SkyscraperCity Forum banner

Den Haag: Herontwikkeling Megastores | planning

44524 Views 204 Replies 47 Participants Last post by  Nameless1
2
Ik heb hierbij alvast een thread gemaakt voor de woontoren bij de nieuwe hoofdentree van de de Megastores, het winkelcentrum dat na de verbouwing Galleria zal gaan heten.


https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=40936

Nieuwbouw

De ontwikkeling van de kavel op de hoek van het Leeghwaterplein en Van der Kunstraat maakt het mogelijk om de Megastores een stadsentree naar Laakhaven en daarmee een nieuw gezicht te geven. De nieuwe hoofdingang wordt geflankeerd door een uitbreiding van het winkel- en ontspanningsaanbod in de nieuwbouw.

Op het dakniveau begint een woontoren met maximaal 160 woningen van ongeveer 75 m2. De hoogbouw krijgt geknikte langsgevels voor een betere oriëntatie op de zon en een slanker uiterlijk. Binnen de zes gevelvlakken die zo ontstaan, liggen per verdieping zeven woningen rond een middengang.

De plint en de woontoren zijn als een synergetische compositie en als één geheel ontworpen. Aldus GROUP A. Niet alleen zal het completerende programma versterkend werken, ook is de woontoren een herkenbaar baken voor het vernieuwde winkelcentrum en markeert het de nieuwe hoofdentree.See less See more
 • Like
Reactions: 5
61 - 80 of 205 Posts
Er gebeurt vast al meer binnen dan wat wij hier zien en waar wij hier iets van vinden :)
Was daar niet een muizenplaag en paar jaar geleden in dat hoekje?
4
Het versoberde ontwerp voor de entree staat nu ook op de website van Groupa.


Tot zover de mooie entree die het eerst zou worden. Rip.
See less See more
 • Like
Reactions: 3
 • Like
Reactions: 3
Kleine update: de Aldi beneden wordt verbouwd (vergroot zo lijkt het).
Op de plek waar ze eerst bezig waren met slopen, waren ze dus niet bezig met de verbouwing van de megastores. Er komt daar op de 3e verdieping een JumpXL. Hopelijk leidt dit al tot een beetje extra bezoekers in die hoek. Dat er meer van dit soort bedrijven mogen volgen dan maar!

Ook is deze maand elk weekend een rooftop lounge, helaas is het dit weekend niet zulk lekker weer. Het uitzicht is wel top natuurlijk.

https://jump-xl.com/en/den-haag/


https://www.megastoresrooftop.com/

Nog een foto voor t idee (bron: Instagram Megastores)
See less See more
 • Like
Reactions: 2
Vandaag zijn er bouwhekken geplaatst, ze lijken begonnen met de aanleg van de parkeerplaatsen.

See less See more
 • Like
Reactions: 2
2
Er wordt hard gewerkt, zowel binnen


Als buiten
See less See more
 • Like
Reactions: 5
4
De renders zijn geüpdatet, net zoals de project pagina.

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de 75 meter hoge woontoren aan het Leeghwaterplein. De woontoren markeert de nieuwe hoofdentree van de vernieuwde Megastores en vormt daarmee een baken. De herinrichting van de Megastores en de nieuwe hoofdentree zijn ook door ons ontworpen.

Haaks op het Leeghwaterplein, vanaf dakniveau, komt een woontoren met circa 160 woningen van circa 75 m2. De slanke toren van 75 m hoog, met zes geknikte gevelvlakken, is perfect op de zon georiënteerd. Voor optimaal licht en uitzicht zijn er zeven woningen per verdieping rond een middengang ontworpen.

https://groupa.nl/nl/projects/leeghwaterplein/
See less See more
 • Like
Reactions: 5
Mooi pandje, wel een beetje laag ;) met deze nieuwe hoofdingang word de achterkant wel een echte...achterkant :( rip waldorpstraat.
Op termijn kan je misschien verwachten dat er aan de Waldorpstraat ook nieuwbouw komt, in de vorm van woontorens boven een ingrijpend verbouwde Megastores. Dan kan daar het tij weer keren. Het is wel zaak om daar nu al voor te plannen. Uiteraard kan dat bouwen pas wanneer de Waldorp Four klaar zijn.
 • Like
Reactions: 1
De ambitie op dit moment is om in de wand langs de Waldorpstraat plinten te creëren waardoor het straks niet meer de achtergevel is.
 • Like
Reactions: 3
De architect heeft wel een andere definitie van "slanke" toren dan ik heb.
In ieder geval wel een aardig ontwerp en zeker in vergelijking met alle andere torens die daar in de buurt staan. Groot pluspunt vind ik de natuurstenen gevel van neem ik aan Travertin?
Je zegt natuursteen, maar afgaande op de render kan net zo goed gaan om beton met een tint en een reliëfje hier en daar.
Het zal niet de duurste toren van Den Haag worden, maar het voegt zeker wel iets toe qua diversiteit en uitstraling. Het is nu eenmaal een beetje een ratjetoe langs dat Leeghwaterplein/omgeving én in Laakhaven van west t/m oost - wat op zich helemaal niet erg is. Dit hoort er dan ergens ook wel weer bij, omdat het er niet zo bij past :)

Denk dat het een prima keus is en zou me niet verbazen als er meer bouw boven MegaStores volgt in de toekomst.
Die rondingen maken het sowieso wel eleganter, wat de gevelmaterialisering ook is. Vind het jammer dat er op de BG niet een mooie slanke luifel is gemaakt die rond het gebouw loopt en een echte blikvanger zou kunnen worden bij de ingang. Nu is het zo gewoontjes.
4
De parkeerplaats ligt er nu trouwens.

Aan de openbare ruimte eromheen wordt nog gewerkt.


De nieuwe ingang is er, nu moet de overkapping nog gebouwd worden.


Mijn gok is dat als de nieuwe ingang klaar is, de andere (oude) ingang aan de zijkant dichtgaat. Dan kunnen ze aan die kant daar gaan starten aan de andere nieuwe ingang en hopelijk ook aan de woontoren. We gaan het zien.

De nieuwe ingang komt er hier zo uit te zien:

See less See more
 • Like
Reactions: 4
Aan die 2 gasten voor de ingang te zien lijkt dit een ingang voor een acupunctuur hernia centrum.
 • Like
Reactions: 1
Een enkele draaideur heet al een grootse ingang in dit land. Wanneer laten we het calvinisme eindelijk eens achter ons.
 • Like
Reactions: 1
61 - 80 of 205 Posts
Top