SkyscraperCity Forum banner

Den Haag: Herontwikkeling Megastores | planning

44559 Views 204 Replies 47 Participants Last post by  Nameless1
2
Ik heb hierbij alvast een thread gemaakt voor de woontoren bij de nieuwe hoofdentree van de de Megastores, het winkelcentrum dat na de verbouwing Galleria zal gaan heten.


https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=40936

Nieuwbouw

De ontwikkeling van de kavel op de hoek van het Leeghwaterplein en Van der Kunstraat maakt het mogelijk om de Megastores een stadsentree naar Laakhaven en daarmee een nieuw gezicht te geven. De nieuwe hoofdingang wordt geflankeerd door een uitbreiding van het winkel- en ontspanningsaanbod in de nieuwbouw.

Op het dakniveau begint een woontoren met maximaal 160 woningen van ongeveer 75 m2. De hoogbouw krijgt geknikte langsgevels voor een betere oriëntatie op de zon en een slanker uiterlijk. Binnen de zes gevelvlakken die zo ontstaan, liggen per verdieping zeven woningen rond een middengang.

De plint en de woontoren zijn als een synergetische compositie en als één geheel ontworpen. Aldus GROUP A. Niet alleen zal het completerende programma versterkend werken, ook is de woontoren een herkenbaar baken voor het vernieuwde winkelcentrum en markeert het de nieuwe hoofdentree.See less See more
  • Like
Reactions: 5
1 - 4 of 205 Posts
Den Haag: Woontoren Galleria (verbouwing Megastores)

Ik had bijgaande hier wel aardig gevonden. Wordt in Stockholmse wijk Nacka neergezet...afgerond, op hoogte (30 verdiepingen) mooi transparant...jammer...Bron: Discus - Nacka City's New Landmark by Belatchew Arkitekterhttps://archinect.com/firms/project/150065584/discus-nacka-city-s-new-landmark/150065587
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Den Haag: Woontoren Galleria (verbouwing Megastores)

Edit. Was ouwe meuk (merci @life)
2
^ Tussen al die low rises en laagbouw, toch nog wat hoogbouw nieuws:Opvallend, is dat blokje er op gezet, of vast een voorbode van weer een volgende afschaling?

See less See more
  • Like
Reactions: 2
Bij deze: ik maak me zorgen! (al een héél tijdje en maak me er sterk voor dat ik niet de enige ben hier…op het Hollandse HOOGBOUW forum, sectie 070 )
  • Like
Reactions: 1
1 - 4 of 205 Posts
Top