SkyscraperCity Forum banner

Den Haag: Herontwikkeling Megastores | planning

44464 Views 204 Replies 47 Participants Last post by  Nameless1
2
Ik heb hierbij alvast een thread gemaakt voor de woontoren bij de nieuwe hoofdentree van de de Megastores, het winkelcentrum dat na de verbouwing Galleria zal gaan heten.


https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=40936

Nieuwbouw

De ontwikkeling van de kavel op de hoek van het Leeghwaterplein en Van der Kunstraat maakt het mogelijk om de Megastores een stadsentree naar Laakhaven en daarmee een nieuw gezicht te geven. De nieuwe hoofdingang wordt geflankeerd door een uitbreiding van het winkel- en ontspanningsaanbod in de nieuwbouw.

Op het dakniveau begint een woontoren met maximaal 160 woningen van ongeveer 75 m2. De hoogbouw krijgt geknikte langsgevels voor een betere oriëntatie op de zon en een slanker uiterlijk. Binnen de zes gevelvlakken die zo ontstaan, liggen per verdieping zeven woningen rond een middengang.

De plint en de woontoren zijn als een synergetische compositie en als één geheel ontworpen. Aldus GROUP A. Niet alleen zal het completerende programma versterkend werken, ook is de woontoren een herkenbaar baken voor het vernieuwde winkelcentrum en markeert het de nieuwe hoofdentree.See less See more
  • Like
Reactions: 5
1 - 6 of 205 Posts
Katendrecht heeft haar 'hoerenbrug', als verwijzing naar het roemrucht verleden van die plek.
Laten we dit dan als knipoog naar het verleden van de Waldorpstraat de 'Tippel-Mall' noemen. Als je die naam echt eer wil aan doen, kan je de dames van de Geleen, Hunze en Doublet hier huisvesten, ben je gelijk van de verplaatsing-discussie af.
  • Like
Reactions: 1
De Megastores in de Haagse wijk Laak wordt toch helemaal gesloopt. Dat bevestigt projectontwikkelaar COD in samenwerking met Amvest. Volgens de directeur van COD is dat nodig om het 'écht goed te doen'. Eerder dit jaar werd in de ontwikkelvisie van wethouder Anne Mulder nog gesproken over het slopen van een 'deel' van het winkelcentrum. Op de plek van de Megastores komen woontorens met appartementen. Rondom en in het nieuwe woongebied zal wel ruimte blijven voor ondernemers.

Megastores helemaal gesloopt voor nieuwe woontorens - Omroep West
  • Like
Reactions: 1
De vraag stellen is hem beantwoorden.
  • Like
Reactions: 3
De Dufgrens
Afgekloven nagels
Sigarettenstompies
Het Maaiveld
Haagse Hang Heuveltjes
  • Haha
Reactions: 1
  • Like
Reactions: 1
Kan niet wachten tot dat gedrocht weg is en er een meer levendig gebied voor terug komt.
  • Like
Reactions: 5
1 - 6 of 205 Posts
Top