeftuin ??

de proeftuin is ontworpen door Marco Broekman , de stadsbiotoop door civicarchitects ..

wat wordt het nou ?? of gaat het allebei gebouwd worden ??

die proeftuin van Marco Broekhof is wel tof qua bouw , de stads biotoop vind ik niks !
 

·
Unregistered User
Joined
·
4,670 Posts
Misbruik van groene beloften, om te verhullen dat het om een saai/lelijk bouwwerk gaat. En de welstandscommissie als grootste voorstander.
 
  • Like
Reactions: peterdrijver
1 - 20 of 104 Posts
Top