SkyscraperCity Forum banner

Den Haag: Herontwikkeling Megastores | planning

44546 Views 204 Replies 47 Participants Last post by  Nameless1
2
Ik heb hierbij alvast een thread gemaakt voor de woontoren bij de nieuwe hoofdentree van de de Megastores, het winkelcentrum dat na de verbouwing Galleria zal gaan heten.


https://architectenweb.nl/nieuws/artikel.aspx?ID=40936

Nieuwbouw

De ontwikkeling van de kavel op de hoek van het Leeghwaterplein en Van der Kunstraat maakt het mogelijk om de Megastores een stadsentree naar Laakhaven en daarmee een nieuw gezicht te geven. De nieuwe hoofdingang wordt geflankeerd door een uitbreiding van het winkel- en ontspanningsaanbod in de nieuwbouw.

Op het dakniveau begint een woontoren met maximaal 160 woningen van ongeveer 75 m2. De hoogbouw krijgt geknikte langsgevels voor een betere oriëntatie op de zon en een slanker uiterlijk. Binnen de zes gevelvlakken die zo ontstaan, liggen per verdieping zeven woningen rond een middengang.

De plint en de woontoren zijn als een synergetische compositie en als één geheel ontworpen. Aldus GROUP A. Niet alleen zal het completerende programma versterkend werken, ook is de woontoren een herkenbaar baken voor het vernieuwde winkelcentrum en markeert het de nieuwe hoofdentree.See less See more
  • Like
Reactions: 5
101 - 120 of 205 Posts
  • Like
Reactions: 5
De grondovereenkomst met Den Haag voor de toren is net gesloten, vertelt Van Bremen. ‘De aanvraag voor de omgevingsvergunning gaat binnenkort de deur uit.’ De woontoren wordt 75 meter hoog, heeft zes geknikte gevelvlakken en is op de zon georiënteerd. Voor optimaal licht en uitzicht zijn er zeven woningen per verdieping rond een middengang ontworpen.

De bewoners, de opvallende entree, de horecaplint en de nieuwe studentenwoningen aan de overkant zullen voor de broodnodige levendigheid zorgen. De huidige hoofdentree aan de Waldorpstraat is te klein en te donker. Iedere entree van een winkelcentrum van 80.000 m2 heeft een zekere grandeur nodig. De hoge transparante nieuwe ingang met aan weerszijden oprijzende appartementen zal daarvoor zorgen.’

De bouwstart staat gepland in het vierde kwartaal van 2019.

https://www.dearchitect.nl/architec...1208230?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
  • Like
Reactions: 5
NIE SLEKT

Leuke toren met organische vormen, zo mogen er meer van komen in DH
Den Haag: Woontoren Galleria (verbouwing Megastores)

Edit. Was ouwe meuk (merci @life)
De renders zijn geüpdatet, net zoals de project pagina.

Wij zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van de 75 meter hoge woontoren aan het Leeghwaterplein. De woontoren markeert de nieuwe hoofdentree van de vernieuwde Megastores en vormt daarmee een baken. De herinrichting van de Megastores en de nieuwe hoofdentree zijn ook door ons ontworpen.

Haaks op het Leeghwaterplein, vanaf dakniveau, komt een woontoren met circa 160 woningen van circa 75 m2. De slanke toren van 75 m hoog, met zes geknikte gevelvlakken, is perfect op de zon georiënteerd. Voor optimaal licht en uitzicht zijn er zeven woningen per verdieping rond een middengang ontworpen.

https://groupa.nl/nl/projects/leeghwaterplein/
Die renders zijn van december ^^
  • Like
Reactions: 5
Die 160 woningen zullen dus óók in de laagbouw zitten? Ben wel benieuwd of het een gevel van beton of steen wordt.
De in de kozijnen geïntegreerde plantenbakken vind ik wel aardig. Hopelijk gaan de bewoners die ook daadwerkelijk gebruiken.
keramiek? net als oude V&D pand. ialternatief eterniet namaak natuursteen als oude ministerie binnenlandse zaken wijnhaven
Mooie gevel man, mooie kozijntjes, balkons, kleurtjes wat zitten jullie nou te zeuren. :*(
Op de renders ziet het er prima uit. De entree is jammer, die straalt niets uit. Maar als de Megastores uiteindelijk toch worden omgevormd tot een lokaal winkelcentrum voor Henk en Ingrid Mo & Fatima dan maakt het eigenlijk ook geen reet meer uit.
Prima ontwerp. De ingang hoeft ook niet schreeuwerig te zijn, die is duidelijk genoeg.
  • Like
Reactions: 2
(Voor de compleetheid nog even de hoogte in de thread-titel plaatsen?)

Verder ben ik wel benieuwd naar de verwachte planning. Lijkt allemaal nog niet hard te gaan...
2
Het is opgeleverd. Van de toren nog niks gehoord helaas!


20190903_203508 by Life Islife, on Flickr

20190903_203514 by Life Islife, on Flickr
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Fraai ding. Wel een beetje een vlag op een modderschuit, maar het is een fraai ding.
  • Like
Reactions: 2
publiek zal wel toestromen nu
Gelukkig staan er genoeg borden om de mensenmassa in goede banen te leiden.
  • Like
Reactions: 1
lang niet meer geweest bij de Megastores, maar dit verandert de zaak. Mall of the Netherlands: eat your heart out!
101 - 120 of 205 Posts
Top