SkyscraperCity Forum banner

Den Haag: Herontwikkeling Megastores | planning

44573 Views 204 Replies 47 Participants Last post by  Nameless1
Ik heb hierbij alvast een thread gemaakt voor de woontoren bij de nieuwe hoofdentree van de de Megastores, het winkelcentrum dat na de verbouwing Galleria zal gaan heten.


https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=40936

Nieuwbouw

De ontwikkeling van de kavel op de hoek van het Leeghwaterplein en Van der Kunstraat maakt het mogelijk om de Megastores een stadsentree naar Laakhaven en daarmee een nieuw gezicht te geven. De nieuwe hoofdingang wordt geflankeerd door een uitbreiding van het winkel- en ontspanningsaanbod in de nieuwbouw.

Op het dakniveau begint een woontoren met maximaal 160 woningen van ongeveer 75 m2. De hoogbouw krijgt geknikte langsgevels voor een betere oriëntatie op de zon en een slanker uiterlijk. Binnen de zes gevelvlakken die zo ontstaan, liggen per verdieping zeven woningen rond een middengang.

De plint en de woontoren zijn als een synergetische compositie en als één geheel ontworpen. Aldus GROUP A. Niet alleen zal het completerende programma versterkend werken, ook is de woontoren een herkenbaar baken voor het vernieuwde winkelcentrum en markeert het de nieuwe hoofdentree.See less See more
2
  • Like
Reactions: 5
1 - 10 of 205 Posts
Het eerste ontwerp had ook gewoon een draaideur. Alleen had die entree drie verdiepingen met een aardig dak. Dat dak is deur uit gegooid en de bovenste 1.5 verdieping opgeofferd voor een extra laag appartementen.

Al met al ziet het er inderdaad wel heel karig uit. Als het daadwerkelijk zoiets wordt moet je echt weten dat er een winkelcentrum zit want anders loop/fiets/rij je er zo voorbij.
  • Like
Reactions: 1
Laten we zeggen dat het ambitieniveau is aangepast van een Leidsenhage Mall of The Netherlands Light naar Winkelcentrum Mariahoeve II.
  • Like
Reactions: 2
Nieuwe entree wordt een luchtbrug zo te zien.
  • Like
Reactions: 3
Op de renders ziet het er prima uit. De entree is jammer, die straalt niets uit. Maar als de Megastores uiteindelijk toch worden omgevormd tot een lokaal winkelcentrum voor Henk en Ingrid Mo & Fatima dan maakt het eigenlijk ook geen reet meer uit.
publiek zal wel toestromen nu
Gelukkig staan er genoeg borden om de mensenmassa in goede banen te leiden.
  • Like
Reactions: 1
Gooi de boel plat, bouw een stadion met 100.000 zitplaatsen en haal de Olympische Spelen binnen. Ambitie willen we zien!
  • Like
Reactions: 3
Maak er een 5-sterren shopping mall van: The Mall of Holland.
  • Like
Reactions: 2
Ik denk dat deze van de ijskast naar het crematorium kan: ik kreeg van de week een brief van de gemeente dat er voor het braakliggende stuk grond aan het Leeghwaterplein (wat overeenkomt met de plek waar deze gepland staat) plannen zijn om voor een periode van ongeveer 5 jaar zo'n 120 flexibele woningen te plaatsen voor wat ze 'urban mix' noemen (mix van starters, studenten, verpleegkundigen, leraren, statushouders en bankslapers).

Op zich niet raar dat deze er niet komt aangezien een nieuwe entree voor de Megastores weinig zin heeft als die waarschijnlijk gaat verdwijnen.
  • Like
Reactions: 1
Ik vermoed iets als het 'Polenhotel' of die tijdelijke studentencontainers schuin aan de overkant die er inmiddels toch al weer een jaar of 10 staan.
  • Sad
Reactions: 1
1 - 10 of 205 Posts
Top