SkyscraperCity Forum banner

Den Haag: Herontwikkeling Megastores | planning

44560 Views 204 Replies 47 Participants Last post by  Nameless1
2
Ik heb hierbij alvast een thread gemaakt voor de woontoren bij de nieuwe hoofdentree van de de Megastores, het winkelcentrum dat na de verbouwing Galleria zal gaan heten.


https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=40936

Nieuwbouw

De ontwikkeling van de kavel op de hoek van het Leeghwaterplein en Van der Kunstraat maakt het mogelijk om de Megastores een stadsentree naar Laakhaven en daarmee een nieuw gezicht te geven. De nieuwe hoofdingang wordt geflankeerd door een uitbreiding van het winkel- en ontspanningsaanbod in de nieuwbouw.

Op het dakniveau begint een woontoren met maximaal 160 woningen van ongeveer 75 m2. De hoogbouw krijgt geknikte langsgevels voor een betere oriëntatie op de zon en een slanker uiterlijk. Binnen de zes gevelvlakken die zo ontstaan, liggen per verdieping zeven woningen rond een middengang.

De plint en de woontoren zijn als een synergetische compositie en als één geheel ontworpen. Aldus GROUP A. Niet alleen zal het completerende programma versterkend werken, ook is de woontoren een herkenbaar baken voor het vernieuwde winkelcentrum en markeert het de nieuwe hoofdentree.See less See more
  • Like
Reactions: 5
1 - 3 of 205 Posts
Niet mee eens, ik denk dat als je het kanaal omringt met kwalitatief mooie torens dat je een heel uniek stedelijk aanzicht hebt wat geen andere stad op die manier heeft (Rdamse Wilhelminapier heeft namelijk een veel wijder water aan beide kanten). Dat gezegd hebbende moeten het inderdaad ook echt mooie torens worden en ik ben een beetje bang dat het een geval van trends navolgen wordt.
Gelukkig is Den Haag niet zo getroffen door de inmiddels weer bijna afgeronde 'asymmetrische cladding' trend. Maar wat nu in iedere stad opduikt is een variatie op nauwe beige rasters (zie Neherkade). Als Den Haag een beetje vasthield aan het postmodernisme (wat de Haagse skyline ook zo uniek maakt) dan kan dat gebied aan de Laakhaven waanzinnig worden. Met de eerste Kolhoff in m'n achterhoofd ben ik positief.

Wat betreft een stadspark op de plek van MG is eigenlijk best een leuk idee, al zal die ruimte waarschijnlijk op 1001 winstgevendere manieren gebruikt kunnen worden door de overheid...
  • Like
Reactions: 1
Maak er dan een soort Little C van zoals in Rotterdam, clustertje van torentjes en dan in dit geval bovenop het winkelcentrum.
  • Like
Reactions: 1
1 - 3 of 205 Posts
Top