SkyscraperCity banner

81 - 100 of 107 Posts

·
Registered
Joined
·
2,837 Posts
Het zijn twee verschillende bedrijven. Vesteda is een woningbelegger en Vestia is een woningcorporatie.

Vesteda is een Nederlandse woningbelegger die zich voornamelijk richt op het middenhuursegment. Vesteda belegt gelden van institutionele beleggers, zoals pensioenfondsen en verzekeraars. Per 30 juni 2019 had Vesteda in totaal €7,9 miljard belegd in Nederlands residentieel vastgoed. De verhuurportefeuille omvatte circa 28.000 woningen. Deze woningen liggen hoofdzakelijk in economische sterke gebieden en grootstedelijke regio’s.

Stichting Vestia is een grote Nederlandse woningcorporatie. De stichting verhuurde eind 2017 ruim 82.680 verhuureenheden. Dit zijn voornamelijk woningen, maar ook parkeerplaatsen en bedrijfsruimten. Het vastgoedbezit is verspreid over heel Nederland, met het accent op Zuid-Holland.

Bronnen: vesteda.nl en Wikipedia.

Het verschil tussen een belegger en een corporatie staat hier wel goed uitgelegd:
 

·
Registered
Joined
·
987 Posts
Ach ja, Vesteda en Vestia. Die haal ik altijd door elkaar

Ik dacht ook een tijdje dat ik bij Vestia huurde, maar dat bleek Vesteda te zijn :rolleyes:
 

·
Registered
Joined
·
2,837 Posts
Lijkt met kleine aanpassingen er doorheen kunnen te komen volgende keer.

7 Saturnusstraat ongenummerd hoek Melkwegstraat ongenummerd
Wcie 20200513/201923304
Bouwen: het bouwen van 205 woningen met bergingen en gedeelde fietsenstallingen, 612 m2 horeca,.
Niet akkoord
Het bouwplan is getoetst aan de Welstandsnota.
De commissie constateert dat de wijzigingen ten opzichte van het eerder geaccordeerde ontwerp een aanpassing van het dak van het lage bouwdeel, een nieuwe invulling van de gevel op de hoek Saturnusstraat/Melkwegstraat en een aanpassing van de entree aan de Saturnusstraat betreffen.
De commissie kan instemmen met het verlagen van het rek met zonnepanelen boven de installaties op het dak van het lage bouwdeel. Deze verlaging heeft geen negatieve invloed op het uiterlijk van het bouwdeel of het gebouw als geheel. Ditzelfde geldt voor de aanpassing van de entree in de taal van het gebouw.
In de gevel van de commerciële ruimte op de tweede en derde verdieping op de hoek Saturnusstraat/Melkwegstraat worden de panelen van geprofileerd aluminium vervangen door glas in een grijstint. Met deze wijziging kan de commissie niet instemmen. De hoek van het gebouw valt zo uit de toon, is geen onderdeel van het gebouw meer. Juist de eenduidige invulling van het gevelgrid is de kracht van het eerder ontwerp. Een nieuwe element, een uitzondering, verstoort die eenduidigheid.
 

·
Registered
The Hague High-Rise
Joined
·
509 Posts
Ook hier welstand akkoord;
Saturnusstraat ongenummerd hoek Melkwegstraat ongenummerd Wcie 20200729/201923304
Bouwen: het bouwen van 205 woningen met bergingen en gedeelde fietsenstallingen, 612 m2 horeca, 4.243 m2 kantoren, parkeergarage (196 parkeerplaatsen) en een daktuin ter plaatse van Saturnusstraat ongenummerd hoek Melkwegstraat ongenummerd (Frankis een Binck).

Akkoord

Het bouwplan is getoetst aan de Welstandsnota.Op 13 mei 2020 heeft de commissie negatief geadviseerd over het vervangen van enkele panelen van geprofileerd aluminium door glas in een grijstint. In plaats van grijs glas wordt nu transparant glas toegepast, waardoor de kracht van het gevelontwerp – een grid met een eenduidige invulling – behouden blijft.Eerder heeft de commissie ingestemd met het verlagen van het rek met zonnepanelen boven de installaties op het dak van het lage bouwdeel en met de aanpassing van de entree.
 

·
Hoogvlieger
Joined
·
1,741 Posts
Partijen als PvdA, GroenLinks, SP en HSP vinden dat er toch al te weinig sociale woningen in Den Haag worden gebouwd. De Binckhorst zou een uitgelezen kans zijn om het gemiddelde wat op te krikken.
Partijen als PvdA, GroenLinks, SP en HSP hebben een enorme lading boter op hun hoofd. Hun beleid is niet de oplossing voor het tekort een woningen, maar de oorzaak.
 

·
Registered
Joined
·
2,069 Posts
Nee, volop goedkoope sociale huurwoningen rondom een asfaltcentrale, dan krijg je vast een leuke levendige wijk 😛

En wat denken ze dat een ontwikkelaar vrijwillig geld gaat inleveren op een bouwproject omdat de gemeente het lief vraagt?
 

·
Registered
Joined
·
809 Posts
'Het risico is dat partijen op een gegeven moment zeggen: het is wel goed met Den Haag, en afhaken.'

Dat is natuurlijk al lang gebeurd door alle onkunde en tegenstrijdigheden bij de gemeente die het gewoon compleet niet voor elkaar hebben in heel het Binckhorst dossier. Stebru heeft na jaren en met veel moeite een sluitende business case kunnen maken voor Frank is een Binck en dan nu gaan bedelen of ze de contracten aan willen passen? Dit gaat weer een mooi achterkamer gevecht worden waar uiteindelijk het contract voor 25 jaar 1/3 sociale huurwoningen wordt opgerekt naar 35 jaar en in ruil krijgt Stebru elders in de Binckhorst of in de stad een stukje bouwgrond.

Tekenend stuk overigens ook voor de Haagse politiek. Allemaal moord en brand schreeuwen dat er betaalbare woningen bij moeten komen. Dan wordt dit omgezet in actie door ruimte te creëren dmv het opkopen van sloopbedrijven en asfaltcentrales en is het ook weer niet goed? Bij gebrek aan grond dan toch maar de lucht in? Laat dat woordje goedkoop dan alleen maar weg.
 

·
Registered
Joined
·
1,952 Posts
Het is niet de hele politiek die dit wil, maar vooral de linkse partijen SP, HSP, PvdA en PvdD. Die willen zoveel mogelijk sociale huurwoningen in de hele stad en dus ook in de Binckhorst. Het zijn ook de HSP en PvdD die graag willen dat er zoveel mogelijk van de bestaande bedrijvigheid in de Binckhorst behouden blijft, zeg de autosloopbedrijfjes. De HSP die vindt dat de Afvalcentrale een Haags icoon is gelijk het Binnenhof en daar moet blijven; en PvdA en HSP die zich keren tegen de hoogbouwplannen in Den Haag en dus ook in de Binckhorst, omdat het alleen maar projecten zouden zijn die beleggers en ondernemers spekken en de te bouwen woningen vooral voor de yuppen zijn.

We kunnen wel stellen dat deze partijen gekant zijn tegen de ambitieuze Haagse (hoog)bouwprojecten en dus ook tegen de oplossing van de woningnood waar deze projecten voor staan, en dat deze partijen gebieden als de Binckhorst niet willen ontwikkelen maar willen houden zoals deze is en vooral willen laten bewonen voor minder kapitaalkrachtige mensen, ze willen dus dat de Binckhorst een industriële versie van Moerwijk of de Schilderswijk wordt, zonder hoge torens. Ik laat aan ieder hier of hij dat een mooi vooruitzicht vindt of niet.
 

·
Registered
Joined
·
8,338 Posts
Die krullenbol had binnen 2 jaar zijn excuustoren gedaan, waarom niet op dat succes verder gaan? Waarom andere projecten kapot maken?
 

·
Registered
Joined
·
1,952 Posts
Die krullenbol had binnen 2 jaar zijn excuustoren gedaan, waarom niet op dat succes verder gaan? Waarom andere projecten kapot maken?
Het is een ideologische strijd. De betreffende linkse partijen drijven op de ideologie 'arme mensen zijn zielig en wij gaan ze redden'. Zij zullen alles doen om overal meer sociale huurwoningen te krijgen, als ze ergens succes behalen dan gaan ze twee keer zo hard door om bij andere projecten ook sociale huurwoningen te vereisen. Dat zal niet stoppen. Hou je maar vast dat deze berichten de komende jaren onverminderd blijven doorgaan. PvdA en HSP kijken gewoon 180 graden anders naar de hoge torens dan wij, zij vinden het torens voor yuppen waar vervelende beleggers aan verdienen, en zij willen zo weinig mogelijk yuppen (AKA mensen met een goede baan en goed inkomen) en zo veel mogelijk minder verdienende/arme mensen in Den Haag hebben.
 

·
Hoogvlieger
Joined
·
1,741 Posts
En ondertussen wordt er daardoor geen enkele woning gebouwd. Geen sociale en geen niet -sociale. Het gedram over de 30%, maar ook het Woonbeleid waarin maximum inkomenseisen gelden voor huurders van midddeldure woningen maakt het voor projectontwikkelaars buitengewoon oninteressant om in Den Haag te investeren. Zo komt er niet alleen geen sociale woning bij, maar wordt ook de doorstroming vanuit sociale woningen compleet lamgelegd.

Andersom geredeneerd, als PvdA, GroenLinks, SP en HSP open zouden staan voor de echte wereld en dus hun ego maakbaarheidsidealistische regeltjes zouden laten vervallen, zou dat in ieders belang zijn. Niet in de laatste plaats hun eigen belang. Zo lang ze dat niet doen stellen ze politiek gewin op korte termijn boven het belang van de stad.
 

·
Registered
Joined
·
2,069 Posts
Het is gewoon onzin om dit per project te tellen, er komen straks iets verderop in het project '100% sociaal' alleen maar sociale huurwoningen, misschien moeten we dan gaan klagen dat daar meer duurdere woningen in gebouwd moeten worden.
 
81 - 100 of 107 Posts
Top