SkyscraperCity Forum banner

Den Haag: Herontwikkeling Megastores | planning

44565 Views 204 Replies 47 Participants Last post by  Nameless1
2
Ik heb hierbij alvast een thread gemaakt voor de woontoren bij de nieuwe hoofdentree van de de Megastores, het winkelcentrum dat na de verbouwing Galleria zal gaan heten.


https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=40936

Nieuwbouw

De ontwikkeling van de kavel op de hoek van het Leeghwaterplein en Van der Kunstraat maakt het mogelijk om de Megastores een stadsentree naar Laakhaven en daarmee een nieuw gezicht te geven. De nieuwe hoofdingang wordt geflankeerd door een uitbreiding van het winkel- en ontspanningsaanbod in de nieuwbouw.

Op het dakniveau begint een woontoren met maximaal 160 woningen van ongeveer 75 m2. De hoogbouw krijgt geknikte langsgevels voor een betere oriëntatie op de zon en een slanker uiterlijk. Binnen de zes gevelvlakken die zo ontstaan, liggen per verdieping zeven woningen rond een middengang.

De plint en de woontoren zijn als een synergetische compositie en als één geheel ontworpen. Aldus GROUP A. Niet alleen zal het completerende programma versterkend werken, ook is de woontoren een herkenbaar baken voor het vernieuwde winkelcentrum en markeert het de nieuwe hoofdentree.See less See more
  • Like
Reactions: 5
1 - 3 of 205 Posts
Die rondingen maken het sowieso wel eleganter, wat de gevelmaterialisering ook is. Vind het jammer dat er op de BG niet een mooie slanke luifel is gemaakt die rond het gebouw loopt en een echte blikvanger zou kunnen worden bij de ingang. Nu is het zo gewoontjes.
Beide partijen zijn niet verlegen om eens groots(stedelijk) te investeren. Zie bij COD alleen al De Werf, Het Dok en RAI hotel, SPOT in Amsterdam. Amvest kennen we natuurlijk van de hoogste toren des lands.
  • Like
Reactions: 1
1 - 3 of 205 Posts
Top